Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojte,
Jdu se na vás obrátit s řadou zda nevíte o nějakém dobrém denním stacionáři pro osoby s poruchou osobnosti hraniční typ. Chtěla bych někam docházet formou od rána do odpoledne. Koukala jsem na ESET kliniku ale když jsem viděla ty recenze tak nevím.
Znáte nějaký?
@Andrea0603 píše: Více
Ahoj, podstatná je asi informace, kolik ti je let?
On je ten ESET, tam jsem chodila a fakt za mě to byla tragédie, hlavně Mgr. Ludvíková, která vůbec na skupinách nemluvila.
Další možnost je Kaleidoskop, tam „jedou“ už DBT, já tam chodila kdysi taky. Mají denní stacionář pro pracující a pro ty, kteří nepracují, ale čekačka je cca rok. Nebo mají i komunitu v Solenicích u Příbrami, různé délky pobytu, stěžejní taky DBT.
Pak pro klienty do 30ti let je DS v Bohnicích, vede ho Mgr. Hrbková a co znám lidi, že tam chodili, tak všichni si ji moc chválili.
Další možností je DBT pobyt v ÚVN na otevřeném oddělení, cca na měsíc.
A pak poměrně nově vznikl projekt Gradient, působí asi v 6ti městech, v Praze ne, ale v Klecanech u Prahy. Mají tam ne tedy stacionář, ale program, kde je jednou týdně skupina, jednou individuál + máš na telefonu i mimo klíčového pracovníka. Ale čekačka už je prý taky skoro rok.
Předpokládám, že jsi v Prahy, takže DS v Brně DBT ti asi k ničemu nebude.
@Andrea0603 píše: Více
Nebo kdybys chtěla DS, kam chodí jak hraničáři, tak jiné problémy, tak já chodila na DS Karlov při VFN, tam to bylo docela ok. Pak si lidi celkem chválí Horní Palatu, tam berou některé klienty také s HPO, ale mě tam odmítli a poslali právě do ESETu. Pak možná berou někdy s HPO i do stacionáře ve Fokusu na Břevnově.
Znám pár lidí, co se uzdravili a většinou to bylo v komunitě. Sama jsem byla několikrát v léčebnách, celkem asi půl roku a přes dvacet let v terapii a hraniční jsem pořád, jen se nepořežu na první dobrou a funguju, ale nemám ze života žádné potěšení, žádné sebevědomí, vztahy na nule atd.