Hodně spavé děti

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4999
28.2.10 22:38

Hodně spavé děti

Ahoj, mám trošku opačný problém než většina maminek, syn mi spí někdy až moc, budou mu 2 roky, klasicky usíná kolem osmé večer a vstává mezi osmou a devátou ráno, pak přes den spí ještě 2-3 hodiny, takže mi naspí z 24 hodin tak 14-16 hodin, což je docela hodně a to je normál, taky má dny jako třeba za poslední týden, že usíná v osm, spí v kuse až skoro do desíti dopoledne a pak ještě po obědě ty 2-3 hodiny, fakt spí hodně, moje mamka říkala že jsem byla úplně stejně spavá a táta říkal že to mám po něm, že taky pořád spal, já i táta jsme teda zdraví, nic nám není a fakt jsme spavci, takže si myslím že to má syn po nás, ale zajímalo by mě jestli máte někdo taky tak spavé dítě jako já. A taky případně jestli je to normální nebo jestli to může něco znamenat. Předem děkuji za odpovědi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16291
28.2.10 23:15

Ahoj, malý taky tak do dvou let spal od 7 večer do 8-9 ráno a přes den tak ty dvě hoďky ještě… Co bych teď za to dala, jde spát v 8-9 a vstává v 7 :lol: Vlastně to vstávání na sedmou začalo nějak po vánocích až… ale od dvou let už spal odpoledne jen málokdy.

Příspěvek upraven 28.02.10 v 23:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5591
28.2.10 23:15

jen chci napsat,že závidím a veřejně to přiznávám :lol:
Kačka do 22m spávala 20.30- 8-8.30,pak najednou vstávala mezi 6-7.teď od září spí 21-7 a odpo spí 1,5-2h

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4999
28.2.10 23:21

Hanul, díky za příspěvek :)
Jani, no na jednu stranu je to strašně fajn, že si můžu taky pospat a líbí se mi to :) Ale na druhou stranu tím že Honzík prospí o hodně víc hodin denně než ostatní děti tak ho to taky dost zbržďuje ve vývoji, nevím jestli to s tím přímo souvisí, ale začal hodně pozdě sedět (až po roce), chodit (po roce a půl) a teď mu budou 2 roky a nedá dohromady 2 slova, říká jen jednoduché a jednoslovné věci jako mńam, čičí, táta, máma apod., jako rozumí všemu co mu řeknu, ale moc nemluví, určitě je to i tím že je svojí potřebou spánku ochuzenej o spoustu hodin kdy se jiné děti učí nové věci. A krom toho když chci někam jet nebo jít na více hodin, tak je to problém, protože malej odmítá venku v kočárku spát a je utahanej, tak řve a řve a pak to nahání :roll: Takže to má jak své výhody, tak i své mouchy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
28.2.10 23:28

Nety, tak teď jsi uklidnila mne, mladšímu je 7 měsíců a ani náznak že by dělal něco jinýho než pasení a otáčení se dokola jak hodinový ručičky… Už jsem si říkala jeslti nás na 8měsíční prohlídce nepošlou cvičit, jestli nebude pořád nic dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4999
28.2.10 23:33

Hanul, já kvůli tomu plašila, i jsme chodili na rehabilitace a cvičili jsme Vojtovku, ale nebylo to moc platné, sestřička říkala že na Honzíkovi vidí že je prostě líný a taky on je na svůj věk docela mohutnej, takže se mu nechtělo a sestra právě říkala že tady nepomůže nic jiného než dát mu hračky trošku z dosahu a čekat až přemůže lenoru a bude se snažit se pro ty hračky dostat. Ani to moc nepomáhalo, ale se vším začal, sice pozdě, ale začal. Já to právě přikládám i tomu že fakt hodně spí, takže když si ostatní děti cvičily svaly tak on chrněl :oops: A línej má být taky po kom, takže se tomu ve finále ani nedivím :oops: Ale byly to nervy když všechny ostatní děti už lezly nebo se začínaly stavět a malej nic, fakt jsem z toho byla zoufalá. Trvalo mu to, ale dočkala jsem se, dneska už na něm ani nikdo nepozná že začal pozdě lézt, sedět a chodit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
1.3.10 07:09

Tobíček byl taky tak spavé dítko :-) Od zavedení režimu (cca 4m) spal 2× za den 3 hodiny, v noci pak 19.00 - cca 6.30. Od sedmi měsíců spal celou noc.
Tohle spaní mu vydrželo až do 23m, pak začal spát přes den jen 1× 3 hodiny.
Aktuálně spí přes den 1,5-2hod., v noci cca 19.45 - 6.30.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
3.3.10 22:36

