Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj těhulky, jsem ve 14 týdnu prvního těhotenství a vyšetření jsou zatím OK. Po operacích mě chybí děložní čípek, nemá některá z vás nějaké zkušenosti s průběhem těhotenství v takovém to případě? Jsem vyděšená z každého stahu, bolesti či křečí. Moc informací na netu není a doktor taky není moc zdílný. Díky moc.
Ahoja, chybí jako úplně? Já tedy nevím nakolik dělali konizaci mně, ale donosila jsem normálně do 39+3
Prcek 3,5 kila a 50 cm
Ale doktor nikdy nedělal vnitřní kontroly, vždycky jen utz po břichu, tak nevím jestli to má nějaký vliv… Otěhotněla jsem 7 měsíců po konizaci.
Ahoj, chybí úplně a část děložní tkáně. Otěhotněla jsem náhodou po 5 letech.
Tak s tím zkušenost nemám, ale první co mne napadlo jestli chodíš alespoň do rizikové poradny…
Koukám že jsi od Hradce Králové, řekla bych že ve Fakultní nemocnici by tě vzali, ne? Alespoň když jsem se ptala já a to ho mám jen zkrácený tak říkali že by se to zařídilo, přihlásit mne do rizikové. Na druhou stranu dělá Podholová prohlídky spodkem, tak nevím zda by to bylo to pravé…
Každopádně já bych určo šla tam na ambulanci, už jen proto abych znala názor někoho jiného.
Doktor mě prohlíží spodem ultrazvukem pokaždé a měří ten „prostor“ po čípku. Jen mě řekl, že problémy neočekává dřív než v 20 týdnu, ale jaké to neřekl. Nevím na co se mám případně připravit. Do FN nechci a ani tam nechci rodit. oni zavinili můj stav.
Ahoj, doktor mě něco našel na čípku a měl vážné podezření na raka tak mě poslal do FN. Tam provedli konizaci s tím , že to rak není a ať za 6 týdnů zajdu ke svému doktorovi. Tak jsem jim věřila. Za 6 týdnů jsem zašla k doktorem. Ten se zděsil a okamžitě poslal do Motola kde se mě okamžitě ujali, odoperovali, bohužel museli v rozsahu co jsem psala a navíc ještě mě vzali několik párů mízních uzlin, které byly zasaženy. Bylo to asi tak za 5 vteřin dvanáct. Navíc prohlásili, že o rakovi museli vědět už ve FN.
Olie, a to jsi byla u pana Štipla, nebo jiného lékaře? Mne děsíš, já tam chodím taky…
ahoj, také by mě zajímala odpověď na těhotenství bez čípku. Jsem po té samé operaci 2,5 roku, teď jsem otěhotněla, tak mám také strach co a jak bude.
Ahoj, jsem teď 31 0tt, od 26tt nesmím dělat vůbec nic, jen krátké procházky, aby mě nebolely nohy. Pokud budeš chtít nějaké info z mého úhlu pohledu tak písni.
Jaká je možnost donosit miminko bez čípku, pokud je čípek odoperován na základě rakoviny?
Ahoj holky já mám za sebou v minulosti 2× konizaci děložního čípku..poslední proběhla v roce 2007…Teď jsm ve 23tt a zatím je vše v pořádku, ale taky by mě zajímalo jak to bude dál..zda nebudou nějaké komlikace..Moje gynekoložka mi vždy na prohlídce říká že je vše v pořádku. Tak uvidíme…u mého případu prý hrozí předčasný porod..respk. když má ženská za sebou konizace děložního čípku..tak nevím ![]()
Ahoj,
co jsem tady dneska všechno stihla přečíst, tak po konizaci těhotenství normálně doporučují. Ale když máš za sebou dvě, tak by se to mělo hlídat, je to rizikovější.
Jinak mě taky řekli v Motole, že pokud se nádor povede odoperovat nebo se bude muset odstranit celý čípek, tak těhotenství bude hodně rizikové, že by ho snad ani nedoporučovali. Ale našla jsem tu, spousty čtení a pani nebo slečna, která neměla čípek, taky díky operaci, se narodilo krásný zdravý miminko ![]()