Dělali byste tohle?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
7.5.24 13:49

Dělali byste tohle?

Ahoj, dělali byste takovou práci?
Jedná se o práci v obchodě s potravinami, 6h úvazek, smlouva na dobu neurčitou. Hmotná zodpovědnost - jak tu za sebe, tak kolektivní.

Bohužel se nejedná o 6h úvazek, ale je to vedeno stylem - pipni si až tehdy a tehdy, až přijdeš. To stejně, jak odcházím. Musím si pipnout na čas, ale zůstat třeba ještě půl hodiny.
Je nás málo, takže na dovolenou mám zapomenout, protože kdo zamkne večer? A kdo udělá sobotu? Ale vedoucí si klido jede, protože ji má zaplacenou. - to asi jen já jsem blbec a neplatim dovolené dřív, než vím, že je to na 100%.
Na výplatu mám 16tis v čistém.

Když jsem jen před vedoucí řekla, že uvažuji o změně, hned mi vpalila, že v každé práci je něco, že to může být ještě horší a tady to až tak špatně není.

Dělám tu 1,5roku a mám toho plné zuby. Šla jsem tam z důvodu, že tam bude klid a pohoda. Bohužel se to přesně obrátilo. :roll:
Copak chci až tak moc? :zed: :zed: dělali byste něco takového nebo šli jinam?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8290
7.5.24 14:02
@Anonymní píše: Více

Tak samozřejmě, že ti vedoucí řekne, že to tady špatné není :lol: neřekne ti, že podmínky jsou na h.vno, kdo by ji tam pak pracoval?
Já být tebou, tak se určitě poohlídnu jinde. A vedoucí bych nic neříkala, až jak doneseš výpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3706
7.5.24 14:06
@Anonymní píše: Více

Je to almužna. 134 Kc za hodinu. Svet uz je jinde. Je to spis brigada, ne prace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148075
7.5.24 14:12

Neodcházela bych bezhlavě, ať nejsi bez peněz, ale hledej dál něco lepšího. Určitě najdeš i když to nebude hned, držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4171
7.5.24 14:15

Pokud mám smlouvu na 6 hodin denně, pracuju 6 hodin,. Jestli mi vedoucí nařizuje přesčasy, tak ano, ale se vším, či s tím souvisí plus příplatky přesčasy, práce o víkendu, nedělích svátcích.
Hodinovka vychází tedy hrozně…
Hledala bych jinde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.5.24 14:17

Nedělali :nevim: Mám 6h úvazek za 35 hrubého, pracovní dobu volnou, o víkendech jsem doma. Ale nejde samozřejmě o práci v obchodě.
Na tvém místě bych hledala jinde. Samozřejmě záleží, kde bydlíš, jak snadné je tam najít lépe placenou práci s lepšími podmínkami.

• Citovat
  • Upravit
133
7.5.24 14:27

Záleží, v jakém městě pracuješ a na co třeba sama máš kvalifikaci, podle toho se vše odvíjí, těžko ti to půjde dělat vysokoškolák s ekonomkou.

Jinak když už píšeš plat v čistém, tak mám pár kamarádek, které pracují v obchodních centrech v Krajském městě na pozici prodavačky za 20 tisíc čistého, dělají 12ti hodinové směny, o víkendech, o svátcích apod, takže ten hodinový plat je defakto stejný.

Podle mě se dá najít vždycky lépe ohodnocená práce, i když člověk třeba nemá vzdělání, jen tomu je potřeba něco obětovat. (pracovní dobu, přesčasy, větší nasazení, dojíždění, přestěhování se, rozšíření kvalifikace at)

Příspěvek upraven 07.05.24 v 14:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35411
7.5.24 14:50

Z takové práce zrovna odcházím :mrgreen: Tož směle do toho :pankac:
Jasně, všude je něco, pracovat se musí a blabla… Ale taky clovek traci v praxi příliš času na to, aby si nechal všechno :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2654
7.5.24 15:00

„Když jsem jen před vedoucí řekla, že uvažuji o změně, hned mi vpálila, že v každé práci je něco, že to může být ještě horší a tady to až tak špatně není.“ A lepší to rozhodně v průměru nebude, dokud tihle vypočítavci najdou lidi, co se nechají využívat za pár drobných. Jak jako že jsi placená za 6 hodin, ale reálně jsi tam déle? Když budeš pracovat 20 dní měsíčně a každý den tam budeš o půl hodinku déle, tak jsi vlastně odpracovala další směnu zadarmo. Kdyby tomu alespoň odpovídala tvoje mzda a někam tě ty přesčasy posunovaly, ale to se neděje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2003
7.5.24 15:02

Odešla bych, a na babu poslala inspektorát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4383
7.5.24 15:05

Poohlédla bych se jinde, ale buď realista. V KAŽDÉ práci bude nějaký ten vopruz. Nečekej že to bude leháro a budeš vydělávat 30k. To si bohužel myslí dnešní generace, jak nemusí hnout ani prstem a budou mít nadprůměrné platy. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
7.5.24 15:20

@Lu66 Tak 30 tisíc čistého dneska fakt není žádný nadprůměr, dokonce se jedná podle průměrné mzdy o podprůměr :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4383
7.5.24 15:23
@Rich90 píše: Více

Dle toho kde žiješ. Jestli v Praze, tak to ani nekomentuji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
7.5.24 15:26

@Lu66 Kamarádi v Teplicích dělají na výrobních linkách a pod 33 tisíc čistého nejdou, kámoška něco podobného a má to stejné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4383
7.5.24 15:32
@Rich90 píše: Více

Super. Gratuluji. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...