Deprese a úzkosti prosím o radu????

10.11.24 19:48

Deprese a úzkosti prosím o radu????

Dobrý den asi bych první měla napsat něco o sobě… Tak je mi 23 let mám dvě děti a život celkem slušný nic nám nechybí ale nastala před rokem situace kdy mě partner po 6 letech začal podvádět (to jsem byla ještě v pohodě). Každopádně nechtěla jsem to kvůli dětem zahodit syn ho miluje. Potom mě začal i dost slovně napadat, alkohol nevracel se domů atd. Malému byli dva roky a máme ještě dceru jsou od sebe 15 měsíců takže byla miminko. Takže jsem na vše byla sama a dost mě to unavilo. Nakonec jsem od něj odešla odstěhovala jsem se k rodičům do dvoupatrového domu jelikož mi bylo častěji a častěji zle. Chvíli to bylo v pohodě cítila jsem se v bezpečí atd. Jenže těžké stavy se po chvíli vrátily a trvají vlastně až do teď. Nevím jestli je to z partnerova chování, vyčerpání nevím každopádně už se pomalu nedokážu upřímně zasmát, mít radost, těšit se na něco dřív mě opravdu uspokojovali třeba nákupy ale teď? Nejsem schopná jít do obchodu. Jasný mám dvě děti chodit musím vařit vařím o sebe se ještě jakš takš starám (teda co se týče hygieny občas se namaluji abych trošku vypadala) ale problém je i v tom že naši chodí od rána do večera do práce svátky i víkendy. Takže jsem vlastně sama pořád. K tomu zrovna dodám že když už jsou doma tak jsem šťastná že semnou někdo je a děsím se zase chvíle kdy budu sama. Kamarádky jako mám jenže já se s nemá domluvím a nakonec se buď vymluvím protože nejsem schopná se sebrat z gauče a zajít za nimi. Musím mít na to prostě náladu jenže poslední dobou se děje to že já tu náladu nemám vůbec. Zeptám se syna teď už má 3 roky jestli chce jít ven když chce jdeme premuzu se když nechce nejdeme ale většinou se mu v té zimě teď taky nechce. Abych došla k věci teda konečně snad to trošku pomohlo co jsem napsala trošku k rozpoznání moji situace. Jednou když jsem měla panicke stavy a byla jsem týden v kuse v háji odhodlala jsem se že Zajdu za obvodní a zeptám se jí na antidepresiva. Předepsala mi eliceu… Popravdě jsem vydržela dva dny měla jsem ji brát večer a potila jsem se jako blázen takže mě to zarazilo a přestala jsem to brát. Potom to bylo ještě horší tak jsem si řekla že se objednám k psychiatrovi. Ten mě vzal letos v srpnu a napsal asentru ale můžu vám říct že zlaté pocení… Brala jsem tři dny čtvrtku a mě to tak dodělalo že jsem jenom ležela jak mrtvá nemohla jsem spát jíst natož se starat o deti to vůbec strašně se mi točila hlava a byla jsem hrozně blba. Měnili se mi slova místo například… sedni jsem řekla podivej. Prostě blbosti. V tu dobu mi pomohl můj ex pritel. Takže jsem se zalekla a přestala brát i asentru ( mám strach hodně z brání léků v nejhorším si dám maximálně paralen). Na konec toho lituji jelikož od té doby co jsem ji přestala brát už se mi prostě dobrá nálada nevrátila. Poslední dny zase ani dobře nespím mám hrozné sny, rána jsou pro mě hodně náročné. Naštěstí je zima a malej nechce ven takže pokud nejde o nákup jsme jen doma. Strašně mě to kvůli dětem mrzí i já nejsem co jsem bývala veselá příjemná holka. Teď na všechny jen štěkám atd. Teda na děti ne na ty jsem milá pořád protože vím že za to nemůžou. Prosím poraďte mi mám se zítra objednat u obvodní lékařky a zeptat se na antidepresiva jiné nějaké šetrnější po kterých mi nebude tak zle? Mám doma i Neurol předtím jsem se bála to kombinovat teď kdyby mi ho k tomu připsala tak už to nějak zmáčknu musím jenom skrz malý… Myslím že se z toho jinak sama nedostanu 😔 jinak ještě další otázka má někdo prosím zkušenosti z AD citalec?? Četla jsem na něj celkem kladné recenze popřípadě nějaké co pomohli vám?

Děkuju jestli jste to přečetli až do konce je to pro mě opravdu důležité. Rozmýšlela jsem se asi měsíc jestli to sem napsat nebo ne. Za každou radu budu moc vděčná a snad už budu brzo fit a lítat s dětma po třeba výletech :( :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1972
10.11.24 19:56

Obvoďák ti nemá co předepisovat antidepresiva.

Objednej se k psychiatrovi a pokud tu ten první nevyhovoval vyzkoušej jiného. Bohužel málokterý psychiatr je dneska dobrý. Je možné, žes měla prostě jen smůlu a předepsal ti nesmysly… já měla dva psychiatry, kteří byli absolutně nekompetentní a to, co mi předepsali můj stav spíše zhoršilo. Pak jsem se dostala do NUDZU, kde tomu konečně rozuměli, zkombinovali to dobře a správně mi to nadávkovali.

