Unavena životem?

Anonymní
14.11.19 16:05

Unavena zivotem?

Ahoj, nemam ani tak otazku spis se chci nekomu vypsat, jsem posledni dobou unavena zivotem je mi 22 let ale prijdu si tak o 30 let starsi psychicky, prijde mi ze jsem porad v praci, pracuji od 8 do 5 po az patek, prijdu z prace domu, poklidim a jdu si lehnout a takhle stale dokola, deti nemam, pritele ano ale ten je taky porad v praci. O vikendu je pritel bud v praci a ja doma poklizim, jdu se psem na prochazku nebo se valim, ale nic zajimaveho…a takhle porad dokola a dokola tyden za tydnem, bohuzel ani si moc nemohu vyskakovat nakupovanim nebo dovolenyma i kdyz jsem porad v praci mam 17 tisic a kdyz vse poplatim je z toho 8 tisic a to jsme odecetla jen najem a splatka uveru co me zadluzila mama. Mate nejake rady jak z toho kolobehu ven?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Lalelale
14.11.19 16:07

S penězi jde samozřejmě všechno líp, ale podle mě by ti dovolená žádné štěstí neprinesla. To jsou dva týdny, ale tvůj problém je, že s přítelem nemáte celý rok společné volno, tj ty víkendy, kdy dělá. Takže vlastně celý týden makáš a o víkendu nepřijde odměna, protože jen zabíjíš čas. Nemáš kamarádky, se kterými vyrazit?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.11.19 16:10

@Lalelale kazdy vikend nepracuje, kdyz ma volno tak jedeme na vylet nebo spolu travime cas, ale vikendu pracuje docela dost:( kamaradek bohuzel moc nemam, jsem hodne introvertni a nepoustim si moc lidi k telu radeji

• Citovat
  • Upravit
26747
14.11.19 16:12

Jee, kde začít… :mrgreen: knížky, cvičení, procházky, dobrovolnictví (například doprovod postiženého na výstavu, kino),přátelé. Odjezd do zahraničí na pár let - Kanada, Zéland.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.11.19 16:17

@Bubla Bůčková problem je ze me se nechce, prijdu z prace pred 6 vecer unavena, ani ne fyzicky nemam narocnou praci ale psychicky a nez vse udelam, poklidim, pradlo, vykoupu se atd je 8 a v pul 10 spim a takhle porad dokola, nedovedu si predstavit jit nekam po praci cvicit ani bych se nedostala domu kvuli spoji, a zahranici nepripada v uvahu mam tu praci, pritel take a celou rodinu to opravdu neni nic pro me, ale dekuji za tipy

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.11.19 16:19

@Bubla Bůčková a take opravdu nemam finance na to abych usetrila na odjezd nekam do kanady, zeland atd., clovek sice najde treba potr dobre placenou praci tam ale co zacatek? letenka, kauce na byt, jidlo, penize s sebou, take nevite kolik mesicu budte shanet praci atd. to je potreba opravdu nasetrit desitky tisic. To jen tak mimo tema

• Citovat
  • Upravit
26747
14.11.19 16:23
@Anonymní píše:
@Bubla Bůčková a take opravdu nemam finance na to abych usetrila na odjezd nekam do kanady, zeland atd., clovek sice najde treba potr dobre placenou praci tam ale co zacatek? letenka, kauce na byt, jidlo, penize s sebou, take nevite kolik mesicu budte shanet praci atd. to je potreba opravdu nasetrit desitky tisic. To jen tak mimo tema

To je fakt no :think: pak třeba jinou práci zkusit. A co to čtení večer? Člověk se pak těší a dvě hodiny čtení jsou super. Taky jsem introvert :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.11.19 16:26

@Bubla Bůčková obcas neco poctu, ale porad proste mi pripada zivot jako jedna velka nuda a kolotoc :(

• Citovat
  • Upravit
26747
14.11.19 16:31
@Anonymní píše:
@Bubla Bůčková obcas neco poctu, ale porad proste mi pripada zivot jako jedna velka nuda a kolotoc :(

Ty jo, ja právě chodila na vejsku pak práce v Praze naprosto „podřadná“ pro VS, ale dobrý peníze, bydlení po spolubydlení, kamarádi byli kolegové, dovolený… Až se děsím, co všechno jsem já introvert asociál vlastně zažila :D Ale ty si asi z menšího města :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4928

Většinu lidí pohání to, že mají nějaké plány, nějakou misi v životě, nějaký vášnivý zájem. Mít kupu dětí, poznat svět, prosadit se ve své profesi, o něco se v životě zasadit… Když si ujasníš ty velké priority, budeš mít víc jasno o jednotlivých krocích, které pro ně musíš podniknout, a budeš mít pocit naplnění, i když na těch jednotlivých krocích třeba jinak nebude nic zvláštního. Nebudou tě ubíjet, protože budeš vědět, proč je děláš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747

A co zvířátko pro radost? :lol: papoušek, králík, rybky :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
14.11.19 16:32

No tak ja bych si zkusila najit lepe placenou praci i za cenu dalsiho studia. Je ti 22, takze verejne skoly jeste zadarmo. A hned se prestanes nudit :nevim: jestli se ti nechce, tak bud mas chronickou unavu- takze pohyb, cerstvy vzduch, strava nebo nemas cil. Nejsi treba tlusta? Ze by ses zabavila hubnutim nebo tak neco ;) A co neco rukama? Sit, plest, pect, varit…

• Citovat
  • Upravit
4928
14.11.19 16:35
@PaníKadrnožková píše:
Je ti 22, takze verejne skoly jeste zadarmo.

Poplatky za studium s věkem nesouvisí. (Off topic, už jdu ;) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
14.11.19 16:44

Potřebuješ vidět nějaký smysl a nejspíš ho i chvíli hledat a pak za ním jít. Když člověk ví proč, tak zvládne prakticky jakékoliv „jak“.

Pokud musíš splácet cizí dluhy a vede to jen do úmorné rutiny, tak to samozřejmě je nesmírně ubíjející.

Ale - jste mladí, bez závazku a zvyklí makat.

Nechcete vyrazit někam mimo ČR - vyděláte na dluhy a zbavíte se jich výrazně rychleji, než za české výdělky, budete v novém prostředí, uvidíte nové lidi, vyhnete se té každodenní rutině.

Teď budou třeba v alpách nabírat personál - na fyzickou práci nebudete potřebovat umět jazyk - který se tam ale snáze naučíte, abyste příapdně mohli mít zajímavější pozice, než pokojská, síla v kuchyni a nebo údržbář. Fakt nepotřebuješ jet do kanady.

V takovém hotelu totiž budete mít poskytnuté ubytování a minimálně část jídla, takže vám odpadnou náklady co máte doma a ušetříte výrazně víc peněz. Jasně - taky to bude práce od nevidím do nevidím, ale ty prachy budou přibývat rychleji a lépe bude vidět krátkodobý cíl - osvobodit se od dluhů.

Ale jinak - ty změny, které chceš ve svém životě, musíš začít dělat. Respektive nejdřív potřebuješ vymyslet co chceš a pak najít odvahu s tím začít, ne propadnout strachu, že to určitě nepůjde, že to bude moc těžké, že se to nepovede.

Když nezačneš něco měnit, tak to prostě bude furt stejné, jen ty budeš mít méně a méně energie a budeš více a více depresivní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
14.11.19 16:44
@MrsNorris píše:
Poplatky za studium s věkem nesouvisí. (Off topic, už jdu ;) )

Ne, nechod. Ja myslela, ze do 26

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová