Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj všem, tak už se mi to krátí a brzy na svět přivedu své třetí dítko… po dnešní kontrole, kdy jsem 37+0tt jsem se dozvěděla, že prcek odpovídá 39+5tt a odhadovaná váha cca 4kg…druhý syn měl porodní váhu také skoro 4
kg, takže klidně věřím, že ten třetí bude mít u porodu i přes. Tak si říkám, jak to půjde…? Máte někdo zkušenost, že u větších dětí by to bylo horší nebo spíš to víjde nastejno a ta váha tam nehraje až takovou roli? Navíc po prvním porodu jsem se druhého vůbec nebála, ale ten byl docela horší, tak si říkám, co přijde teď…? Jaké zkušenosti máte vy, maminky více rodičky?
@natyen První dítě 3,6kg, druhé dítě 4,56kg. Porody nebe a dudy- druhý nesrovnatelně lepší- u prvního nástřih a šití, u druhého pouze 3 kosmetické stehy.
Takže za mě na váze až tak nezáleží.
Edit: Ještě dodávám- u prvního celkem dlouhé tlačení, nakonec ukončeno vexem, druhé bylo na tři zatlačení venku ![]()
První porod celkem 15 hodin od první bolístky, dítě 3,770
Druhý porod celkem 3 hodiny od bolestí, dítě 3,050
Třetí porod celkem 5 hodin od první bolístky, dítě 4,370
Když to shrnu, druhý porod nejhorší, třetí nejlepší, u druhého to byl sice fofr, ale bolesti hned a hrozný, první a třetí začínal polehku s tím, že u posledního jsem málem propásla finále. Za sebe říkám, že na velikosti až tak nezáleží. Ani u jednoho porodu jsem neměla nějaké léky, poranění jen u prvního.
Prvni syn 3590g a natrhl me neskutecne moc i kdyz me nastrihli a dost dlouho to bolelo. Druhy kluk 3960g a mela jsem jen nastrih a po porodu to ani moc nebolelo
Aho tak já jsem děti rodila tři ne teda takové cvalíčky ale první měl 3140g porod hrůza ukončen kleštěma velký nástřih i hodně šití, druhý 3290g porod celkem ok ale zasekl se ramínky nakonec to šlo přirozeně-pár stehů tam bylo nástřih ne, třetí 3520g a naprostá pohoda bez jediného stehu. Tělo si porody pamatuje a myslím že váha není rozhodující nakonec ven stejně musí i když tě chápu u všech dětí mi odhadovali váhu ke 4kg, taky jsem se bála ale ani jednou se to nepotvrdilo-přeji hodně štěstí a zdravé miminko
Pro me byl Nejhorsi porod ten prvni, prvorozena mela 4300 g, ty dalsi dva byly lepsi, prostredni 3500 g a syn nejmladsi Mel 4650 g. Ale u neho jsem mela rajsky plyn, tak jsem se tam smala.
Ani sita jsem u neho moc nebyla.
@natyen neřeš to. „tunel“ už máš projetej, všechno je to o dýchání a o tlačení. To už by jsi snad měla vědět co a jak ![]()
Děti jsem měla 3,5kg, 3,7kg a 4kg a ten třetí porod byl jednoznačně nejlepší, téměř bezbolestné kontrakce, 2 hodiny, jediné, co bylo peklo, tak tlačení, ale dva kosmeťáky bylo jediné, co jsem si odnesla, tak těch pár minut bolesti bylo vlastně úplně v pohodě.
Syn se narodil 38+1 a mel 3,5kg. Dcera myslim 41+2 a skoro 4kg. Porod sice vic bolel ale poraneni bylo mensi. A dokonce jsem po 2hodinach po porodu odesla na pokoj vysmata a po svych.
První 2900,druhý 3120, třetí 4150 gramů:)a šel ještě s rukou nad hlavou, což bylo znát ale kromě pár stehů to bylo v pohodě. Ted čekám holčičku, je o 2 týdny větší a bude také veliká:/
První 2340 gr. druhý 3680 gr. a třetí 2770 gramů, nejlépe se mi rodil druhý syn a nejhůře 3 syn. Vůbec to není o váze ![]()
@KackaDoup píše:
Moje prvni dite 5200g,52cm
Tyjo, v kolikatym tydnu jsi rodila?
Ahoj. Malej měl 52cm a 4330g. 15h od prvních bolestí a ve finále 4 stehy. Dalo se to a příště chci zase spontánní porod.