Elinka spinká taky hodně :) Odpoledne běžně tři hodiny, večer usíná s holkama v osm nebo o trochu později. Ale vstává s nimi o půl sedmé do školy a školky…

Pepi tak spavá není, Adli ano - chodívala spinkat po obědě ještě na začátku školního roku (ale tam to bylo spíš zátěží ze školy).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
719
4.3.10 09:15

Taky se veřejně přiznávám, že tiše závidím, malý spí přes den strašně málo, ale na tom vývoji něco asi je, leze po čtyřech, sedí a včera se poprvé postavil, sice ne úplně vzpřímeně (to ani nesedí)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
4.3.10 14:24

Dá se říct, že jsme taky spavci. Malá spí od 8 do 8, většinou si i přispí a odpo spí v průměru 2 hoďky. Plazit sme se začaly až v 8.měsících, do té doby jen válela sudy, a pak to šlo rychle a najdnou, týden po prvních narozkách, chodíme :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kááttkka
31.8.10 18:36

Ahojky,dostala jsem se k této diskuzi. Moje malá budou jí za 14 dní 2 roky, spí taky hodně. Večer usíná kolem 21:00 a ráno vstává sice už kolem 8.hodiny, ale odpoledne spí tak 3 hodiny a někdy i 4 a to už jí musím budit. Ptala jsme se doktorky a říkala, že to moc nezná, že je to asi klidné dítě. Je hodně tichá a klidná, hodně si hraje. Není to žádnej vsteklouš. Spala mi tak už v porodnici, celou noc v tahu, takže neznám nějak extra noční vstávání.

• Citovat
  • Upravit
2596
31.8.10 22:59

Ahoj tak já můžu přidat náš extrém.když byly naší Vali dva roky byla taky takový spavý dítko.Jednou ráno jsem vyslala staršího do školky s tatkou a šla si ještě zdřímnout probudila jsem se v jedenáct a upně v šoku jsem letěla do pokojíku že se něco stalo.Valinka spala já jí budila vůbec to nešlo tak jsem jí odnesla dolů ona si lehala na zem a spala.tak už jsem byla na nervy a šla s ní ihnet k dr.tam když na ní sahali tak koukala nepřítomně do stropu a jak se sní přestalo hýbat opět usnula.Tak dr. nařídila ihned do nemocnice.V nemocnici opět stejná situace jako u obvodní.Okamžitě nás přijali na jip tam celých 48 hodin spala nejedla nepila dělali ji různá vyšetření i lumbální punkci a ona spala.po 48 h se probudila povídá že má hlad najedla se a byla uplně normální jako předtím.Nikdy se nepřišlo na to co jí bylo.Jak říká babička prostě se chtěla vyspat.Já jsem ale od té doby vysledovala že vždy když je nemocná tak vypadá tak podobně jako tenkrát je to taková její reakce i na rýmu.Dodneška je spavá a to už jí je šest o prázdninách spí i do deseti až jedenácti a neprobudí jí ani zemětřesení.
Jen jsem tenkrát záviděla matkám dětí co nechtějí spát.
 ZUZAN

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
11.11.10 21:54

Ahoj, tahle diskuze mi byla poslána. Mám stejný problém, ale to, že by syn byl pomalejší, na to to vliv podle mě nemá, v 7mi měsících se najednou posadil a začal lézt, chvíli později se sám postavil, v 10ti měsících už sám chodil a teď se sám bez pomoci postaví v prostoru. Je fakt, že se mu teda moc mluvit nechce, ale snad to taky brzo dožene. Koníky pásl krásně už od prvního měsíce a plazit se začal taky brzo, v těch 4měsících. A je teda fakt, že já bych taky pořád spala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
conny
7.12.10 12:10

ja jen tise zavidim. co ja bych za to dala. mne se dite budi v 18 mesicich 8× za noc a naspi za 24 hodin tak 12 (kdyz je dobrej den :twisted: ).

doufam, ze alespon to druhe bude spat o neco lip.

• Citovat
  • Upravit
a23k
1.1.11 10:47

Dobrý den,
děkuji za Váš příspěvek. Moc jste mě uklidnila. Máme holčičku jako přes kopírák, pořád spí, neleze o chození nemůže být ani zmínka a to nám bude za 14 dní rok. Chci se jenom zeptat, jak na tenhle stav u Vás reagují lékaři? My jsme ve stálém podezření, že u nás není něco v pořádku. Prošli jste nějaká neurologická vyšetření? Popř., když jste chodili na rhc, co jste měli v papírech. Nám tam napsali hypotomii a psychomotorickou retardaci :-(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí

SCD 510