Den D :-)

• Otevřená skupina

Prostor pro maminky, kterým se miminka narodí v měsících : listopad/prosinec 2010. Přidejte se k nám :-), diskutujte a přispívejte :-)

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Omezené přispívání (pouze členové mohou do skupiny přispívat)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3321
10.1.11 14:29

super!!!moooc gratulujeme, je šikulka, že stihla ještě prosinec :palec: , máte porodné :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
10.1.11 16:41

Ahojky tak bych se chtěla taky pochlubyt, no spíše popsat můj porod..:-(

Termín jsem měla 16.12 a do porodnice jsem nastoupila 15.12 tak jsem tam byla vše bylo ok..jen můj tlak se stále zvyšoval..:-( a prckovi se ven vůbec nechtělo.A právě kvůli tlaku musel prcek už ven..takže v pondělí mě dali první lék na vyvolání zabralo to - jen bolesti byli tedy. Tak na druhý den znovu - bolesti ještě větší ale jinak nic..hrdlo bylo pořád stejné. Tak se den čekalo na primáře který dojel z dovolené a rozhodl že bude císař..takže 23.12 v 9h mě vzali na sál a v 9:32 se narodil náš Davídek měl 2700g a 48cm.

No ale ještě to bohužel neskončilo…:-(

na štědrý den jsem musela na sál znovu protože jsem začala krvácet ve vnitř takže mě znovu vzali na sál 24.12 v 17:00 a otevřeli a vyčistili.
No ráno už mi bylo docela ok až na ty nehorázné bolesti tedy…:-(

Ale řeknu vám byl to dez zažít bych to už nechtěla:-( a ani tak jsem si to nepředstavovala..
Prcka mi ukázali na štedrý den hned ráno..a pak až večer, ale to jsem byla mimo ještě z té druhé operace takže si to ani nepamatuji..
Ale nejvíce mě mrzí to že prcek nechce ted ode mě sát..:-( protože byl 4 dny krmen z flašky a na tu si zvykl a ted odmítá se přisát prostě..takže krmíme Nutrilonem a odstříkávám ale mléka mám bohužel i tak málo.
No ale co mám dělat ..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
10.1.11 18:42

Holky, moc gratuluju k mimíškům :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3321
10.1.11 20:32
Zuzík7 píše:
Ahojky tak bych se chtěla taky pochlubyt, no spíše popsat můj porod..:-(

Termín jsem měla 16.12 a do porodnice jsem nastoupila 15.12 tak jsem tam byla vše bylo ok..jen můj tlak se stále zvyšoval..:-( a prckovi se ven vůbec nechtělo.A právě kvůli tlaku musel prcek už ven..takže v pondělí mě dali první lék na vyvolání zabralo to - jen bolesti byli tedy. Tak na druhý den znovu - bolesti ještě větší ale jinak nic..hrdlo bylo pořád stejné. Tak se den čekalo na primáře který dojel z dovolené a rozhodl že bude císař..takže 23.12 v 9h mě vzali na sál a v 9:32 se narodil náš Davídek měl 2700g a 48cm.

No ale ještě to bohužel neskončilo…:-(

na štědrý den jsem musela na sál znovu protože jsem začala krvácet ve vnitř takže mě znovu vzali na sál 24.12 v 17:00 a otevřeli a vyčistili.
No ráno už mi bylo docela ok až na ty nehorázné bolesti tedy…:-(

Ale řeknu vám byl to dez zažít bych to už nechtěla:-( a ani tak jsem si to nepředstavovala..
Prcka mi ukázali na štedrý den hned ráno..a pak až večer, ale to jsem byla mimo ještě z té druhé operace takže si to ani nepamatuji..
Ale nejvíce mě mrzí to že prcek nechce ted ode mě sát..:-( protože byl 4 dny krmen z flašky a na tu si zvykl a ted odmítá se přisát prostě..takže krmíme Nutrilonem a odstříkávám ale mléka mám bohužel i tak málo.
No ale co mám dělat ..

