Spánek ročního dítěte

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
8959
28.8.14 11:52

Holky díky:) Docela jste mě uklidnili. Dneska kupodivu vynechává svůj dopolední spánek, tak se hned cítím líp :dance: No, nicméně si místo toho skřípnul dost škaredě prsty do dveří, to asi abych neusla na vavřínech a udržela se v pernamentním stresu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1701
28.8.14 12:01

Taky mi dcerka hodne spi. 14m a usne v osm vecer, vstane v osm rano (vcera v pul desate :O ),pak dopol 2-3 hodky a odpol hodku :pankac: uzivam si to dokud to jde :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
28.8.14 12:11

Takže je to víceméně normálka jo?:-)
Mě spíš trápilo, že třeba vstal a byl vzhůru třeba 10 minut a zase si začal mnout očička, jako by byl opět unavený, pak si chvíli hraje a nanovo:))) Uvidím, jak to bude dnes :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1479
28.8.14 12:40

Tak co si jeste pamatuju tak me spal 2× denne do 15mesicu od 11 do12 a pak od15 do16hod.Ted uz jen 1× denne po obidku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
4.11.15 22:54

Ahoj maminky, obnovuji diskuzi. Prosim o radu co delam spatne. Muj syn bude mit ted rok. A od narozeni ma teda hrozne spani. Jen par noci spal bez probuzeni. Je tedy jeste kojeny a v noci se mi stale na kojeni budi. Ale trapi me jina vec. Rano se budi okolo 8 driv neni schopny fungovat. Okolo 11 chce opet spat. Spi cca. hodku, hodku a pul max. Pak je zase unaveny okolo pul ctvrte nekdy pozdeji a to spi taky zhruba hodinu. Ale na nocni spani mi pred 22hodinou neusne nekdy az ve 23. Jsem z toho na prasky, ze nemame ani vecer klid. Zkousela jsem vynechat odpoledni spani a to okolo osme vytuhnul jak kdyz ho nekdo vypne, ale ve 23 hod.opet vzhuru a problem znovu usnout. Prosim kde delam chybu? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
4.11.15 23:04

@Madam-Owl nikde, aspoň podle mého, dcera měla v tomto věku dost podobný režim. V podstatě chodila spát až kolem desáté. Začala jsem jí po deseti minutách oddalovat ten dopolední spánek, až jsme se postupně dopracovaly na půl jednou, pak sama odbourala ten večerní a stejně tak jsem ji po deseti minutách zkracovala dobu do nočního spánku. Během půl roku jsme to srovnaly na jeden spánek odpoledne cca půl jedna až půl třetí plus mínus a večer chodí cca v půl deváté, ještě na jaře asi v devět. Vstává přibližně kolem půl osmé. Teď na dva roky. Držím palce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
4.11.15 23:16

@Madam-Owl Moje dcera to neměla tak hrozné, chodila od půl roka v devět - ale zase na kamarádky, co děti ukládaly v půl sedmé v sedm, jsem teda neměla ;) Ale taky to bylo dost pozdě. Obecně nevím, co s tím, já bych to akceptovala. (Kamarádka má taky takovou, co řádí do 11.)

Pokus si to naplánovat tak, abys holt mohla odpočívat, když malej spí přes den.

Myslím, že teď je na zásahy do režimu fakt blbé období - rostou mu nejspíš zuby, je furt tma… a i tím, že ráno vstává pozdě, možná bude prostě sova.

Samozřejmě můžeš to zkusit jak tu píše @Janha - ale výsledek taky nebude hned, a dost možná, že to druhé spaní přes den odbourá sám (dcera spala do 15m 3× denně, do dvou let 2×). Mně osobně by přišlo jednodušší se na to adaptovat a malému se přizpůsobit (holt si přispíš ráno, co by za to daly ty, co jim dítě vstává v pět), než ho někam manévrovat…

Příspěvek upraven 05.11.15 v 06:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
4.11.15 23:22

@Madam-Owl hele, podle me chybu nedelas, kazde ditko je proste jine :nevim: nas mel okolo roku dlouhe obdobi, kdy spal velmi malo. vecer lital jak posuk, mel energie na rozdavani, uspala jsem ho tak okolo 23hod. rano vstaval po 8hod a přes den proste nespal. občas jsme ho s vypetim všech sil nejak uspala, max na hodku. a to jsme na vesnici a porad nekde litame venku :lol: pokud nahodou usnul vecer nejak normalne, třeba okolo 20hod, do pulnoci byl vzhuru a opet usinal az nad ranem, takze fakt hruza. jakekoli posouvani ci me snahy nebyly k nicemu. trvalo to asi pul roku. pak najednou zacal vecer chodit dřív a po obede spi hodinu az dve, jsou mu ted dva roky. takze ti nezbyva nez se přizpůsobit a cekat, ze se to zmeni k lepsimu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
4.11.15 23:31

@Slečna Ferka já jsem to do roka neřešila vůbec, pak jsem tuhle metodu někde vyčetla a zkusila. Hlavně protože malá nespala v té době beze mě, musela jsem ležet s ní. Jako jo, každý to má jinak, mně už pak to pozdní usínání kolem desáté přišlo moc pozdě. Když by měla jít do školky, nemůže chodit spát v deset a tak jsem si řekla, že to zkusím a raději začnu včas. Určitě to nefunguje na každé dítě, ale u nás to zabralo bezbolestně bez nějakých z mého pohledu traumatizující ch metod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
5.11.15 06:55

No jasně, Janha, chápu. A obdivuju tu trpělivost, co to stálo… ;-) Jen ten argument s tou školkou moc nechápu - malému zakladatelky je rok, a do tří let než půjde do školky se ten spánek hodně promění (vylepší): vyrostou zoubky, celkově to dítě vyzraje atd., takže kvůli školce bych to v roce určitě nedělala. Samozřejmě mít třeba děti dvě s tím, že mi druhé budí to malé, co chodí do školky, to by bylo jiné - ale pokud se můžu prvnímu přizpůsobit, tak mi to přijde snazší pro vše zúčastněné. Ale zase, pokud vám to fungovalo, tak super :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.12.16 16:10

Ahoj maminky, potřebovala bych radu nebo mě odvezou.. :zed:
Mám 14 měsíčního syna, v noci spí krásně. Usne ve 20:00 a vstává cca mezi 7-8 hodinou ranní.. Pak spí okolo oběda, přibližně 1,5 - 2 hodiny.. A pak už do večera nespí. Jenže : vím že musí alespoň na 20 minut spát mezi 16-17 hodinou jinak bude do večera na ránu.. Jenže on prostě neusne ale pak je neskutečně protivný. Vím že když bude spát od 17 hodin, ač třeba jen na 5 minut tak mi ve 20:00 neusne.. Ale co mám dělat? Když ho dám do postýlky, tak je schopný tam klidně 2 hodiny řvát, nebo si hrát, ale jakmile je po 17 hodině tak je prostě na odstřel.. :zed: Už mi začíná být každy den po 12 špatně protože se začíná blížit 16-17 hodina a já trnu hrůzou že zase bude k nesnesení.. Nechce si hrát, nosit.. Ale nechce ani jíst nic. Prostě jak nespí tak ty 3 hodiny jsou tragédie.. Jak to máte vy?

• Citovat
  • Upravit
106
16.12.16 16:19

Napadá mě jen ho o něco dřív budit a tím posunout to spaní po obědě na trochu dřívější dobu. Mohl by pak být víc unavený a kolem té čtvrté na chvíli usnout. A nebo po tom obědě… nešlo by ho ještě chvilku udržet vzhůru, aby šel spát déle a vydržel až do večera?

Dceři je teď rok a víckrát než jednou za den prostě neusne, i když je na ní vidět, že je ospalá, takže to také znám. Naštěstí vyvádí spíš dopoledne, večery máme paradoxně klidné :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.12.16 16:28
@Janatans píše:
Napadá mě jen ho o něco dřív budit a tím posunout to spaní po obědě na trochu dřívější dobu. Mohl by pak být víc unavený a kolem té čtvrté na chvíli usnout. A nebo po tom obědě… nešlo by ho ještě chvilku udržet vzhůru, aby šel spát déle a vydržel až do večera?Dceři je teď rok a víckrát než jednou za den prostě neusne, i když je na ní vidět, že je ospalá, takže to také znám. Naštěstí vyvádí spíš dopoledne, večery máme paradoxně klidné :mrgreen:

No právě, že když byl menší tak jsme to měli takto - Vstával okolo 8 hodiny, pak šel spát v 10:00 a spal přesně hodinu, pak šel spát po po obědě, cca 12:30 a spal 2 hodiny, a pak ještě usl v 16:00 a spal přibližně hodinku a pak tedy až večer ale ted' je to takhle..Dopoledne mi spí tak jak jsem psala a pak takhle :pocitac: :zed: A nejde to, on prostě okolo toho oběda je tak unavený že mi usne klidně u jídla.. :lol: To jsme zkoušeli také a spadl mi hlavou do talíře :lol:

• Citovat
  • Upravit
106
16.12.16 16:34
@Anonymní píše:
No právě, že když byl menší tak jsme to měli takto - Vstával okolo 8 hodiny, pak šel spát v 10:00 a spal přesně hodinu, pak šel spát po po obědě, cca 12:30 a spal 2 hodiny, a pak ještě usl v 16:00 a spal přibližně hodinku a pak tedy až večer ale ted' je to takhle..Dopoledne mi spí tak jak jsem psala a pak takhle :pocitac: :zed: A nejde to, on prostě okolo toho oběda je tak unavený že mi usne klidně u jídla.. :lol: To jsme zkoušeli také a spadl mi hlavou do talíře :lol:

Tak to mě leda napadá opravdu ho vzbudit dřív a čekat, jestli to spaní přes den nějak ovlivní. Nebo nechat spát kratší dobu po obědě, aby byl kolem té čtvrté unavenější. Já vždycky zkouším tisíce malých změn a většinou nějaká zabere, ale občas si připadám už jak blázen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.12.16 16:38
@Janatans píše:
Tak to mě leda napadá opravdu ho vzbudit dřív a čekat, jestli to spaní přes den nějak ovlivní. Nebo nechat spát kratší dobu po obědě, aby byl kolem té čtvrté unavenější. Já vždycky zkouším tisíce malých změn a většinou nějaká zabere, ale občas si připadám už jak blázen.

To jsem zkoušela také, a nic :,( Mě brzo odvezou.. Jak jsem zvládala jeho vstávání každou pul hodinu v noci do 11 měsíců tak ted' už jsem fakt zralá na pokoj v Bohnicích.. :oops:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí

SCD 510