Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky já mám čípku pryč necelou půlku, konizace byla tuším 2008/2009. Ve 2011 jsem na 38tt porodila jednoho krásného zdravého kluka a teď jsem 23 a opět všechno zatím v pořádku. Naopak jsem měla problém, aby porod postupoval, protože jak je tkáň na čípku zjizvená, je zatuhlý a hodně mizerně se zkracuje, takže jsme spíš čekali na čípek až povolí, protože cesty byly připravené a kontrakce jsem měla taky po chvilce. Je to asi hodně individuální a záleží i jak velká část čípku zůstane ![]()
Ahoj jsem take uplne bez cipku a uzlin, misto cipku mam steh. Snazim se otehotnet uz skoro dva roky, ale nejde to…je tu nekdo kdo mel podobny problem?
@aaalicka píše:
Ahoj jsem take uplne bez cipku a uzlin, misto cipku mam steh. Snazim se otehotnet uz skoro dva roky, ale nejde to…je tu nekdo kdo mel podobny problem?
zkusila si CAR? to asi se pres tu jizvu ani nadejna spermie nedostane na sve misto ne?
Holky, ozivuji diskuzi, donosily jste miminka, jak jste se tady zajimaly o zkusenosti?
@nadus ahoj, v prosinci snad zkusim iui a v lednu bych mela vedet vic ohledne ivf, bydlim v UK, tak to chodi trochu jinak. Ale na iui chci v CR, jedu tam na vanoce, tak u idime jestli se trefime do ovulky, mam ji pokazde jindy.
Já rodila pár dní před termínem druhého prcka, kvůli čípku nepostupující porod (čípek zatuhlý po konizaci), ale všechno v pořádku ![]()
@Olie oil ahoj, můžu se zeptat, jak byl nador velký? Mam stejný problém, ted mě čeká operace po konizaci a řekli mi, že odebirat uzliny pro kontrolu nebudou, kdyz se jedná o první stadium, jen v případě, že by dopadla blbě hystologie z teto druhé operace, na kterou půjdu.