Nechutenství/hubnutí v šestinedělí

12
28.9.14 12:19

nechutenství/hubnutí v šestinedělí

Hezký den, ráda bych se zeptala, zda někdo nemá zkušenost s nechutenstvím/hubnutím k jídlu v šestinedělí. Už jsem z toho dost naštvaná. Porodila jsem císařským řezem (epidurál) před osmi dny. Během těhotenství jsem přibrala 7,5 kg (zvracela jsem 1 - 4 měsíc plus část osmého a devátého), ulevilo se mi asi pět dní před porodem, kdy jsem se konečně pořádně nacpala. Včera jsem zjistila, že se vejdu do původních kalhot, na váze 59 kg/176 cm. Je tohle normální krátce po porodu? Bojím se, abych měla dost energie na péči o miminko, už nechci jít s váhou níž. Snažím se jíst min. 6 - 8 denně (polévky, pečivo, těstoviny, kuře, piškoty, jogurty, ovoce a zeleninu, občas sladké). Nervy mám „přiměřeně“ nové situaci :), jídla nevynechávám, kojit nesmím, jedeme na UM. Děkuji za názor či podobnou zkušenost, možná si to jen moc beru a hysterčím tady zbytečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101753
28.9.14 12:22

Hysterčíš zbytečně, kor pokud nekojíš… Jinak já přibrala při prvním těhotenství stejně jako ty a z porodnice jsem odjížděla ve svých kalhotech a nějaké 3,ěsíce po porodu jsem měla o cca 8 kg méně něž před těhotenstvím a to i před ním jsem dle BMI měla lehce pod váhu… jo a to jsem kojila, takže ještě mělo tělo výdej na tohle a zvládlo to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1446
28.9.14 12:26

@Anna1979 me po porodu taky nechutnalo. nemela jsem ani hlad..rychle jsem zhubla.asi az po mesici se to upravilo(zacala jsem cvicit)…ale rodila jsem normalne i kojila. myslim, ze i tobe se chut vrati ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578
28.9.14 12:44

Taky jsem v šestinedělí neměla absolutně chuť k jídlu. Měla jsem problém něco požvýkat a spolknout, vracelo se mi to. :poblion: A taky jsem nekojila a zvládla jsem to. Pokud cítíš, že ti ubývají síly, tak se poraď s lékařem, ale jinak si myslím, že je to ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12127
28.9.14 12:50

Měla jsem to minimálně týden taky, nechuť k jídlu, jedla jsem jak vrabec, nabrala jsem 13kg a 10 nechala za ten týden v porodnici. Po 6nedělí byla pod váhou před otěhotněním. Ono se to srovná, dej tělu čas ať se dá do cajku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
28.9.14 13:10

Klíííd. Já šla z porodnice s 57 kg a mám 175 cm. Po 4 měsících jsem měla 52 kg. Kojila jsem, mléka jsem měla dost. A po porodu a v začátcích je unavená snad každá maminka. Mně nikdo nepomáhal, všechno jsem dělala sama, pečovala o dítě 24 hod denně. Manžel nekrmil, nepřebaloval, za prvních 6 měsíců života malé k ní vstal v noci 2×. A taky jsem to zvládla. Bude hůř. Teď mám doma vzteklou skoro tříleťačku, co ječí 8 hodin denně, že nebude tohle a támto, pořád kňourá, scény v krámu když jí nechci koupit další lzátko, nechci maminku, chci tatínka, jdi pryč… Jak bylo zlatě, když dcera jen ležela v kočáru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
994
28.9.14 14:02

Nechápu tvoje znepokojení, cítíš se dobře, unava je přiměřená k nočnímu vstávání k miminku…jíš dobře, poporodní deprese nemáš, tak nevim v čem je problém?? Nebo si se chtěla pochlubit?? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8020
28.9.14 14:10

Vo zkusit treba nutrifrink nebo tyto doplnky jeste k jidlu?
Je tam hlavne hodne bilkovin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
28.9.14 17:23

Děkuji moc všem! Uklidnila jsem se. Zkusím ještě určitě nutridrink.
Veeerafko pochlubit určitě ne :),deprese jako takové nemám spíš občas úzkost, řeším bylinkami nebo slabým práškem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí