Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím maminky💓. Zajímal by mě Váš den s vašimi miláčky, když je venku osklivo. Prší a mokro. Vůbec si to neumím představit, co budeme dělat, až začne podzim a zima. (když nebude sníh).
Naší malé je téměř 17 měsíců. Chodíme ven dopoledne i odpoledne. 3 měsíce nám chodí a začalo nám hezké období na hřištích, s kridami a odrazedlem.
Ale teď, jak začíná být už osklivo, přepadla mě debka, co budeme dělat doma, když to počasí nedovolí.
Samozřejmě si dokážeme hrát, malovat, stavět..zapojují ji i do domácích prací, bavi ji to. Ale celý den? Prosím o inspiraci, co třeba s dětmi děláte. Dekuju. (TV nepouštíme). 💓 💓
@..vrabik.. píše:
Zdravím maminky💓. Zajímal by mě Váš den s vašimi miláčky, když je venku osklivo. Prší a mokro. Vůbec si to neumím představit, co budeme dělat, až začne podzim a zima. (když nebude sníh).
Naší malé je téměř 17 měsíců. Chodíme ven dopoledne i odpoledne. 3 měsíce nám chodí a začalo nám hezké období na hřištích, s kridami a odrazedlem.
Ale teď, jak začíná být už osklivo, přepadla mě debka, co budeme dělat doma, když to počasí nedovolí.
Samozřejmě si dokážeme hrát, malovat, stavět..zapojují ji i do domácích prací, bavi ji to. Ale celý den? Prosím o inspiraci, co třeba s dětmi děláte. Dekuju. (TV nepouštíme). 💓 💓
tak na odrážedle může jezdit, i když bude na podzim chladno. A když ji necháš jít samotnou, tak stačí prostě jít za ní, ona se dost zabaví. Ale teda nevím moc, co tě to přepadlo ![]()
Obě moje děti byly v tomhle věku na 4 hodiny v jeslích, protože jsem chodila do práce. Čas potom jsme si spolu užívali. To jsi ale asi slyšet nechtěla. Co najít nějaké dětské skupinky, tvoření s dětmi, pohybové aktivity? Já na to třeba neměla čas, ale kamarádka z ČR takhle chodila s malým a moc se jim to oběma líbilo
Neexistuje spatne pocasi, jen spatne obleceny turista
.
Normalne budete chodit ven jako vzdycky.
@Lucie_Sx
Jjn, máte pravdu. 😁Jsem prvomatka! Hledám inspiraci.
Diky💓
@Lucie_Sx hele, to je strašně individuální. Můj starší třeba v dešti ven nevyleze, pláče a vzteká se. Mokro mu nevadí. Mladší jsem zase teď v zimě v roce a půl nedostala do sněhu. Dostávala hysterické záchvaty. Bobovat jsme byli jednou, jinak jsme museli chodit extra jen se starším
![]()
Kup softshellovou kombinézu, pořádný boty a můžete vyrážet ![]()
My chodíme ven pořád. Ne, že mě by se vždycky chtělo ![]()
Teď ještě žádný pořádný chladno není, co budeš dělat v prosinci, až bude pět stupňů a bláto ![]()
A jinak doporučuju neorganizovat pořád program. Je dobrý nechat dítě chvíli nudit ![]()
@..vrabik.. píše:
Jestli tě přepadla „debka“, je to v pohodě. Ven se dá chodit i na podzim a v zimě. Stačí vhodné oblečení.
@..vrabik.. jaká noha? Úzká, široká? Nosíme barefoot
PS na miminu si všichni tykaj ![]()
@..vrabik.. na širokou nožku jsou super Beda
Český, nezničitelný boty a cena je perfektní ![]()
Ale záleží na rozměrech, nártu, chce to přeměřit nožku, zkoušet, a boty pořádně impregnovat.
My chodíme ven za každého počasí, malý je teda kočarkovy, takže i teď ve 2 letech vydrží i 2-3h v kočárku. Jinak sme dali nepromokavy hadry, gumaky, snehule a lítal třeba i v kaluzich, jak byl sníh hned na boby.