Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Poradíte některá, jak se počítá MD+RD? Pokud si chci zvolit 2-letou RD, je do ní započítána i MD(toho půl roku)? Nebo je to 1/2 roku MD + 2 roky RD?
Potřebuji se dohodnout se zaměstnavatelem a nevím, jak to spočítat?
Moc děkuji za radu.
Je to dohromady 2 roky - 1/2 roku mateřská a pak rok a 1/2 rodičovský příspěvek.
aha, tak moc děkuji, myslela jsem si to, ale nevěděla jsem, zda to tak opravdu je.
Holky, mam jeste dotaz k dvoulete RD - kdy se musi hlasit a jaky je postup? co jsem slysela, tak se musi hlasit na socialce driv nez trileta nebo ctyrleta… diky za odpoveD!
xlin píše:
Holky, mam jeste dotaz k dvoulete RD - kdy se musi hlasit a jaky je postup? co jsem slysela, tak se musi hlasit na socialce driv nez trileta nebo ctyrleta… diky za odpoveD!
Je zapotřebí zažádat do konce měsíce následujícího po měsíci, ve kterém dítě mělo 22 týdnů.
Anielkha píše:xlin píše:Je zapotřebí zažádat do konce měsíce následujícího po měsíci, ve kterém dítě mělo 22 týdnů.
Jinak řečeno vypíšeš si žádost o dvouletou zároveň se žádostí o rodičovský příspěvek, když ti bude končit mateřská
Jj chapu, uz jsem se koukala na ty formulare, no to bude litani zase
ach jo, byrokracie kvete ![]()