Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jo a ten smysl ti bohužel neporadí nikdo z venčí, ten musíš najít sama v sobě a koníčky a rozptýlení ho nenahradí.
@PaníKadrnožková
To se týká jen některých výhod (třeba platby zdravotního pojištění, nebo studentských slev).
Poplatky na veřejných vysokých školách se platí jen za delší (počítá se ze semestrů, které nebyly zakončeny titulem - takže buďto pokud člověk příliš protahuje, nebo pokud nechal někde nějaké předchozí studium „ležet“ neukončené) nebo souběžné další studium. S věkem přímo nesouvisí.
Viz třeba tady
@Anonymní píše:
@Bubla Bůčková problem je ze me se nechce, prijdu z prace pred 6 vecer unavena, ani ne fyzicky nemam narocnou praci ale psychicky a nez vse udelam, poklidim, pradlo, vykoupu se atd je 8 a v pul 10 spim a takhle porad dokola, nedovedu si predstavit jit nekam po praci cvicit ani bych se nedostala domu kvuli spoji, a zahranici nepripada v uvahu mam tu praci, pritel take a celou rodinu to opravdu neni nic pro me, ale dekuji za tipy
Prosim te, delam od 6 do 5, k tomu deti a cvicim 3× tydne. staci se premoci.
@jkra píše:
Prosim te, delam od 6 do 5, k tomu deti a cvicim 3× tydne. staci se premoci.
no ale to jsi hrdinka
![]()
Měla jsem to trochu podobě a taky jsem si říkala, že na nějakej sport už nemám, ale opak byl pravdou. Když jsem to vyzkoušela tak mě to tak nabilo energií, procistila si hlavu a bylo mi daleko líp. Takže doporučuji nějakej sport, ideálně co máš po cestě z práce, co tě bude bavit a budeš se na to těšit.
Nechci tě strašit, ale až budeš mít třeba děti tak nebudeš nějakou dobu stíhat už vůbec nic a budeš jen vzpominat na to kolik si měla volného času a co si všechno mohla dělat.
Takže neseď doma na zadku a žij. Život je kratkej.
Teda, byt na patou doma je za mne luxus. mne kdyz bylo 22, delala jsem “zkraceny uvazek” 17 smen mesicne, do toho jsem ucila v jazykovce a studovala prezencne skolu - den zacinal pred sestou a koncil pred pulnoci, stihala jsem sport, kamarady, partnera, vsechno. nedokazu si predstavit dorazit z prace domu a “poklizet” - kdo ti tam udela chaos kdyz tam nikdo neni? denne teda nevyplnim cas mezi patou a odchodem do postele poklizenim ani s detma…
jestli mas pracovni dobu jak rikas, mas minimalne 2 hodiny zivota rano a 5 odpoledne ktery “propoklizis”, btw je uz ted tak nejak jasny ze mi to pripada moc a zbytecny, jo? kdyz se vyhrabes z postele rano o hodku driv nez bezpodminecne musis, stihnes treba pozdrav slunci, tibetany, meditaci, otuzovacku, opulentni snidani nebo cokoliv jinyho co te na zbytek dne nakopne. pak nebudes mit chut se v pet zahrabat do perin, ale muzes si jit treba zabehat, nebo proste stravit ten cas nejak smysluplne - nic z toho co ti navrhuji se neprici tve introvertni povaze - nemusis jit parit do klubu nebo poskakovat na aerobik s padesati ruzovkama v sale…
ale treba jen kazdodenni prodlouzeni trasy behu o 100m ti da cil, endorfiny zafungujou, deprese je zahnana
o tech vikendech teda nemluve - pri predstave prouklizenyho vikendu mi naskakuje koprivka.
@PaníKadrnožková píše:
no ale to jsi hrdinka![]()
Ale prosim Te, aby mlada holka takto skucela. v 25 jsem mela dve prace. cvicila 5 x tydne:). Chce to se zvednout.
Takových nás je, děvče, a to jsi v procesu možná pár let, představ si, že tohle bude dalších x desítek ![]()
Zakladatelko, být Tebou, soustředím se na hledání nové práce. Tam bych začala. Od 8-17 h je pracovní doba opravdu o ničem - celý den zabitý a výsledek 17 tisíc.