Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Chtěla bych ze zeptat
Poslední MS byla 25. 9. - 1.10.
V den ovulace jsem měli pohlavní styk a dnes 22.10. se měla dostavit MS, ale nedostavila. Dnes v noci jsem chodila počád na WC, bolela mi hlava jako ještě teď, pálení v krku a bolest zad. Od 17. 10., takže 5 dní si měřím BT a teplota je 36,7 a nebo 36,6, střídá se to. Ano, nejjednodušší je test, ale pro něj se bohužel dostanu až v pondělí, proto prosím o radu, je tohle možné těhotenství? ![]()
Jestli jsi mela nechraneny styk, urcite to mozne je…ale dle priznaku to muze byt i viroza
Bez testu nic nevymyslime.
Tak dnešek ještě neskončil možná to ještě dostaneš a nebo jsi těhotná ![]()
@beruska9 píše:
Jestli jsi mela nechraneny styk, urcite to mozne je…ale dle priznaku to muze byt i virozaBez testu nic nevymyslime.
Ano, byl to nechráněný styk.
Ano, vím, že by to mohla být viróza, ale právě že na ty já vůbec netrpím, neříkám, že ji chytit nemohu, ale proto jsem se chtěla zeptat zda to může být i známka těhotenství. Ale mockrát děkuju ![]()
@ka2ka píše:
Pálení v krku není těhotenský příznak
To bylo snad jen hodinu a dobrý už, jen ty záda a ta hlava. A 3 dny po ovu průjem. Tak uvidíme, ale děkuji ![]()
Já tedy nevím, BT sem nikdy neměřila, jen když sem si myslela, že sem těhotná a to se držela teda fakt vysoko, takže za mě bych se spíš přikláněla k viroze, ale já sem teda nikdy takhle ty příznaky neřešila, přijde mi to na hlavu, jako chodím na wc a pálí mě v krku a tak, člověk si vsugeruje všelicos ![]()
Nejlepší si je koupit těhotenský test a ten ukáže..já měla kolikrát těhu příznaky a těhotná nejsem.
Teplota sama o sobě ti nic neřekne, pokud neměříš celý cyklus. Nemáš ji s čím porovnávat. BT se drží nahoře nejen v těhotenství, ale v každem MS cyklu, klesá většinou až těsně před MS nebo první den MS. Stejné příznaky jsou při viróze, počkej do toho pondělí, pokud MS nedorazí a pak testuj. 3 dny po ovulaci průjem
, to nějak podle tebe souvisí s těhotenstvím? To by případné oplodněné vajíčko ještě nebylo uhnízděné a možná ani ještě v děloze.
@nikolazz píše:
Ano, byl to nechráněný styk.Ano, vím, že by to mohla být viróza, ale právě že na ty já vůbec netrpím, neříkám, že ji chytit nemohu, ale proto jsem se chtěla zeptat zda to může být i známka těhotenství. Ale mockrát děkuju
Tak to, ze mas dostat ms a zatim nedorazila samozrejme znakem byt muze. Ostatni jsou hodne neprukazne - muzou byt z jineho duvodu a treba paleni v krku bych fakt a tehotenstvim nespojovala, i kdyz tady uz uverim vsemu
Jak uz tady je uvedeno, ani ta BT sama o sobe nic nerekne, kdyz ji nemeris cely cyklus, navic klesa obvykle fakt az v den ms. Bohuzel nezbyva nez cekat.