denní režim ve 3měsících

2398
12.3.10 08:19

denní režim ve 3měsících

Maminky, kolikrát denně a jak dlouho spí vaše děti v tomto období?
My vstáváme mezi 7-8hod, cca po 2hod malý usne (většinou na rukách), vydrží spát 40min.
Někdy si pak ještě schrupne 15min,ale spíš už ne.
Kolem 11 jde spát ven do kočárku, do spí i 4hod.
A odpoledne spí zas jen 30min.
Veče chodí spát mezi 19-20hod, podle toho, jak dlouho spal navečer.
Podařilo se vám naučit mimi usínat samo v postýlce, jak to udělat?
Malý začne plakat,že je unavený, zkouším ho hladit, zpívat, ale nakonec ho stejně uhušám v náručí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4118
12.3.10 08:34

Kolem tří měsíců se Matymu urovnal režim tak nějak jak píšeš.
Ranní kojení, hodina bdění, hodina spaní,
kojení, hodina a půl bdění, kojení, 3-4 hodiny spaní v kočárku,
kojení, hodina bdění, hodina spaní,
kojení, hodina a půl bdění, koupání, kojení, noční režim (spánek + každé dvě hodiny kojení).
Uspávali jsme na rukách - já navíc na míči, chlap u Star Treku :roll: Kromě noci, to stačilo nakojit a položit do postýlky.
Kolem těch třech čtyřech měsíců mě to věčný uspávání přestalo bavit. Dopolední uspávání bylo nejkratší, tak jsem si Matyho začala pokládat vedle sebe na sedačku a držela ho za ručičku. Když to prošlo, dávala jsem ho do postýlky a po chvilkách za ním chodila. Jak jsem ho naučila dopoledne usínat samotnýho, stejně jsem to praktikovala i odpoledne a pak najednou to šlo i večer. Od tý doby nemáme problém :palec: Položím do postýlky a jdu pryč.
Nám asi hodně pomáhalo zavinování (zavinovala jsem do sedmi měsíců určitě :roll: ) a dudlík. Maty byl prostě naučenej, jak dostane dudlík, že se spí. I v autě :palec: Do 10ti minut byl tuhej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
12.3.10 09:49

ahoj, s rezimem jsme na to byly ve 3M podobne jak pises… kolem 5 mesice mala zacala usinala sama, sice s brekem ale do pul hodiny spala, potom jsme byly v nemocnici se zanetem ledvin a od te doby zase usina jen u kojeni, v kocarku nebo vecer manzelovi na kline (je ji 7,5 mesicu) :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
12.3.10 10:16

Tak nam Zuzi vstava po kojeni nekde kolem 5-6 rano, pak cely den funguje stylem hodinka vzhuru, na chvili vytuhnout (20-40 minut) az do vecera. Pokud jdu ven s kocarkem, tak usne a pak spinka dlouho, vetsinou dokud ji nevzbudim - kdyz chrni treba od 14 do 18, tak ji pak vytahnu, aby spala v noci. Ale spi zatim tak sestkrat denne chvili, usne si sama, kdyz je unavena. Vecer kolem 19-20 vykoupem, nakojim, par minut houpu v seru u postylky a polozim ji, usne si sama. Na kojo se budi kolem 2-3 rano, a pak kolem 5-6, to uz bohuzel vstava :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
12.3.10 10:19

Jo nezduraznila jsem, ze pres den si usne normalne na gauci na zabalovajde, nebo kde zrovna lezi, a kdyz ona uzna za vhodne. Jakykoli prenos do postylky, ve ktere spi v noci, je provazen probuzenim a desnym revem :roll: Takze jinak je moc hodna, ale rezim spani urcuje ona, my ani nahodou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
12.3.10 10:34

my mame space :) usina kolem osme sama v postylce …proste polozim pohladim a spi (jo je dulezity aby na nic nevidela to ji rusi takte je dokola omottana dekou :) na jidlo se probudi az kolem pate, seste rano. nakrmim..vezmu k nam do postele a spime do deviti (to je dalsi krmeni) cely dopo je vzhuru..pak usina v kocaru cca v jednu a spava do peti) pak je uz zase vzhuru. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10378
12.3.10 14:48

když náš malej nechtěl chrnět a řval,tak jsem ho nechala vyplakat a on se to naučil sám.takže teď ho dám do postýlky a zachviličku spinká jako miminko :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
555
12.3.10 15:49

Tyjo, zo máme úplně stejně - spí do 5-6, pak s námi v posteli ještě tak do 9, přes den po chvilkách (na půl hoďky), v kočáře nebo v autě spolehlivě. Neuspávám, jen položím do postýlky a jdu, ale dělám to tak už od porodnice tak je zvyklá, nikdy jsme nedovolili usínat v náručí - na to je postýlka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí