Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Zdravím Vás,
chtěla bych se zeptat na Vaše zkušenosti s druhým porodem po císařském řezu, jak dlouho trval od prvních kontrakcí. A jak moc jste byly otevřené při prvním porodu před ukončením sekcí.
Zajímalo by mě, jestli opravdu platí pravidlo, že když dítě neprošlo porodními cestami, tak je druhý porod stejně dlouhý a bolestivý, jako když jsem prvorodička.
díky za reakce!
A copak každá prvorodička má porod dlouhý a bolestivý? Já si myslím, že jsem rodila celkem rychle, bolelo to, to jo, ale že by nějak extra, to bych neřekla. ![]()
Já jsem také měla jako prvorodička celkem rychlý a v pohodě porod. Od první bolesti asi 20 hod, ale to byly snesitelné nepravidelné v pohodě bolesti, myslela jsem si že to jsou poslíčci. Horší byly ty bolesti asi 8 hod před porodem, a nakonec otevření z 1 na 10cm proběhlo během 3 hodin ![]()
Kontrakce od noci nepravidelne, nijak extrs bolestive, normalne jsem i spala. Pravidelne zacaly v poledne po 5 minutach, na prijmu jsem byla ve dve a mala se narodila ve ctvrt na sedm. Posledni hodina byla peklo, tlacila jsem asi 10 minut. Za me rychly porod, jaky jsem si predstavovala, skoro presne podle porodniho planu. Takovy bych prala kazde zene.
Kdyz budu pocitat nepravidelne kontrakce, tak tech 14 hodin, kdyz jen pravidelne, tak asi 7.
První porod trval cca 4. hod. od první kontrakce, druhý to samé, třetí se rozjel brzo asi v 18. hod. po bouřce začaly první kontrakce, ale byly slaboucke, zaměnila jsem je s poslicky. Ještě ve 23. hod. jsem poslala přítele spat, že z.toho nic nebude. Po půlnoci jsem ho byla vzbudit, že to poslicci rozhodne nejsou. V pul páté byl syn na světě. Závěr: všechny 3 porody rychle a troufám si ze celkem bezbolestné, jen u toho třetího mě to poslední hodinu bolelo natolik, že mě přešel i smích, ale to bylo proto, že kluci byli od sebe jen 18. měsíců. Nejlehčí byl první porod, skoro do 7 do rána jsem nevěděla co se děje, v 7.12 byl syn na světě ![]()
@astrulinka první porod skončil akutní sekcí, otevřená na 1cm. Druhý porod jeden den ráno kontrakce po 10min. pravidelně celý den až do večera, nic šíleného, spíš otravné, že je pořád stejný časový interval, přes noc cca po 7min. Do porodnice jsme přijeli kolem osmé ráno a ještě jsem si nebyla jistá, jestli to neotočíme domů
Kluk se narodil v půl jedné. Ty opravdové kontrakce tedy byly až těch pár hodin v porodnici.
Jako prvorodiclka jsem byla v 0.15 na přijmu a ve 4.43 se maly narodil
Celkem dobrý ![]()
První porod jsem měla vyvolávaný a celkem v pohodě. Od zavedení tablety cca 7 hodin, bolesti (ty větší) cca 3,5 hodiny. ![]()
Ja jako prvorodicka mela malyho za hodinu a pul od prasknuti vody u sebe ![]()
Mam za sebou prvni porod ukonceny akutnim cisarem po dlouhem tlaceni. Otevrena na 10, zasla branka. Maly nerotoval, nesestupoval, pokles ozev. Proto akutni cisar
Bylo mi receno doktorem, ze tim, ze jsem se pekne a celkem rychle otevřela na 10 cm, druhy porod muzu mit krasny a rychly. Ze deloha vi, co delat, kdyz tak dobre „pracovala“pri prvnim porodu. Takze ja doufam, ze podruhe porodim normalne a bez komplikaci. Ale to az v dubnu…uvidime
@dani24687 píše:
@Fialka84 sis to vyzrala
Tak třeba druhej porod budu mit za odměnu ![]()
Fakt bych neřekla, že každá prvorodička má dlouhý a bolestivý porod. Podle mě je každý porod bolestivý, jen každá tu bolest zvládá jinak. A co se týče délky porodu, tak já měla bolesti přesně 2 hodiny a 18 minut
( Ve 12 mi praskla voda, v jednu hodinu byla první malá kontrakce a ve 3 hodiny a 18 minut byl malý venku )) každá to má prostě jinak, vůbec bych to předem neřešila, stát se může cokoliv a člověk se akorát zbytečně stresuje. Já to brala tak, že porodit prostě musím, deníčky a diskuze o porodech a různých komplikacích jsem zásadně přehlížela a bylo mi fakt dobře ![]()