Monitor dechu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
486
24.2.10 11:00

Monitor dechu

Zdravím maminky! Zajímalo by mě, jak dlouho jste vašim prckům nechávali nanynu (či jiné)? Samík má rok, ale stále mám strach dát nany pryč, takže jí používám pokaždé, když spinká, tj. přes den i v noci :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24320
24.2.10 11:04

Od te doby co spi s nama v postely nepouzivam akorat kdyz nahodou spi v postylce tak to zapnu ale to uz je asi ze zvyku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VERONIKA
24.2.10 11:06

Přes den monitor nepoužíváme vůbec - v postýlce nespává, spává v ohrádce nebo v kočárku.

Přes noc se ho snažím vypínat, abych si odvykla od blikajícího světýlka a v klidu spala.
No a navíc nám slečna začala tak šíleně cestovat - spí v nohách a nožičky má nahoru opřené o šprušle takže monitor ji nemá šanci zachytit - takže nám tento týden píská každou noc :zed:

• Citovat
  • Upravit
598
24.2.10 11:08

ahoj tak to jsi už patologicky závislá na monitoru, dítě ho již určitě nepotřebuje :-) teď mi přijde že se opravdu dnešní maminy bez technických vymožeností neobejdou … a to je návrat k přírodě :-)
ted mimo téma, dostává mě to ,že maminky chtějí rodit přirozeně,ale pak dají dětem do postýlky blbosti jako ten monitor, kamery atd , tomi zrovna moc normální nepřijde a a díky časopisům jsou maminky akorát vystrašené a tak si tyhle blbosti kupují což je marketingovým záměrem firem které to vyrábějí..... přeji všem zdravé děti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6565
24.2.10 11:09

Ahoj já přestala asi tak v 7 měsících, Lucka mi strašně cestuje a pořád to houkalo, tak nepoužívám, max. zapnu když má třeba teplotu, nebo tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
24.2.10 11:11

No, Samík spinká téměř od narození sám v dětském pokojíčku, takže asi proto mám strach dát nany nadobro pryč :oops: Jinak je to taky velký cestovatel, takže nám nanyna občas zařve :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
24.2.10 11:16

Cinkxa, monitor dechu mi určitě jako hloupost nepřijde. Dítěti mé švagrové zachránil život. Určitě má také nějaké nevýhody (např. plané poplachy, závislost maminek), ale hlavní výhodou je, že zachraňuje životy dětí! Znáš snad něco důležitějšího?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
FloraBolger
24.2.10 11:20
Anomiska píše:
Cinkxa, monitor dechu mi určitě jako hloupost nepřijde. Dítěti mé švagrové zachránil život. Určitě má také nějaké nevýhody (např. plané poplachy, závislost maminek), ale hlavní výhodou je, že zachraňuje životy dětí! Znáš snad něco důležitějšího?

Naprostý souhlas :pankac: . Mám známé, kterým dítě před pár lety zemřelo na syndrom náhlého úmrtí. Tenkrát jsem se rozhodla, že až budu mít dítě, tak si monitor určitě pořídím. A když pak dcerce od kamarádky zachránil život (díky alarmu mohli okamžitě volat 155 a poskytnout odpovídající první pomoc), tak už nebylo vůbec o čem přemýšlet :nevim: . Myslím, že nejvíc zastánkyň je právě mezi matkami, které ve svém okolí mají případy, kdy monitor opravdu pomohl. Každopádně - je to každého věc a každého volba. My ho používali cca půl roku.

• Citovat
  • Upravit
VERONIKA
24.2.10 11:28

Já musím s holkama jen souhlasit!!!

S malým jsem monitor dechu neměla, nechala jsem si to rozmluvit :nevim:
O Karolínku jsme se snažili strašně dlouho a možná i proto máme „blbost jako ten monitor dechu“

Já jsem moc ráda, že jsme si ho koupili a já mohla v prvních měsících klidněji spát :palec:
S malým to bylo náročné - pořád jsem se natahovala do postýlky a zkoušela jestli dýchá a tím ho samozdřejmě skoro vždycky vzbudila :roll: a byla jsem nevyspaná já i on a teď, to je úplná pohoda! Je jasné, že sem tam jsem i zkusila jestli opravdu dýchá, ale monitor dechu si nemůžu vynachválit :potlesk: :palec:

• Citovat
  • Upravit
27247
24.2.10 11:29

Cinkxo hele já o monitoru nechtěla ani slyšet, přišlo mi to jako blbost. Do tý doby, než se mi syn narodil s nízkou porodní váhou, v tu chvíly jsem ho chtěla. Pro svůj klid. Nekupovala jsem nový, i když vím, že použitý by se kupovat neměl. Jednou pískal myslím oprávněně, ale jistá si stoprocentně nejsem.
Jinak já předpokládám, že v roce ho vytáhnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36148
24.2.10 11:29

cinkxa, taky s tebou nesouhlasím. Myslím, že monitor dechu je dobrá věc. My si ho vyzkoušeli v HK v nemocnici, celých 7 měsíců. A za tu dobu jen jeden planý poplach. Pro další mimi si ho pořídím. Na ten první rok si myslím, že je to dobré, pak už bych ho asi přestala dávat. Ale to záleží na každé mamině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11822
24.2.10 11:40

Tak mně monitor dechu taky nepřipadne jako zbytečnost. SIDS je nezvyzpytatelný a může k němu dojít u naprosto zdravého miminka. A to, že se mi narodilo nedonošeňátko, mně jen utvrdilo v tom, že ho chci ještě víc. Chtěla jsem ho používat do roku, ale pak malá měla laryngitidu, tak jsem to používání ještě o pár měsíců protáhla - pro sichr. Klidněji jsem pak spala :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
24.2.10 11:43

Pokud se jedná o SIDS, nedá se s tím nic dělat. Monitor sice houká, ale dítě je mrtvé a nenahodí ho ani doktor. Takže jedinej benefit je v tom, že se to rodič dozví hned. Pak jsou i výpadky dechu dítěte, kdy ho rodič nahodit může.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
24.2.10 11:44

No nevím, asi si od nany budu muset pomaličku začít odvykat :mrgreen: Nejspíš ho začnu nepoužívat přes den a až si na to „neblikání“ zvyknu, tak pak to zkusím přes noc :wink: Tak mi držte palušky, kočky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
24.2.10 11:47

Lasicko, máš pravdu pouze za předpokladu, že by ses při houkání nanyny a modrání dítěte na to dítě pouze nechápavě koukala. Existuje totiž umělé dýchání a masáž srdíčka, které člověka vrátí zpět do života, víš? :dance: A na tohle právě nany upozorní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí