Porod cvalíka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
204
18.10.14 13:18
@natyen píše:
@CorriCorri Tak to jste mě teda pěkně vynervovali, děkuji… :roll: Založená diskuse byla o tom, jestli je porod dítěte s větší porodní váhou „složitější“ nebo to nehraje roli… Určitě je každý porod jiný a může proběhnout bez problémů u 5 kg dítěte stejně jako u „ideálního“ 3,5kg nebo naopak může porod většího dítěte být s potíži, ale stejně tak i necelého 3 kg. Nejspíš hodně záleží na rodičce - velikost pánve, příprava porodních cest, na psychice a dalších okolností. Každopádně zítra mám den termínu a jdu na kontrolu, tak zvažuji, jestli si teda vyřvávat ten císař, když dítě má nyní odhadovanou váhu 4400g nebo to zkusit přirozeně, jak jsem původně zamýšlela a bát se, že se malému při cestě na svět něco přihodí. Koukám, že né vždycky diskuse na netu může uklidnit… :think:

no, u odhadované váhy 4,4 Kg bych uz asi uvažovala o císaři… A ano, urcite je to o psychice, ja byla v klidu u druhého, ze jsem jednou porodila mamuta, tak ho porodim i podruhé. Ale u takhle velkého dítěte, kdyz uz víte, ze fakt bude veliké, jsou ta rizika přirozeného porodu opravdu větší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
18.10.14 15:42

@natyen Můžu tě uklidnit, že i prvorodička zvládne mimčo přes 4 kg bez problémů. Samozřejmě pokud má dost velkou pánev, mimi správnou polohu, ale to by měli v porodnici ohlídat. Konkrétně já první dítě, syn, den před porodem (40+3 tt) odhad 3,8 kg, tomu jsem prostě odmítla uvěřit, vždyť já měla ukázkových 3,35 kg a partner taky žádný cvalík. Nakonec měl ještě o 300 g víc, dodneška nechápu, jak jsem to zvládla, ale zvládla, s mladým doktorem sotva rok po škole :-) Měla jsem nástřih, ale sešitý naprosto dokonale. Partner mi pár týdnů před porodem prováděl masáž hráze olejíčkem, s Epino jsem netrénovala. Ale je pravda, že malý měl hlavičku 34 cm. Kolegyně taky prvorodička dokonce porodila chlapečka 4360 g a hlavičku měl taky větší než náš, tuším 36 cm. A bez epidurálu, musela chudinka hrozně trpět, to já bych nedala. :potlesk: Ale… kdybych měla už odhad 4,4 kg, probrala bych s porodníkem možnost císaře (a to říkám jako zastánce spontánního porodu), taky mimčo může mít k 5 kg a to už je podle mě moc velké sousto. Každopádně držím palce! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
18.10.14 16:09

@Kacka1984 jo to bylo velke sousto :mrgreen: 5200g

• Citovat
  • Upravit
34
20.10.14 13:03

@KackaDoup No to teda 8o :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
20.10.14 13:29
@Kacka1984 píše:
@KackaDoup No to teda 8o :mrgreen:

8o :mrgreen: jo jo…dlooouuuho jsme vedli tabulky :lol:

• Citovat
  • Upravit
9196
24.11.14 10:22

Ahoj :mavam: ja, diky svym rozmerum porodila prvniho syna taky cvalika..3750 g. porod byl vyvolavany v terminu..u odhadu vahy se sekli o kilo..podle nich mel vazit 2700 :lol: porod trval 18hodin.pro.me to byl htozny zazitek..mela jsem 20 stehu dohromady.
Ted se obavam sveho druheho porodu :lol: jelikoz muj soucasny pritel mel pri porodu 5 kilo a 56 cm :lol: ale porad si rikam, ze prece nemusi byt velky :think: zatim ma odhad 1150 g-tech mel ve 27+5

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4620
24.11.14 10:32

@Allisenka pořid si aniball, mé 4kg bez poranění jsou nejlepší reklama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9196
24.11.14 10:39

@geilens chtela jsem, ale trochu se toho bojim..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
24.11.14 10:41

Třetí porod trval cca 3 hodiny. Miminko vážilo 4950g a 54 cm. Téměř bez poranění jen dva stehy. :D Nejhorší byl první porod, trval 22 hodin a to měla Emička jen 3950g a byl proveden i nástřih. Druhý porod byl stejně jako třetí v pohodě. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
24.11.14 10:41

Ahoj, já tě můžu uklidnit..nepoužívala sem žádný aniball, ani žádné jiné přípravy a 4 kila sem zvládla bez nástřihu a bez jediného stehu.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mrs.gendy
24.11.14 10:44

Uplne te chapu. Me cele tehotenstvi tvrdili, ze budu mit mimco mensi, ale tim jak jsem 10dni prenasela, tak stihla dorust do obrika :D 52 cm a 3700 kg. 14 hodin utrpeni, hrdinka bez epiduralu, ale diky bohu bez nastrihu, bez siti. Nevim jak to moje telo mohlo na poprvé takhle zvladnout. A i bez aniballu. S tim tomu muzes pomoct, ale nekomj nepomuze ani to. Takze, hlavne to vydrzet. My planujem dalsi mimco za rok, ale uz ted mam strach, kdyz vim co me ceka. Snad bude druhej uz lepsi. Vetsina rika ze jo, ze i rychlejsi. Drzim palce at to oba zvladnete do konce :hug:

• Citovat
  • Upravit
1201
24.11.14 11:13

@Allisenka Já taky cvičila, akorát s Epinem o Anibalu jsem nevěděla a porod 4 kg-2 stehy..a to je na krajíčku, nehledě na to, že byl na dvě zatlačení venku, byla jsem prvorodička..a 3700 není žádnej cvalík..:-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
24.11.14 11:16

Taky zalezi na vedeni porodu…to je taky dulzity faktor…pak se strihat skutecne nemusi…

• Citovat
  • Upravit
1473
24.11.14 11:18

1. dítě v 36+5, 2050g, 45cm, obvod hlavičky 33cm, porod krátký, intenzivní bolesti cca 1 hodinu, bez nástřihu, bez šití :dance:

2. dítě v 39+5, 3900g, 51cm, obvod hlavičky 36cm, porod ještě kratší, intenzivní bolesti 20 minut, bez nástřihu, bez šití :dance:

Škoda, že třetí neplánuju, protože je mi už 39 ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2527
24.11.14 11:22

@Allisenka Jen ve zkratce..měřím 174 cm a 58 kg pro představu. První dítě v termínu 4460 g-šili mě dvě hodiny, pak pod narkózu, skákali po mně, já v nervech-celkem 11 hodin. Druhý porod po šesti letech-syn předčasně v 37 tt.-to už jsem si našla svoji porodní asistentku, byla jsem v pohodě a přesně věděla co chci a co nechci-porod trval 6 hodin, synova váha 3550 g-ani jeden steh, nic. Třetí miminko za další tři roky-opět ta stejná asistentka předem domluvená-nálada na sále skvělá, mysl pozitivní i po 32 hodinách, kdy syn nechtěl ven a já stále na dva cm. Pak na nás vykoukl s váhou 4850 g a já bez jediného poranění. Závěr byl dlouhý, šlo to pomalinku, moje PA ví, jak dobře porodit miminko. Obvod hlavičky měl 36 cm, ale co bylo horší, tak hrudníček 38 cm. Dnes má 7 měsíců a už obchází nábytek, je vysoký, ale spíš drobnější..takže asi tak. Pokud má někdo strach, neustále tady doporučuji najít si vlastní PA na základě recenzí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí