Porod cvalíka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7008
10.10.14 18:29
@Adinka_2012 píše:
Obdivuji, že jste porodily takové cvalíky. To já bych nezvládla. Modlila jsem se u druhého, aby byl taky malý jako první. Naštěstí byl. A už i 3,5 kg miminko bylo pro mě moc :lol:. Kdo ví, jak bych zvládla větší :nevim:.

Já mám dojem, že největší roli hraje hlavička a pak teda ramínka…moje děti měli hlavičku normální i při tom, že byly větší :nevim: (1. 4140g, 54cm a 2. 4800g,57cm)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
10.10.14 20:50

@Almatka
tak to je pravda, první měl 32 cm, druhý 34 cm :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
10.10.14 23:30

Ahojky u prvni holcicky 3900g porod dlouhy bolestivy, vetsi poraneni a delsi zotaveni a take jsem mnohem vice pribrala nez u druheho chlapecka 4510g a 55cm- vyvolavane a pry porod podle ucebnice, vse probihalo skvele, po propichnuti vody 20 kontrakci tedy velmi bolestivych a na par zatlaceni, to jsem tlacila v kuse a v sede byl maly na svete bez nastrihu s jednim stehem pry pro. krasu. Porod byl fakt uzasny a chtela jsem hned z porodni kozy jit domu! :pankac: po porodu jsem se citila skvele a to mi zustalo cele.6ti nedeli az do ted :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
12.10.14 16:25

Ahojky, taky myslím že na váze nezáleží. První dcera měla 3600 g, porod byl vyvolávaný týden po termínu, vyvolávací tableta nezabírala, vleklo se to, malá se narodila 24 hodin od zavedení té tablety, byla jsem vyčerpaná, i když hojení bylo celkem v pohodě, jen pár stehů po nástřihu. Druhý porod nesrovnatelně lepší a především kratší, dcera měla 4000 g a 52 cm, ale šlo to jako po másle, narodila se 2 hodiny po příjezdu do porodnice, že jsem se na sále skoro ani nerozkoukala. :) Souhlasím s tím jak už tu někdo psal, tělo si to pamatuje a já taky, víc jsem věděla jak tlačit a jak dýchat a hlavně jsem se na rozdíl od prvního porodu rychle otevřela, takže za mě taky druhý lepší, i když mimi větší :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
15.10.14 15:22

Zdravím a přeji hlavně úspěšné zvládnutí porodu. Můj první syn měl 4000 gr, vše začínalo pomalu, ale samotný porod byl poměrně rychlý, ale bohužel měl hematom asi má díky tomu za následek hyperaktivitu..Ale prý to nemá vliv, říkal doktor, tak nevím, ale snad ne.. 8) U druhéhy o syna jsem se bála, chtěla jsem rodit raději císařem, ale prý to není možné, pouze pokud by hrozilo nějaké nebezpečí. Tak jsem nakonec rodila normálně, syn měl 3900 gr, bylo to skutečně rychlejší, co se konrakcí týče, samotný porod byl taky rychlý, avšak byla jsem více poraněná. Ale rozhodě je asi fakt pravda, že to první dítko otevře cestu a vše jde tím pádem rychleji. Přeji co nejlépe zvládnutý porod a držím pěsti, zdraví Petra + Vítek + Honzík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.10.14 20:22

Nečetla jsem diskusi - ale holky, mějte rozum!!! Tady nejde o to, kdo je větší borec a zvládl cvaldu - srovnání jak to bylo nebylo s lehčími/těžšími dětmi apod. U dětí, které jsou velké stoupá riziko při porodu - prostě neprojdou a zaseknou se, můj kluk 4,340 g/54 cm má doživotní diagnózu - obrnu pravé ruky, jak ho tahali, jak se tam seknul v raméncích. Mně říct, že mám dítě ke 4 kg, tak dnes už bych si vyřvala císaře. A to můžu mluvit o štěstí, že se nepřidusil a není mentální, když se sekl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
17.10.14 21:15

@CorriCorri
To me hrozne mrzi a drzim pesti at jste zdravi a mas samozrejmne pravdu ale malo kdy jako treba u mne ti reknou presnou vahu, u naseho maleho pocitali s max.3,9kg jakou dcerky i kdyz pani doktorka ktera nam delala utz.ve 30tt rekla ze maly bude vazit mozna pres 4kg protoze ve 29tt mel Tomasek 2100g ale to je taky porad +- 500g :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
17.10.14 21:59

U mě se u druhého dítěte sekli o 800 gramu, podle
Měření mel mít okolo 4 Kg, nakonec mel 4812 g - taky skončil s poranenymi nervy v rameni, naštěstí to bylo možné intenzivní vojtovkou vycvičit. Kdybych věděla, ze to bude nad 4,5 Kg, taky bych šla na císaře. Druhy porod byl pro me pohodovy, az na ten závěr, fyzicky jsem dopadla lépe než po prvním, ale je fakt, ze takhle velké deti uz kdož při porodu brany jako rizikové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
17.10.14 22:32

@Coromikeso
Ahojky, jeste ze jste se rozcvicili :hug:
Sekli se taky paradne!
Me i u dcery rikala mudr. Ze to vidi kolem 3kg dle briska a prdlacku..
Je fakt ze u maleho byli nejhorsi porodit prave ty raminka nez hlavicku, musela je porodni adistentka dlouze rotovat a chranit pritom hraz ale jak jsem psala temer bez poraneni- ceho jsem se nejvic obavala a byla jsem pripravena ruznymi mastmi a homeopatiky po poporodni poraneni!
Preji vsem tehulkam at rodi jen zdravoucke miminka!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.10.14 10:04

3,9 na prvorodičku je taky hodně, to mě taky říkali - sekli se o 0,5 kg. Říkám jakmile by to bylo ke 4 kg, chtěli to vyvolávat, tak bych odmítla - dítě je příliš velké a nestihne se dorotovat, a to jsem v lázních viděla mnohem horší případy, taky důsledky porodu. Všem co porodily velké dítě bez následků gratuluju ke štěstí. Važte si toho holky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7008
18.10.14 12:39

@CorriCorri u mě byl odhad 4,2kg a dítě se narodilo 4,8kg a s odhadem 4,2 mě chtěli druhý den vyvolávat, naštěstí se porod rozběhl sám. Myslíš, že když už je to dítko takhle větší, tak vyvolání může uškodit? Tím myslím, že když je odhad třeba 4kg tak lepší počkat než se rozběhne porod sám?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
18.10.14 12:41

@CorriCorri Tak to jste mě teda pěkně vynervovali, děkuji… :roll: Založená diskuse byla o tom, jestli je porod dítěte s větší porodní váhou „složitější“ nebo to nehraje roli… Určitě je každý porod jiný a může proběhnout bez problémů u 5 kg dítěte stejně jako u „ideálního“ 3,5kg nebo naopak může porod většího dítěte být s potíži, ale stejně tak i necelého 3 kg. Nejspíš hodně záleží na rodičce - velikost pánve, příprava porodních cest, na psychice a dalších okolností. Každopádně zítra mám den termínu a jdu na kontrolu, tak zvažuji, jestli si teda vyřvávat ten císař, když dítě má nyní odhadovanou váhu 4400g nebo to zkusit přirozeně, jak jsem původně zamýšlela a bát se, že se malému při cestě na svět něco přihodí. Koukám, že né vždycky diskuse na netu může uklidnit… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
18.10.14 12:47

@natyen: Ak chces ukludnit, ja som dobry exemplar ;) Prvorodicka 10 dni po termine, maly 4090g a 51cm, hlava 37 cm. Nacvicenych 31cm s Epinom. Porod s epiduralom, lebo po odtoku vody som mala kontrakcie po minute a nikam neviedli, ale nakoniec som sa otvorila a porodila bez poraneni a na 3 zatlacenia.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2527
18.10.14 13:02

@natyen Já mám skvělou PA, ta věděla, co zvládnu a porody byly super. Oba moje kluky jsem díky ni porodila bez poranění. Já císaře nechtěla, ona me utvrdila v tom, že to zvládneme a jsem za to rada. Prý jde hodně o výšku maminky, postavení pánve a schopnost spolupracovat. Porod mého třetího syna 4850 g mám popsaný v deníčku..mrkni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1925
18.10.14 13:04

Dcera odhad 3500g, nakonec 3950g a dcerka měla ochrnutou pravou paži (paréza bar. plexu). Naštěstí se to rozcvičilo vojtovou metodou. Teď čekám za 2 týdny druhé, odhad nevím, ale už teď se děsím, že bychom měli zase problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí