Matrace kokos-pohanka, odkdy spát na pohance?

24798
14.2.10 16:06

Matrace kokos-pohanka, odkdy spát na pohance?

Hezký den, máme pro Majdu matraci kokos-pohanka, uvažuju, kdy, a jestli vůbec, ji mám dávat spát na tu pohankovou stranu?
Spinkají vaše děti na těch šlupkách dobře? :-D
Díky za postřehy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
ms
2816
14.2.10 16:30

Ahoj Pipet, myslím, že jsem někde vyčetla, že na pohance mají děti spinkat tak od tří… Většina dětiček už ale má v tonhle věku větší postýlku… tak nevím, jestli se té pohanky někdy dočkají…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
14.2.10 17:29

Ahoj,
muzu se zeptat z jakyho duvodu az tak pozde?
Matraci mame, obe strany mi prisly zhruba nastejno tvrdy, jen ta pohankova neni hladka. No a jelikoz nam kokosovou stranu po.. mys, zatimco jsme byli v porodnici, maly na ni nespal nikdy… (on teda spi vetsinou se mnou, u sebe spi jen do pulnoci a bez problemu).
A ted se dozvim, ze se mu na ni musi spat spatne… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.2.10 17:30

ahojky, já taky někde slyšela, že kokos - pohanka není vhodná pro miminka. Je pro ně prý až příliš tvrdá a nepřizpůsobivá, je vhodná až pro děti s větší váhou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
14.2.10 17:41

No jasne, ze maly mimi je lepsi mit v pelisku :palec: Nase do 3 mesicu svou postylku v podstate neznalo, v noci uz vubec ;) Tady se uz bavime o starsich kojencich. Tomu nasemu je to jedno, spi na tom dobre, tak patram po duvodu, proc na tom nemuze spat pres rok stary batole :think: Jestli je jinej duvod, nez ze je to tvrdsi lezeni (tohle ma stejne kazdy jinak).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
14.2.10 17:43

Tak jsem to ted sla ohmatat, a ne, neni to tvrdy, asi zalezi na znacce, vzpominam si, ze kdyz jsem to kupovala, srovnavala jsem s molitanem a bylo to nastejno (az na ty tenky molitany, ty byly mekci).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.2.10 17:53

klasická molitanová je horší, ta je zase moc měkká.
My máme zdravotní matraci z jakési speciální HR pěny, má takové vlnky a povlak, co se dá sundat a vyprat a je savý jak papírová plena, takže neproteče. Prý HR pěna se jako jediná doporučuje pro miminka, že se přizpůsbí malému a lehkému tělíčku, ale kdoví, jak ty studie dělají.

http://www.matrace-by-gumotex.cz/…ka-Z153.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
14.2.10 18:06

Nevim, co znamena klasicka molitanova, protoze tam, kde jsem to kupovala meli i molitan ruzny tvrdosti… Pred 6ti lety se doporucoval molitan cca 8cm. Meli jsme ten a i ten polovicni.
Pro 3. jsme koupili kokos-pohanku i s nejakym jadrem, uz si to nepamatuju. Za par let se bude doporucovat neco uplne jinyho ;)
Takze si myslim, ze je to vicemene jedno, pokud se na tom diteti dobre spi. A pak na tom, jestli dam prednost prirodnimu materialu nebo plastu (no jo priznavam, ze plast nemam v lasce, at je sebezdravotnejsi :lol: , ale neber to osobne)
Ty studie se delaji ruzne a myslim, ze nejvic zalezi na tom, kdo je plati :lol: …no spis bohuzel, ze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.2.10 18:11

v pohodě:-) já jen, co jsem slyšela:-) taky mně přijde, že čím zdravotnější - tím dražší. A s tím doporučováním naprosto souhlasím, každou chvíli něco jiného. Na této matračce je fajn ten povlak. Nemusíš dávat nějaké chrániče atd., což se prý taky nemá. Ale malá naštěstí ten povrch zatím neotestovala, tak doufám, že jí to vydrží :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
14.2.10 18:18

A to pak musis svlikat matraci? Ma to jeste nejaky vnitrni potah nebo jen ten jeden? My mame jen ten a musim rict, ze svlikat to je dost hruza.
Jinak mame nepropustnou podlozku z bavlny, (dokonce bio :-D ) a staci.
Ale dost mne zajima ten vek prechodu na pohanku, kdyz uvazim, ze deti mame v postylce max 2 roky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.2.10 18:31

no já ji ještě svlíkat nemusela, tak nevím. A malá teď spí, tak to nemůžu omrknout:-) Ale povrch to má jak když papírolátka s takovýma pórama.
No právě psali, že kokos pohanka nemá být v postýlce vůbec, až v normální dětské posteli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
14.2.10 21:33

Jezismarja 8-o , ja koukam jako blazen, ty strany jsou jako ruzny jo?
My koupili kokos-pohanka v Detskym raji,soucasne s kocarkem a dalsimi vecmi, nikdo se nezminil, ze by to nebylo pro miminko. Vzdyt to snad kupuju do postylky ne??
A druha vec - tak vsimla jsem si, ze je kazda strana jina, ale nejak vic jsem se nad tim nezamyslela, takze tu hrbolatejsi jsem soupla dolu (jeste jsem si rikala, aby brala monitor dechu, ale je to o.k., pracuje to) a ted vidim fakt POPRVE, ze jako jedna strana je kokos a druha je pohanka ?? A v tom je nejakej rozdil ?
Taky by k tomu mohlo byt nejaky vysvetleni teda. Ja vybrala matraci a sla :-)
Jedine jsem si vcera vsimla, ze to ma na strane hlavy docela prolezeny, a to je mu necelych 10mesicu, to jsem si myslela, ze vydrzi dyl.
To jsem asi blbec co? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
14.2.10 21:41

Já taky koukám, co se ještě nedozvím 8-o Tak já ještě přispěju ke všeobecnému zmatku :mrgreen: já zas četla, že mimčo má spát spíše na tvdrší (ideální prý kokos) podložce kvůli SIDS. Mně osobně ta pohanka ale přijde skoro stejně tvrdá jak ten kokos :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
14.2.10 21:44

Naše holka spala na kokos-pohanka od narození a nic se jí nestalo,alergii nemá a křivá z toho taky neni a navíc mi připadalo že na ni spí líp než na molitanový, obyčejný co jme měli na chalupě. Nemůžem si stěžovat :potlesk: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
14.2.10 21:51

jen malá technická: máte taky tu pohanku zašitou v povlaku?? malá matraci polila vodou na „nechráněném území“ a ta pohanka mi pěkně ten potah obarvila-takže je tam flek jak kráva :zed: myslíte že to ztoho nějak dostanu?? nevipadá to zrovna pěkně :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí