Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, po jaké době se vám podařilo otěhotnět? Já jsem 13 měsíců bez Provery, 8 měsíců už určitě mám ovulaci, při Laparoskopii nikde problém nebyl, beru vitamín e a gynprodyl. Nechávala jsem tomu volný průběh, ale už trošku přestávám věřit…
Průměrná doba k otěhotnění je tak půl roku až rok.
Volný průběh u tebe znamená co? Některá dává volný průběh ale měří si bazální teplotu a sleduje ovulaci, jiná to vůbec neřeší. Pokud jsi v té druhé skupině, tak by bylo možná záhodno, to začít řešit alespoň trošku.
Pokud chceš otěhotnět, tak začněte mít sex alespoň ob den v době ovulace - to kdy ji máš už si buď vysledovala a nebo ti to nahrubo spočítá nějaká aplikace v mobilu. Já mám z takového volného průběhu dvě děti.
@taljenka píše:
Ahoj holky, po jaké době se vám podařilo otěhotnět? Já jsem 13 měsíců bez Provery, 8 měsíců už určitě mám ovulaci, při Laparoskopii nikde problém nebyl, beru vitamín e a gynprodyl. Nechávala jsem tomu volný průběh, ale už trošku přestávám věřit…
A jak je na tom partner? taky byl vyšetřen?
@LilyJane no já jsem ta druhá skupina. Teplotu jsem si nikdy nemerila.
@Annabela11 partner s plodnosti nemá problém a údajně já také ne.
U druhého jsem vysadila prášky a byla těhotná hned. Už dřív jsem četla že pak je problém… Ale doufala jsem že ten rok na spraveni bude stacit.
Ahoj, chtěla bych se podělit o zkusenost s antikoncepci Depo provera a otěhotněním.
Jak tady čtu příspěvky, tak i u mě gynekolog po prvním dítěti doporučil nasadit tuto antikoncepci. Byla mi představena pozitivně ve smyslu, že si nemusím hlídat tabletky, nebudu mít menstruaci a až budu chtít druhé dítě stačí vysadit 6 měsíců předem.
Tuto antikoncepci jsem si nechávala aplikovat rok, poté jsem už přestala s tím, že za 6 měsíců bychom chtěli pocit další miminko.
Ve výsledku jsem po vysazení antikoncepce dostala menstruaci po vyvolávací injekci, po 9 mesicich vysazeni Depy.
Poté mi gynekolog předepsal prášky na ovulaci Clostilbegyt, ty jsem brala 3 měsíce a k posledním mi byla ještě aplikovaná injekce (hormony). Po této hormonální bombe jsem se vzpamatovala asi 4 měsíce ( každý měsíc mi po období ovulace bylo špatně, migrény, pocit na zvracení, deprese, natekla prsa).
Jelikož mi bylo divné, že gynekolog tvrdil, že se dá otěhotnět už po 6 měsících od poslední injekce a po 1 roce pořád nic, přečetla jsem si příbalový letak Depo provery, a tam je uvedeno:" Střední doba do početí pro ženy, které otěhotní, je 10 měsíců po podání poslední injekce, s rozpětím od 4 do 31 měsíců a nemá souvislost s délkou podávání."
Rozhodla jsem se, že změním gynekologa a začnu řešit detox bylinkovou cestou.
Zacala jsem pit bylinkove caje (caj podle Mojzisove, malinik). Po techto cajich mi bylo o neco lepe.
Procetla jsem snad vsechny diskuze, kde se resili informace k teto antikoncepci. Na tomto webu jedna slečna zmiňovala bylinné kapky Gynex Energy a zkusenost, že ji pomohly.
Taky jsem si je objednala a začala používat.
Ráda bych ji touto cestou poděkovala, tyto kapky byly moje záchrana. Zacala jsem je používat po menstruaci(období kdy mě vždy začalo být spatne) a konečně se mi vytratila migrény, nevolnosti i deprese.
Po 3 měsících užívání kapiček jsem nedostala menstruaci a měla jsem pozitivní těhotenský test.
Výsledná doba poceti od poslední i injekce byla u mě 19mesicu.
Jsem ráda, že mám už účinky Depo provery za sebou a tuto antikoncepci si už nikdy dávat nebudu. Už i kvůli dalším nežádoucím účinkům jako ridnuti kosti.
Podle mě ti není vhodná antikoncepce to maminky, které jsou na mateřské a následně rodičovské dovolené a chtějí navazovat druhým dítětem, tak jako já.
Všem, které jsou ve stejné situaci s Depou proverou držím pěsti, vím, že je to psychicky náročné, tím spíš pokud dostanete klamave informace od gynekologa.
Za mě pomohly caje v kombinaci s kapkami Gynex Energy.