Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
V dubnu mi bylo 50. Dlouhé měsíce před jsem z toho měla depku a nelepší se to ani teď. Připadnu si, ze je můj život na sklonku. Příští týden jdu na hysterektomii, z toho mam logicky taky obavu. Na předoperačním mi doktor zjistil hypertenzi a nasadil léky. K tomu zvýšený cukr. To mě deptá úplně. Miluji víno a kvůli lékům ho nepiju. Jakoby pro mě život skončil. Vždycky jsem se ráda bavila, večírky, plesy, zábavy. Ted se mi nikam nechce když nemůžu pít. Je mi smutno z toho, že mladší synpomalu opouští domov, starší už je samostatný několik let. Jeste ta podzimní melancholie do toho. No děs. Tak jsem se chtěla jen tak vypovídat.
@freeport nejsi stará, ale evidentně jsi alkoholička. Buď ráda, že teď nesmíš pít a už se k alkoholu nevracej.
Chápu, že zdravotní problémy člověku na náladě nepřidají. Držím palce ať hysterektomie dopadne dobře 🍀
Ale na plesy, zábavy atd. můžeš přeci chodit pořád, zábava může být i bez alkoholu. Nepiju, alkohol mi nechutná a jakoukoliv akci si dokážu užít aniž bych se dotkla alkoholu. Taky to má jednu velkou výhodu - po každé akci je mému příteli špatně, za to já se vždy cítím skvěle 😁
Tak si místo alkoholu najdi jinou zábavu. Život v 50 nekončí.
Co zkusit zacit s nejakym sportem? Je nadeje, ze by se ti mohla zlepsit nalada, cukr i tlak. Take uz jsem slysela o navalech energie po hysterektomii, pokud je provadena z duvodu velke ztraty krve. Jinak bych rekla, ze tve pocity jsou normalni, bud na sebe hodna a starej se o sebe.
@Alušáček píše: Více
Hele, kolik ti je? Ne, zivot v 50 nekonci, ale jaksi si clovek vic uvedomi jeho konecnost, neb s nejvetsi pravdepodobnosti uz ma za sebou vic nez polovinu.
Ja jsem celkem sportovně založena. Denně 10 tis kroků, občas kolo, hlídám si stravu, nekouřím. Jen to vínko byla neřest, ja vim. Jižní Morava, samej vinohrad, sklípek ![]()
@Hibou píše: Více
Právě. Ja se pořád dívám na lidi kolem, jak jsou staří a kolik jim zbývá. Jsem jako magor. Nikdy jsem to tak neřešila, ale ta padesátka mě dostala prostě
Tak ven můžeš jít i bez chlastu, ja skoro nepiju několik let a vůbec mi to teda nechybí
mě spis štvou ty zdravotní problémy a že se mi blíží přechod, teda uz je spis tady
a ubývá energie
@freeport píše: Více
Neblázni, spousta lidí si naopak v padesáti začíná život pořádně užívat
Děti odrostlé, většinou je člověk finančně zaopatřený, nehroutí se z kravin a má už spoustu věcí správně „na háku“ ![]()
@rmot píše: Více
Ja si to uvědomuju, ze jsem jako prdla, ze lide mají daleko závažnější problémy, zdravotní atd., ale holt je to někdy těžké
No a mas nejake konicky? Na ktere bys ted, kdyz deti uz te tolik nepotrebuji, mela vice casu?
@pikola píše: Více
To me s.re jedno s druhým, nejen ten chlast.
No, ale ty nemas cukeovku. Vino si muzes dat. Jen to nebude kazdej den litr…
Vis, ja kdyz koukám na starý lidi, co jsou fit, tak si říkám, ze maj kliku, ze se toho dozili ve zdraví. Je mi 35 a někteří spoluzaci uz nejsou, dalsi jsou plešatí obtlousti strýcové…