Deka do autosedačky pro starší děti

1671
15.11.19 15:08

Deka do autosedačky pro starší děti

Dáváte deku do autosedačky starším dětem? Já mám 1,5 a 3,5 leté. Jezdíme krátké trasy a než se auto zahřeje vystupujeme(obchod, skolka…). Minule jsem četla že by se správně děti neměli dávat ani v bundě, pro bezpečnost. Jenže je zima tak mě zajímá Jak to řešíte Vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37131
15.11.19 15:11

Tak zalezi kam se jede, když jede minutu do školky ráno, tak si tam sedá normálně v bundě, když jedem dal nechám auto nejdřív zahřát, ale ani mě není příjemné tam sedět v zimní bundě. Deku dávám když jedem fakt dlouho trasu, třeba na dovolenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
15.11.19 15:13

Dávala jsem normálně vždy jen v kombinéze. ničím jsem nepřikrývala..

• Citovat
  • Upravit
6623
15.11.19 15:14

@rena621
Krátký trasy jezdí normálně v bundě /kombinéze. Pokud jedem dal tak bez bundy, ale je fakt, že mám nezávislé topení v autě, takže si jen nastavím v kolik má být v autě teplo a to přijdu a je tam příjemných 22°C. Deky netaham, beztak by se věčně valely někde na zemi a furt bych je prala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
15.11.19 15:18

Holky i my se poutáme bez bund na jakkoliv krátkou/dlouhou cestu. Na krátké cestě se holky přikryjí tou bundou, na delší trasy má každá svou deku. Ale autem moc nejezdíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
15.11.19 15:22
@rena621 píše:
Dáváte deku do autosedačky starším dětem? Já mám 1,5 a 3,5 leté. Jezdíme krátké trasy a než se auto zahřeje vystupujeme(obchod, skolka…). Minule jsem četla že by se správně děti neměli dávat ani v bundě, pro bezpečnost. Jenže je zima tak mě zajímá Jak to řešíte Vy?

Bez bundy a přikrýt fleecovou dekou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
15.11.19 15:24

@Murka
Pokud to „my“ je myšleno I na dospělí tak já se poutam v zimě I v bundě, když jedu skolka/škola tak bych zmrzla a jako bonus bych se po 3 minutách znovu oblékla, takže když to spočítám tak by mě víc času stalo svlékání oblékání nás všech než cesta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
15.11.19 15:30
@Natálka26 píše:
@Murka
Pokud to „my“ je myšleno I na dospělí tak já se poutam v zimě I v bundě, když jedu skolka/škola tak bych zmrzla a jako bonus bych se po 3 minutách znovu oblékla, takže když to spočítám tak by mě víc času stalo svlékání oblékání nás všech než cesta

Já to chápu, ne každý bundu sundá. Máme auto v garáži, kde je stabilní teplota cca dvanáct stupňů, takže nelezeme do vymrzlého auta. Proto můžeme bundy sundat. Ale auto používa manžel k prraci, my s ním jezdíme výjimečně, spíš o víkendu někam na výlet. Jinak s holkama jezdíme ráno busem a odpoledne domů pěšky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
15.11.19 15:34

@Murka
To bude asi ono, že nejezdis každé ráno. Jsem ráda, že se konečně obléknout, říct jim ani ne za minutu ať se zase svléknou tak krom toho, že by taky mrzly tak by to trvalo i hrozně moc času. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
15.11.19 15:45

@Kriss Tina @smurfka @Natálka26 @Murka "@meduzza mě by se líbilo kdyby se vyráběly potahy originál na sedačky zateplené. Viděla jsem jen na vajíčka no mi už jsme velké.

Příspěvek upraven 15.11.19 v 15:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
15.11.19 15:58

@rena621 Úplně nevím co by to vyřešilo, protože ten potah by byl vymrzly z toho auta, takže svléknout se do trika (v našem případě, holky pod bundu/kombinézu nenosí mikiny) tak než se to zahřeje stejně by mrzly. Takže buď auto vytopit dřív než se někam jede, nebo ty krátký trasy být v bundě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14609
15.11.19 16:02

Taky poutám děti bez bund, kterýma jsou potom přikryté, než se auto ohřeje. Jo, je to celkem otrava, ale starší pětiletá už si tu bundu svlékne i oblékne sama, než obstarám dvouletého, jen jí zacvaknu / vycvaknu pásy, takže se to dá. Kvůli bezpečnosti se to opravdu nedoporučuje, dávat pásy přes bundy nebo kombinézy. Deky jsem zvažovala, ale právě taky myslím, že by se to furt válelo po podlaze, šlapali by po tom… Sebe zapínám přes rozepnutou bundu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
15.11.19 16:08
@Natálka26 píše:
@rena621 Úplně nevím co by to vyřešilo, protože ten potah by byl vymrzly z toho auta, takže svléknout se do trika (v našem případě, holky pod bundu/kombinézu nenosí mikiny) tak než se to zahřeje stejně by mrzly. Takže buď auto vytopit dřív než se někam jede, nebo ty krátký trasy být v bundě.

Určitě by se to v autě nenechavalo, ale to je jedno nic co hledám neexistuje. nemame garáž takže ráno když vlezes do našeho auta tak to je brutal. Skolku máme cca 3km. Obchod 5km.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
15.11.19 17:11

@rena621 jezdime bez bund a kluci se v pripade potreby prykryji vlnenou dekou- maji jednu spolecnou. Po zemi se nam nevali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kytkalenka
15.11.19 17:19

Jezdime v bundach i kombineze, pro mimco jsem vozivala deku na nohy v aute. Uprimne me nikdy ani nenapadlo jezdit bez, snad jedine kdyz jedeme opravdu daleko. Jediny na co si davam pozor je, abych neridila v sale s volnymi konci:-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová