Spánek ročního dítěte

3138
15.2.10 11:05

Spánek ročního dítěte

Ahoj, tak tady sedím a gůglím kolik má spát ročák. Dočetla jsem se že zhruba 12 hodin včetně denních zdřímnutí.
Můj syn spí od pul osme večer do pul osmé ráno (bez probuzení) a potom dopoledne tak 2-3 hodiny, odpoledne většinou nespí, pokud bych ale vyrazila v kočáru, usne.
Asi je to kravina, ale trochu mi vrtá hlavou proč je po tom nočním spánku ještě unavený a musí dopo spát?

Cas, kdy nespí tráví především jezením a lezením :wink:

Díky za vaše zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
44318
15.2.10 11:17

Adámek v roce(od deseti měsíců) spal v noci asi 10 hodin a přes den jen jednou kolem půl hodinky.

Emička spává v noci taky okolo 10 hodin,ale přes den spává víc.Většinou dvakrát,když to sečtu,dá to dohromady 2-3 hodiny,někdy víc,někdy míň..

Každé dítě je jiné..U nás je Adámek „skřivan“ - chodí brzy spát a brzy vstává - od miminka,sám od sebe,nikdo ho do neučil..Přes den nespí asi od 2 let vůbec..

Emička je „sova“,chodí spát nejdřív kolem 22hodiny,vstává kolem 7:30,někdy později.Mě to moc nevyhovuje,dřív padám na pusu já.Ale snažili jsme se to přelomit - ve dne ji budit,aby spala méně,ráno ji budit.Bez efektu,byla jen protivná a nervozní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
781
15.2.10 11:18

Ahoj, Ondra spí v noci cca od 20.30 do 6.00, většinou bez probuzení. Večer usíná krásně sám. Dopoledne nespí vůbec, naprosto výjimečně usne v kočárku tak na 20minut, pokud jsme venku delší dobu, že třeba musím něco zařídit. Většinou spí po obědě, tak cca hodinu a půl, někdy dvě. Zase, v kočárku výjimečně i o chviličku víc, ale o moc ne. Usne po obědě i doma v postýlce, ale to pak spí maximálně tak hodinu, někdy si ho pak přenesu k nám do velké postele a ležím u něj, přispí si pak třeba ještě tak půl hodiny.
Když je vzhůru, pořád někde leze a krámuje, začíná chodit, nebo se něřím cpe ;).

Zkušenosti s tím, proč dítě spí „tolik“ ti tedy za nás opravdu neposkytnu :nevim: , ale kamarádka má 13měsíčního kluka, ten spí večer od 9 do 9 do rána, dopoledne ještě tak 1,5h a odpoledne 2-3h. Je fakt, že u něj trochu chápu, z čeho je unavený, hcodí od 10 měsíců, ale stejně… on ale vždycky spal hodně, už od úplného miminka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11822
15.2.10 11:21

Bohužel spánek nejde narvat do žádných tabulek, každé dítko je jiné :nevim: Ta naše pořád spává v noci cca 12 hodin (od osmi do osmi) a přes den někdy nespí vůbec, někdy si dá půlhoďku až hoďku. Vůbec ji k tomu dennímu spánku musím spíš přemlouvat, než aby chtěla dobrovolně… Ale popravdě jsem radši, že je noční spáč, než kdyby v noci pořádala mejdany :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
692
15.2.10 11:30

Ahoj, tak to vám závidím jak vám děti krásně spí. Náš 15ti měsíční Tomášek chodí spát večer kolem 19.30 hod ale hodně často se budí třeba i 7× za noc a sedne si i v postýlce a pláče :zed: . Ráno vstává kolem 7 hod a přes den jde spát už jen jednou v 11hod a spí 1-2 hod.To jak roční dítě potřebuje spát si určuje samo. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2753
15.2.10 11:42

hm nas malej spaval od 20 do 6 rano a pak pres den sotva hodku. moje neter spi od 21 do 6-7 rano, p ak dopo od 9 do 12 a odpo taky 2 hodky. a kdyz spi min, je protivna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
15.2.10 12:47

Ahojda, tak naše Markétka spí v noci 10 hodin a přes den naspí 1,5-2 hodiny.Jinak v kočárku taky usíná skoro hned.Takhle to máme přibližně od 10. měsíce.Nejlepší je když padne únavou, nemusí se moc pracně uspávat. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3999
15.2.10 12:50

No, sice nám ještě není rok, ale taky koumám, že Lucinka hodně spí…v noci i 13 hodin, vstáváme po osmé ráno (ona je někdy vzhůru i dřív a hraje si), v deset už je zase unavená, jde na hodinku spát, pak jde spát po obědě tak na hodinku a nejradši by někdy spala i před večeří ještě, ale to už se snažím, aby nespala, ať pak brzy usne…no aspoň nám budou dětičky hezky prospívat :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
15.2.10 13:00

Zdravím všechny, řekla bych, že máme docela spavé dítě(13.m), když to porovnám s ostatníma maminama. Spinkáme bez probuzení (pokud teda nerostou zuby :-? )od 20.00 většinou do 8,půl 9, ale někdy se zadaří i do 10.00 a po obědě si chrupnem necelý dvě hodinky. dopoledne nespí od 10.měsíců :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
757
15.2.10 13:45

Ahoj, tak jestli se do toho můžu vložit, tak buď ráda, že spinká a nech ho kolik potřebuje… Prostě asi hodně roste nebo je to spáč od přírody :-) Moje dcera se budí asi tak 8× za noc a přes den spí hodinu, přičemž jen 30 minut tam dokáže být sama, takže bych si to s tebou velice ráda vyměnila :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
15.2.10 13:49

Ahoj,

Zhruba měsíc po roce spí v noci od 20 do 8. Odpoledne po obědě od 12 do 14(15). V kočáře je schopný usnout i dopoledne, jenže to spí daleko méně a pak odpoledne už neusne, což se navečer projeví na jeho i mé psychice :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Peťura
16.11.12 21:26

Naše Lucinka (necelých 13 měsíců) spí od 19:30 do 7:00 celkem pravidelně, bez probuzení, to jenom když jí něco trápí (zoubky, ošklivý sen) a přes den 2 hodiny po
obědě. Jsem jí za to moc vděčná, je to opravdu lahoda… Také jsem si lámala hlavu, jestli je to normální, ale asi jo :-)

• Citovat
  • Upravit
Petura
9.1.13 04:50

Ahojky tak to ti zavidím i já, malímu je 15.m po obědě jde spát tak tu hodinku a pak až večer na tu 8.ale po pulnoci se mi zbudí a začína rodeo až do 4.5do rána takže já vubec nevim co sním mam dělat porad te prosím

• Citovat
  • Upravit
xlucka9
9.1.13 09:23

My to mame uplne stejne, akorat po probuzeni v tech pul 8 je 2h vzhura a pak 1-2h spi

• Citovat
  • Upravit
590
9.1.13 10:22

Ahoj, jsem na tom jako céčko. je nám 14 měsíců a v noci se vzbudí tak 4×, občas se ve 4 probudí a je 2 hodiny vzhůru… to je pak kolotoč. závidím všem co jim děti spí bez probuzení v noci!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí