Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
No jako me spal Samik jeste tak do toho 4.mesice relativne dobre,budil se v noci 2× na krmeni,ale od novyho roku to je des,budi se minimalne 5× za noc
na noc jsem taky zkousela davat kasi,ale zadnej efekt to nemelo a nema.Ted mu misto jednoho kojeni nabizim caj a snazim se to kojeni co nejvic oddalit,tak uvidime,snad se to zlepsi.Co ja bych za to dala,kdyby se me v noci budil jen 2× ![]()
ahoj to je naprosto normální to je hezké mě se dcera do roku každé 2 hodiny na jídlo protože jsem kojila když jsem dokrmovala tak po třech někdy po čtyřech každé dítě má jinou potřebu.nyní mám dvojčátka a ta se mi budí nekdy po 2 h. a někdy po 4 h.a kojím opraudu zaleží na dítku ja říkam že se to nedá srounávat každé dítě je sám oryginál
Bud v pohodě mě se někdy budí i 5× za noc!! je to normální u takhle malejch dětí nemůžeš po nich chtít aby spali celou noc ![]()
já jsem se prý budila do roka!
ahoj, tak my jsme do 4mesice kazde dve hodky se budili, ted spime standartne od 22 do 7 hodin, ale pres den vseho vsudy 1,5 a jeste navic po pul hodinkach…Jinak plne kojime
Ahoj to je naprosto normální, to, že v knížkách píšou, že dítě má spát od 5kg celou noc je blbost. Mě se malej budil, tak standardně 2-3× za noc na kojení. Asi tak do roka a půl. Samozřejmě když mu rostly zuby, nebo byl nemocný tak jsme třeba měli v noci obvykle okolo třetí ranní dvouhodinový mejdan
Celou noc nebo max. 1 probuzení začal mít až tak ke dvou rokům, kdy měl ráno hlad. Teprve po odstavení začal spát celou noc - s tím, že někdy ráno okolo šesté má žízeň a tak mám u postele flašku s vodou, dám mu napít a spíme dál.
Tak me se mala posledni mesic budi tak co 2 hodiny… myslim ze je to uplne normalni. A kase atd. jako aby byla najezena zabiraji jen u nekterych deti. U tech, co maji fakt hlad, takze je mozny, ze proste chce mamu a tulit se.
Musis vydrzet a rikat si, ze to casem bude lepsi a lepsi (fakt bude
)
Jo, do 4teho mesice nez jsme nacvicili nejaky ritual, tak to bylo co dve hodky buzeni, pak hodinku mejdan protoze se chtel bavit a bylo mu jedno, ze je jedna v noci, nejlepsi bylo, kdyz mel velke publikum, babicku dedu tatku mamku a pak to bylo super, jestli ne tak to byl desnej tygr, pokud u nas byla pres noc nejaka navsteva tak jim daval sodu. Taky jsmem mela problem s tim, že než usnul tak ho musel tatka unosit nebo uhoupat. Ted chodi v 10 vecer spat a je unaveny, nacucne se a klidne spinka do rana. ty pul hodky pres den to je tak, že ho dam do postylky po hrani, dam mu plenu pustim cvrcka, odejdu a on se sam ucumla:-)
Ahoj,
myslím, že můžeš malé děkovat, že se budí JEN 2× za noc:))))
Hančo, tak to bych vůbec nehrotila. Samozřejmě, jsou miminka, která od narození prospí celou noc, ale vaše buzení je suprové
Když jsem ještě kojila (7týdnů), tak se Kuba budil po 1,5 hodině, od nasazení UM (pro ztrátu MM) usíná v 18hod a budí se o půlnoci, ve 4, a vstává v 6-7hod ráno. Takže nádhera. V tomto věku je to normální, ba naopak krásné ![]()
A ještě kojíš? A v kolik ti usíná?
Hančo, ještě se chci zeptat, kolik hodin ti spí přes den a kdy odpoledne naposledy? Ale opravdu bych to moc neřešila, ještě je malá na celou noční dávku ![]()
No, Mareček se budí přesně stejně a připadá mi to naprosto normální!! Přece nebude ve čtyřech měsících spát celou noc, to bych nečekala ani omylem… že se budí jen dvakrát, to považuju za skvělé, dcerka v tomhle věku byla vzhůru co hodinu… Cpát ho kvůli tomu v tomhle věku kašičkou by mne teda nenapadlo - neber to prosím ve zlém, ale není to trošku přehnané?
Neboj, už se to brzy srovná a vyzkoušej v noci, když se začne budit, mu dát jenom cucnout čaje v leže.
Příspěvek upraven 13.03.10 v 15:39
malá se taky ve 4 měsících budila tak 2× někdy i třikrát za noc teď jí bude šest měsíců a spinká sice od 20.00 ale úderem 4-5 hodiny rnní je vzhůru a chce papat někdy ještě usne tak na hodinku někdy ani ne. vydrž bude líp. ![]()
Souhlasím s Bohunkou ![]()
Malému jsou 3 měsíce a budí se buď kolem 3,ale pak chce jíst už v 5, nebo jak to máš ty v 1 a ve 4.
Pokud kojíš, zbytečně kašičku nedávej.
Já jsem u 1.mimi začala dávat kašičku na noc až v 7.měsíci,ale na kojení se stejně budila co 3hod.
Celou noc, resp. do 5hod ráno, mi začala spát až v 10měsících!!!! Úplně celou noc, až do 8do rána ve 14měsících.
Dobrý den,
chtěla sem se zeptat co mám dělat, když se mi maličká pořád budí v noci? Budí se mi tak 2× za noc. Většinou kolem 1 hodiny a pak kolem 4-5. Začala sem jí dávat i kašičku ať vydží třeba aspoň do té 4-5 hodiny ale nepomáhá to.