Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj maminky, potřebovala bych se zeptat na vaše zkušenosti s menstruací po porodu. Jsem již skoro 4 měsíce po porodu a už nekojím. Dostala jsem první menstruaci skoro už před 14 dni a pořád se to nějak nechýlí ke konci
. Začala jsem brát antikoncepci, kterou jsem brala i před otěhotněním a bylo vždy vše v pohodě. Teď nevím jestli bych se raději neměla optat gynekoložky a nebo je to normální, když je to první menstruace po porodu. Děkuju za vaše odpovědi.
@markét92 Tak já ji měla 3 měsíce od konce kojení = 9 měsíců po porodu a trvalo to 7 dnů. A jak jsem četla, tak to už ani nebylo tak bolestivý, jako před porodem. Na tvém místě bych počkala 3 dny a zeptala se gynekologa, co s tím.
14 dní v kuse a bez konce určitě není v pořádku, zavolala bych doktorce a domluvila se co a jak.
@markét92 píše:
Ahoj maminky, potřebovala bych se zeptat na vaše zkušenosti s menstruací po porodu. Jsem již skoro 4 měsíce po porodu a už nekojím. Dostala jsem první menstruaci skoro už před 14 dni a pořád se to nějak nechýlí ke konci. Začala jsem brát antikoncepci, kterou jsem brala i před otěhotněním a bylo vždy vše v pohodě. Teď nevím jestli bych se raději neměla optat gynekoložky a nebo je to normální, když je to první menstruace po porodu. Děkuju za vaše odpovědi.
ja bych na nic necekala, uz to mas delsi dobu… Optat se gyn. Ahojda ![]()
Tak to bych řešila už asi po tom týdnu. Já měla první ms taky zhruba 4 měsíce po porodu a trvala 6 dnů, břicho mě bolelo jak při porodu a fakt jsem to měla silné. Teď už to mám jen 2 dny a bolí mě břicho, ale třetí den už jen špiním a mám klid. Ze 14 dnů by mě kleplo, tak přeji, ať se to brzo srovná ![]()