Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, tak jsme na tom úplně stejně, malý chodí spát v 8 večer a spí tak do 8-9h, pak jde spát ve 12-13 a vstává v 16-17 hodin, taky už jsem si říkala jestli je to normální, dřív mi spával v kuse od 20-10 hodin, ale teď si to o hodinku zkrátil a o tu hoďku prodloužil odpolední spaní.
A to já se přidávám k těm, co závidí
u nás se naspí suma sumárum 12-13h.
Ja uz mam pomalu strach mit druhe ditko
, uz jsem tak zpohodlnela, i s malym si hajam pekne do deviti v postylce. Myslim si ,ze druhe by bylo pravy opak.
![]()
iris.30 píše:
Ja uz mam pomalu strach mit druhe ditko, uz jsem tak zpohodlnela, i s malym si hajam pekne do deviti v postylce. Myslim si ,ze druhe by bylo pravy opak.
![]()
![]()
No prosím - to my matky nespavců si můžeme jedině polepšit! ![]()
tak maminky, tak se to stalo i u nas:(. Byli jsme nemocny a museli do nemocnice, tam nikoho nezajima, ze ditko by chtelo spat do deviti, budes v sedm a hotovo. Rozhodilo nam to cele spani a maly se ted budi okolo sedme :
. Ale bylo to krasne si i s malym dlouho polezet. Asi to je pomalu trenink na to druhe ![]()
Ahoj, dcerce je 30m a vždycky byla spavé dítě. Dosud spí po obědě a poslední týden dokonce 4hodiny v kuse. Vstává teď v půl 7 a spát chodí mezi 8-9 večer, jak to vyjde.
co se týče vývoje, je naopak od začátku hodně napřed - mluví ve větách, počítá do 10, umí všechny barvy atd. Jen se obávám nástupu do školky na podzim, tam jí asi takhle dlouho vyspat nenechají ![]()
jinak jsem si všimla, že hodně, nad svůj rámec velkého spaní, spí pokud je nemocná nebo roste - pak udělá zas nějaký vývojový skok…
máte někdo stejně staré a stále spavé dítě?
Moc me potesila vase debata, protoze mam taky spave ditko. Od tretiho mesice spal celou noc a budil se az po devate, ted muj je 18 mesicu a jde v osm do postylky a budi se okolo pul desate.Odpoledne spinka 1,5 hodky a nekdy ani nespi, kdyz spi vice jak do pul desate. Ale vyvojove byl vzdy napred,nez jeho vrstevnici, brzo drzel hlavicku, sedel, chodil a ted dokonce uz pekne mluvi a to dvojjazycne. Myslim si , ze je hold spavi po rodicich, taky nas nikdo nedostane brzo s postele
. Jen mam strach, jak ho naucit vstavat do skolky o pul sedme, bude to pro nej horor.