to je mi líto :cry: …měli malého krmit stříkačkou, to by ti snad sál i ted :nevim: …ale hlavně, že už je dobře…kojení není všechno :palec: :palec: , akorát ti teda nezávidím trávit Vánoce v nemocnici…toho jsem se bála…měla jsem termín 13.12. a nakonec se malá narodila 18.12. a to už jsem byla fakt nervózní, aby se to do Štedrýho dne stihlo…když máme doma ty dva další prcky, tak bych asi ten Štědrý den probrečela :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.1.11 12:46

Koukám, císařský řez je poslední dobou nějak častý…mě ho dělali po 4 dnech neúspěšného vyvolávání, ty jejich tablety na mě neměli účinek…ale měla jsem víc štěstí, že jsem byla v baby-friendly hospital, kde se hodně snaží, aby maminky kojily, takže jedině příkrm ze stříkačky…takže naštěstí je malej šikulka, a stále kojím…jenom už nechci nikdy přenášet 17 dní, měla jsem ten poslední den depresy a nevzít mě na sál, tak se jim tam snad už složím…jinak operace byla v klidu a dvě hoďky po ní jsem už měla prcka u sebe, a to i přes to, že ho museli křísit chuděrku, nějak se mu na ten svět opravdu nechtělo…
Jinak přeji všem novopečeným maminkám, hlavně hodně síly a odpočinku, páč my teď bojujeme s prdíky a je to děs, ale krásnej…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
12.1.11 10:11

vililik : No řeknu ti že jsem to taky obrečela jako a to mě ještě brali na štědrý den na sál takže dez jako ..a nemohla jsem jíst ani pít takže fakt bomba..:-(
Já vím že kojení není vše ale je to nejlepší pro mimčo…a mě to moc mrzí že to prostě nejde už jsem to několikrát obrečela prostě mě to štve.Ale prcek prostě jen flašku chce už.Tak nevím..jo a pijeme nutrilon a nevíte co je ještě dobré místo něho…mi máme zatím nutrilon HA ale chtěla bych něco jiného mě se zdá že malý je po něm furt hladný..a to vypije 90ml a třeba za hodku pláče znovu..tak nevím jako…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3321
12.1.11 10:40
Zuzík7 píše:
vililik : No řeknu ti že jsem to taky obrečela jako a to mě ještě brali na štědrý den na sál takže dez jako ..a nemohla jsem jíst ani pít takže fakt bomba..:-(
Já vím že kojení není vše ale je to nejlepší pro mimčo…a mě to moc mrzí že to prostě nejde už jsem to několikrát obrečela prostě mě to štve.Ale prcek prostě jen flašku chce už.Tak nevím..jo a pijeme nutrilon a nevíte co je ještě dobré místo něho…mi máme zatím nutrilon HA ale chtěla bych něco jiného mě se zdá že malý je po něm furt hladný..a to vypije 90ml a třeba za hodku pláče znovu..tak nevím jako…

takže super Štedrý den 8-o 8-o 8-o .....
Já osobně si myslím, že Nutrilon je nejlepší…Domču jsem od 4 měsíce jím přikrmovala a i když je malý imunitně oslabený, tak dr. mi potvrdil, že Nutrilon mu hodně pomohl :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
12.1.11 14:28

Zuziku, moje mala taky ma Nutrilon, kdyz se mi zdalo, ze ma jeste hlad po tech 90ml, tak jsem ji udelala uz tu vetsi davku mlika, tech 120ml. Mela sice jenom 3kila a ne 3,5 jak by podle ty tabulky mela mit, ale hlad pak uz nemela. Nevim, jestli je to spravny, s nikym jsem se neradila, ale ted uz delam 150ml a mala jeste 4,5kila nema a je spokojena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3321
13.1.11 14:21

Nutroš prostě vede :palec: :palec: :palec: !!!Já začnu zase taky dávat, tak okolo roka, až budu plánovat odstavení od prsu :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
14.1.11 09:18

korana.kora : a ty dáváš taky jen nutrilon?a přibírá ti mimi taky tak rychle jak nám ??