Citalec jsem brala, negativní zkušenost nemám.
Btw. s neurolem opatrně, je návykový. Nepřekračuj rozhodně doporučené dávkování.

A drž se :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.11.24 20:00

@Tayen méně určitě nepřekročím. Jednou jsem ho měla na 5 dní a se strachem i když mi bylo fajn jsem víc nechtěla 😀
No tady v okolí moc psychiatru není :( a když tak se na ně dlouho čeká a mě přijde že do té doby bych se zbláznila úplně. Tak prozatím aspoň od té obvodní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
10.11.24 20:02

Pokud chceš pomoct od lékaře, tak by bylo pro začátek dobré, abys užívala léky tak, jak máš a nevysazovala je, jak si vzpomeneš. To nejsou lentilky. A zkus, prosím tě, používat v textu aspoň čárky, tohle se fakt nedá číst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35864
10.11.24 20:06

Dětí bych se neptala a prostě chodíme denně ven, pokud není opravdu mega hnusně.
Proč starší nechodí do školky?
Co nějaká brigáda? Vaši by nemohli pohlídat aby jsi vypadla mezi lidi. Vydělala nějaký peníze. Přišla na jiné myšlenky.
AD řeš s psychiatrem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.11.24 20:14

@JancaS84 bohužel měla jsem přihlášku ale nevzali mi ho. Brali hodně málo děti a jsme malé město auto nemám na dojíždění jinam. Hlídání taky bohužel není možné. Jak jsem psala ty co mám jsou pořád v práci a kdybych si měla někoho zaplatit abych na chvíli vypadla tak vydělám v dnešní době jen na paní na hlídání :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.11.24 20:14

@terien omlouvám se ale to je teď můj nejmenší problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.11.24 20:24

Zdravím dámy, zkušenost s AD mám též krátkodobou, mám však na vás otázku, je možné, že kvůli AD může vynechat menstruace téměř dva měsíce? Do té doby jak hodinky, od té doby co je beru - MS nikde. Volala jsem lékaři, prý to možné je, kontrolu mám za delší dobu, nemáte proto prosím zkušenost?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.11.24 20:25
@Tayen píše: Více

Ano, neurol je opravdu návykový. Já ho neměla (já mám atarax), ale známá ho měla a pak už jí nestačil, musela zvyšovat dávky. 8o

• Citovat
  • Upravit
35864
10.11.24 20:25
@Anonymní píše: Více

Těhotenství máš vyloučeno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
919
10.11.24 20:27

Určitě to res s psychiatrem. Ten te měl informovat, že než nastoupí účinek AD, tak to trvá 4 - 6 týdnu a na přechodnou dobu po začátku uzivani se tvůj stav muze i zhoršit. Proto se na tu krátkou dobu předepisuje jako podpůrny prostředek třeba Neurol, který je z dlouhodobého hlediska sice návykový, ale na tu krátkou dobu pomůže prekonat ty nejhorší stavy. Každopádne za 4 dny se účinek léků nemohl projevit a udělala jsi za mě. chybu, žes to (bez vědomí lékaře) vysadila. Každopádně by bylo fajn, aby ses svěřila vaším, pokud to ještě neví, aby ti mohli být oporou, než nastoupí účinek léků. Jinak asentra je na deprese, panické stavy apod. Velmi částo předepisovány lék, který je v porovnání s jinými AD velkými dobře snášen a nemá takové nežádoucí účinky. Ale samozřejmě každý je jiný a opravdu se může stát, že ti léky nesednou, ale to nezjistis po 4 dnech!!
Takže já doporučuji:

• konzultovat s psychiatrem
  • znovu nasadit předepsané léky a tentokrát vydržet v užívání
  • zapojit rodiče, pokud to jen trochu jde, abys na ty nejhorší stavy nebyla sama

A když vydržíš, uvidíš, že bude lépe!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.11.24 20:33

@Silvianna rodiče to ví ale bohužel ani jeden si nemohou dovolit vzít v práci volno až do února :think: ale do února už čekat nechci chtěla bych začít do nového roku v lepším stavu sice nechci být ani na vánoce přecitlivělá s léků ale oddalovat už to nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.11.24 20:34
@JancaS84 píše: Více

právě že ano, proto je to divné, že MS nikde (opravdu od té doby, co beru léky)

• Citovat
  • Upravit
10.11.24 20:35

@Silvianna hlavně jsem se ještě prosím chtěla zeptat. Je možné že když máte nežádoucí účinky např. Závratě -ze se můžete vyvrátit? Nebo bušení srdce- že můžete chytnou infarkt víte co myslím. Já mám všeobecně z léků strach ale vůbec nic o nich vlastně nevím. Že pokud mám nějaký příznak jestli by to mohlo dopadnout ještě hůř nebo se mi mohlo něco stát. A nebo to bude jen tak strašit ale nic se mi vážnějšího nestane?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.11.24 20:36
@Anonymní píše: Více

A měla jste po ataraxu nějaké silnější vedlejší účinky??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová