Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jen ta pro zajímavost: zajímá mě, kolik hodin spíte? Já dříve spala jen 7 hodin a byla fit, vstávala kolem půl 6h do práce a šlo to. Ale s prckem se vše obrátilo a mě nestačí ani 8-9 hodin spánku, ráno jsem jak zmlácená a to už nemusím vstávat na kojení..ale v boci se ještě sem tam budí..Vím, že je potřeba spánku velmi individuální, ale zajímalo by mě, jak spíte vy? Přece nebudu za chvíli chodit spát v 20h? Přes den spát neumím..
Co jsem na mateřské, spít tak kolem 8 hodin denně a kolikrát si musím jít s malým po obědě lehnout, pač jsem úplně mrtvá. Když jsem chodila do práce, spávala jsem tak 6 hod. Myslím, že je únavný hlavně ten stereotp, který na mateřské mám a také ta nekounčící zima. V létě to je lepší.
ahojky, já spím taky 7 hodin, protože dřív jak o půlnoci neusnu, ať vstávám kdy vstávám a malá vstává kolem sedmé. Ideální by pro mě bylo 10 hodin spánku:-) Když někdy manžel ráno vstane a nechá mě spát, tak si do 10 poležím a je to ideál ![]()
No asi budu doufat, že se to po zimě zlepší ![]()
Když Tadeášek ráno vstává před 6h, jsem ještě minimálně 10min. v mikrospánku ![]()
já chrupu taky tak těch 8 hodin ale jsem spáč a taky mi to nestačí. Ale řekla bych že mi spíš víc vadí, že se nikdy nemůžu vzbudit sama - vždycky mám budíček od malé i o víkendu i když jsme u babi a já jí jen z postýlky odnesu k babi a ta se dál stará a já můžu ještě chrupat ale i tak už to mám přerušené anení to ono ![]()
Tak kdyz jsem chodila do prace, tak jsem vstavala kolem 5 h a spat sla vetsinou ve 22 h, tzn. driv jsem spala 7 hod, ale delala jsem na smeny, takze nekdy i 10 h.
Ted chodim spat az tak kolem 23-24 h a Samula me necha spat do 8 h, v noci se vubec nebudi, takze tech 8-9 h. Ale rano si ho vezmu k sobe na kojeni a u toho se pomalu probouzim, protoze jinak jsu taky mrtva.
Tak to je pro me luxus…
Kdyz jsem chodila do prace spala jsem zhruba 6-7 hodin. Ted spim stejne, ale s dvema prestavkama na kojeni…vetsinou to staci, ale kdyz me Viola budila za tu stejnou dobu 6-8×, byla jsem totalne k.o.Nastesi pomohlo odstehovani z loznice do obyvaku, zas ale trpi moje zada. Pres den bohuzel taky spat nelze…Muj manzel spi 9-10 hod denne , jinak nefunguje.
hmm co bych dala za 4 hodiny spánku v kuse.celkově naspáno tak max. 6 hodin. ![]()
No jak ja Vam zavidim
Ja bych spala az bych brecela!!
Mame skoro 11ti mesicniho prcka a spim tak 5hod denne
Neuveritelne casto se budi, place, ma ekzem takze se porad skrabe atd. ![]()
A to ja byvala opravdu velky spac, 8-9hod denne, pokud to slo.
…jo tech 5 hodin je mysleno jako celkem.. ne v kuse samozrejme. Spim tak po hodinach…
Když byla Eli malinkatá, tak jsem chodila spávat chvíli po ní - po osmé večer. Budila se 2× až 3× za noc + k tomu kolikrát prořvaná hodinka u prdíků… A jak rostla a ubírala noční buzení, tak jsem chodila spát později a později - pro mě je optimálních 8 hodin spánku. Ale ne vždy se to podaří, taky záleží, jestli mě malá častěji za noc budí nebo obě spíme tahem.
Elis teď vstává ráno kolem osmé, já chodím spát mezi 23 a 24 hodinou ![]()
Jak který den, 6 - 7 hodin, někdy i luxusních 8, většinou jsem 1× za noc vzhůru (špatné sny dětí, potřebují na wc apod.), díky tomu, že si dám 3× za den kafe, to většinou rozchodím. Občas ne a jsem jak mátoha. To tady je pak b… jak v tanku.
Prioritou je pak uvařit a přežít den. ![]()
Já jsem byla vždycky spáč. Nebyl problém dát i 10 hodin. A teď? Obvykle jdu spát v 22 a vstávám chvilku po sedmé. Luxus? Ne, malý mě budí po max. hodině a já už nevím, jak se z toho vyhrabat. Zvlášť teď nemá cenu nějaké přeučování, protože mu lezou 4 zuby najednou a ne a ne ty mršky vylézt.
Bez Markétky jsem spávala v týdnu tak 6 hodin, o víkendu 9 hodin a bohatě mi to stačilo. Teď je samozřejmě všechno jinak. Ze začátku to bylo náročný, to jsem spala tak 5 hodin s mnoha přestávkami. Čím je Markétka starší, tím je to lepší
. Za noc se budí většinou 2×, někdy jen 1×. A spím (když to posečítám) tak 7 hodin. Takže vlastně nádhera. Ale stejně jsem utahaná, mám pocit, že bych potřebovala spát tak 10 hodin
.
Teoreticky mám od dr z neuroloie doporučeno 7-8hodin kvalitního spánku. Prakticky spím 5-6hodin maximálně, málokdy v kuse. Mám doma skřivánka, vstáváme kolem páté ranní
. Sice večer odpadne hned po večerníčku, ale pak začínám s prací a v současné době s autoškolou, takže do postele jdu kolem půlnoci. Tedy spíš padám po hubě do postele ![]()