Byla jsem u doktorky na kontrole a bylo nám řečeno že moc přibíráme že mám jen kojit jenže moje mléko není pro malého asik dostačující protože jsem došla domů a kojili jsme 1h - sem tam byla malá pauza jinak furt tahal..- a za hodinu plakal znovu dala jsem mu flašku a vypil mi hned 90ml..tak jako co mám dělat..prostě moje mléko ho asi nezasití nebo já nevím..a po nutrilonu mi spinkal ty 2h..
na kontrole posledně jsme měli 2930g a ted 3430g a prý je to moc po týdnu co jsme tak přibrali..

Já fakt nevím co dělat s tím už..snad mu nebudu dávat mín papu když chudák by plakal..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3321
14.1.11 09:33
Zuzík7 píše:
korana.kora : a ty dáváš taky jen nutrilon?a přibírá ti mimi taky tak rychle jak nám ??

Byla jsem u doktorky na kontrole a bylo nám řečeno že moc přibíráme že mám jen kojit jenže moje mléko není pro malého asik dostačující protože jsem došla domů a kojili jsme 1h - sem tam byla malá pauza jinak furt tahal..- a za hodinu plakal znovu dala jsem mu flašku a vypil mi hned 90ml..tak jako co mám dělat..prostě moje mléko ho asi nezasití nebo já nevím..a po nutrilonu mi spinkal ty 2h..
na kontrole posledně jsme měli 2930g a ted 3430g a prý je to moc po týdnu co jsme tak přibrali..

Já fakt nevím co dělat s tím už..snad mu nebudu dávat mín papu když chudák by plakal..

to mi přijde divný…hlavně at je malý spokojený, ne? :palec: , půl kila za týden je dost, ale kamarádce přibírá holčička i víc za týden a dr. říká, že je to o.k. časem se to urovná. A něhledě na to, že tvůj maličkej chce asi dohnat váhu :palec: , nenarodil se dřív? já jen podle toho, že vážil pod tři kila :-) . Já bych byla naopak ráda, že mi brouček takhle krásně přibírá :palec: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
14.1.11 09:42

no já jsem ráda že mi tak přibírá ..když se narodil mě 48cm a 2700g..ale doktorce se to nelíbí..

dneska skusím koupit fenyklový čaj pro malého na prdíky jsem zvědavá jestli to pomůže..nemáš s tím zkušenost..a dáváš čaj když jsi na nutrilonu ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
14.1.11 09:43

a malý se narodil ve 41 týdnu císařem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3321
14.1.11 09:50
Zuzík7 píše:
a malý se narodil ve 41 týdnu císařem..

teda :think: tak to byl na to, že byl přenášený, hodně droboučký :think: !!!
Já koujm plně, ale Nutrilon jsem vždycky začala dávat , když mi děti v noci přestali spát a já zjistila, že už nemám dost mlíčka. syna jsem začal přikrmovat ve 4 měsících a dcerku v 8 měsích. oklo roka jsem je odstavila uplně.
Feniklový čajík je super :palec: :palec: :palec: , vždycky nám pomohl :palec: . Ted jsi mi připomněla, že bych ho zase měla koupit :lol: došel nám :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3321
14.1.11 09:51
Zuzík7 píše:
no já jsem ráda že mi tak přibírá ..když se narodil mě 48cm a 2700g..ale doktorce se to nelíbí..dneska skusím koupit fenyklový čaj pro malého na prdíky jsem zvědavá jestli to pomůže..nemáš s tím zkušenost..a dáváš čaj když jsi na nutrilonu ?

p.s. nejaké doktorky jsou bohužel divný :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny