Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Milé maminky, chtěla jsem vás poprosit o radu, odkdy můžu dát svému 11.měsíčnímu miminku polštář do postýlky? Moc děkuji.
Já jsem někde četla, že malý polštářek se dává do postýlky dětem v 8 měs.
- myslím takový ten malý placatý co bývá v setech (nebesa, mantynel, peřina, polštář)
Karolínka na něm už spává a dokonce přestala „cestovat“ po postýlce tak se jí to asi líbí ![]()
Helenka má polštářek cca od 1,5 roku - tenoučký dětský, ještě jsem jí z něj ubrala výplň.. ale stejně spí většinu noci bez něj, jak cestuje po posteli.
ja ho dala male do postylky az ted,porad cestovala takze byl k nicemu,ma takovy ten uplne tenky co byva v setech.
Já ho malé dala v roce, má takovou tu úplnou placku, prostě nula nula nic
Ale stejně cestuje po postýlce, takže pořád na něm neleží…
Jiny kraj, jiny mrav. Tady vsude na detskejch polstarich je napsano od jednoho roku. Kluk ma a prestal cestovat po posteli. Dostal ho asi kdyz mu bylo 14 mesicu. Jinak taky do jednoho roku nemaj bejt v postylce plysaci a jiny opicarny ![]()
Jen by mě zajímalo, jak to je u miminek s širokým balením, mají vlastně hlavičku níž než zadeček (za předpokladu, že nejde polohovat postýlka..) ![]()
Kapi, my měli taky široký balení a řešila jsem to tak, že jsem matraci podkládala knížkama. Dokonce i doktor mi to doporučil. Je to dobrý, že si sama můžeš regulovat, jak moc to chceš mít zvedlé (podle počtu knížek).
A k tomu polštářku, taky jsem někde četla, že polštář nemá v postýlce do 2 let co dělat, ale všichni v mém okolí už ho dávají a mají děti třeba i mladší. Ale asi taky počkám, aspoň do roku a půl.
verulec píše:
Kapi, my měli taky široký balení a řešila jsem to tak, že jsem matraci podkládala knížkama. Dokonce i doktor mi to doporučil. Je to dobrý, že si sama můžeš regulovat, jak moc to chceš mít zvedlé (podle počtu knížek).Tam by byl ale zase problém s monitorem dechu, ne?
verulec píše:
Kapi, my měli taky široký balení a řešila jsem to tak, že jsem matraci podkládala knížkama. Dokonce i doktor mi to doporučil. Je to dobrý, že si sama můžeš regulovat, jak moc to chceš mít zvedlé (podle počtu knížek).
Tam by byl ale zase problém s monitorem dechu, ne?
Kapi - tak podlož postýlku knížkama a máš to
![]()
S monitorem by problém byl ![]()