Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, já bych zkusila homeopatika (dobrého homeopata a konstituční homeo), můžou řešit jak ty kožní problémy, tak tvůj vztah sama k sobě. protože ty dvě věci často souvisí
A případně i nějakou psychoterapii, potřebuješ si znovu začít vážit sama sebe. je fajn, že manželství klape, ten problém můžeš vudět opravdu jen ty a tvůj muž ne a ty jsi pro něj nejkrásnější. Ale pokud mu to budeš nadhazovat, třeba to přehodnotí, tak to radši moc s ním neřeš.
Myslíš si o sobě, to co jsi napsala. Tak to raději neřeš nahlas a s manželem, nebo tomu začně taky věřit a pak se podle toho možná zařídí. Chceš se sebou něco dělat, tak si v první řadě začni věřit, máš super děti, manžela, který si tě vybral proto, jaká jsi. Zajdi na kožní, k zubaři, choď do fitka, na plavání nebo kamkoliv, kde je pohyb a bavilo by tě to, zajdi si ke kadeřnici a na nehty … a věř si, myslím, že vůbec nemáš důvod si myslet, to co jsi napsala, tak držím palce ať se brzy dáš dohromady po všech stránkách ![]()
Jéé,to mě moc mrzí,že se takhle cítíš ![]()
Já se takhle cítila na základce,tak vím,jak ti je.Vpubertě jsem měla akné,ne jeden dva vřídky,ale po celým obličeji,mastný zplihlý vlasy a hubená jak lunt-spolužáci mi říkali „kostro“
Navíc jsem nemohla chodit moderně a nově oblíkaná,takže jsem slýchala posměšky,urážky…no nejradši bych se neviděla.Pamatuju si,že máma se mnou chodila ke školnímu psychologovi,protože jsem se uzavřela do sebe a zhoršil se mi i prospěch.Časem jsem se nějak vyloupla a tak hrozný to se mnou už neni ![]()
Z tvého příspěvku je patrný,že máš nízký sebevědomí.Ale máš děti a manžela-proč by s tebou byl,kdyby tě neměl rád?Třeba si to jen namlouváš a vidíš to v horším světle než to je.Manžel ti to dal někdy nějak najevo?
A co třeba chodit cvičit,upravit jídelníček a kila půjdou dolů,zub ti zubař opraví a se špatnou pletí se dá taky něco dělat-zkus zajít pro radu ke kosmetičce-já měla špatnou pleť kvůli hormonální nerovnováze.A možná by nebylo od věci zajít za psychologem ![]()
Souhlasím s Eliškou - taky bych šla do homeopatik (nebo k psychologovi, pokud třeba alternativní léčbě nevěříš).
Potřebuješ se srovnat, fyzicky i psychicky. Pokud cvičíš, staráš se o sebe a přesto nejsou vidět výsledky (a byla vyloučená zdravotní příčina, štítná žláza, cokoli), tak je to nejspíš všechno záležitost psychiky. Jsi vystresovaná, nevážíš si sama sebe a ty negativní myšlenky podsouváš i vlastnímu muži. To je špatně - jsi normální ženská, máš svoje plusy i minusy. Shazovat sama sebe způsobem, jakým to děláš, svědčí o hodně narušené sebeúctě.
Nikdo o Tobě nemá právo říkat, že jsi hnusná - ani Ty sama ne.
![]()
Anonymní píše:
Já mu právě nic neříkám, ale dost se před ním stydím.
To je dobře! Neimplantuj mu tu myšlenku do hlavy. Zkuhrat můžeš mezi kamarádkama, ty tě politují, utěší. Ale před chlapem ne. Pokud on tě vidí hezkou, proč mu tvrdit něco jiného?
Problém máš ty sama se sebou, ne manžel.
Slovy klasika: „Není ošklivých žen. Všechny jsou krásné. Jen některé nevědí, jak to udělat…“
Souhlasím s Baslerindou: návštěva zubaře, kadeřnice, manikérky…to udělá s tvým duševním rozpoložením hrozně moc. Nějaké kilečko navíc není až tak na závadu, pokud vládne doma pohoda. Musíš mít hlavně krásnou duši (nedepkovat, mít se ráda, zářit zevnitř!) a chlap se bude vždy rád a rád vracet domů. ![]()
Ahoj, se vším se dá něco dělat
Zub se mi taky takhle ztmavl - vyřešilo se to vyčištěním a vybělením (vyšlo to cca na 900,– celkově), kila navíc také mám (ač mi manžel tvrdí jak jsem pro něj pořád krásná a sexi) chci je shodit.. Vím že už nikdy nebudu jak před porodem,ale když se přestanu přejídat na noc půjde aspon něco pryč.. Aspon se oblékám hezky a i to mi zvedá sebevědomí
Zkus si zajít ke kadeřnici, zkusit nějakou změnu, a prostě myslet optimisticky.. Vyrážka se dá určitě taky řešit - poradí ti na kožním
Drž se ![]()
dojdi si ke kadernici, spocitej si kalorie a jez spravna jidla, nejde o dietu, ale spravne mnozstvi bilkovin vs tuky a sacharidy
akne prejde casem, zkus solarko to hoji to nejhorsi a i doma se hezky oblikni, at manzel vidi, ze si kocka
Díky holky.Mně nikdy neřekl že vypadám blbě, ale určitě to vidí, jak jsem zošklivěla.
Pokud se sebou nejsi spokojená dá se s tím něco udělat. Pakliže tě trápí akné vyhledej dobrého kožního lékaře, pomůže i s vyrážkou na rukou (mluvím z vlastní zkušenosti). Nevím jakého máš zubaře ale i ten zašedlý zub jde vybělit
(opět vlastní zkušenost). Co se týče postavy zřejmě děláš něco špatně, zkus si zajít někam do poradny nebo do fitka aby ti tréner sestavil jídelníček a k tomu cvičení, to by v tom byl čert aby to nešlo
hlavně se nelitovat, tím nic nezměníš ![]()
Anonymní píše:
Díky holky.Mně nikdy neřekl že vypadám blbě, ale určitě to vidí, jak jsem zošklivěla.
A proč si tohle pořád vtloukáš do hlavy? To sis vsugerovala … no a co, tak tě vidí manžel, ty se vzpamatuj a dej se dohromady ( viz to, co jsem psala nahoře ), aby tě zase mohl vidět jako krásnou sexy ženskou, jeho manželku a matku jeho dětí … a žádná sebelítost, ta ti nepomůže. Drž se ![]()
hnusnej zub jsem si nechala predelat u zubare, jinak jsem teda taky kraska jak noha
Pudloslava píše:
hnusnej zub jsem si nechala predelat u zubare, jinak jsem teda taky kraska jak noha
On mi ho něčím potáhl a je to ještě horší ![]()
Omlouvám se za toto hloupé téma, dlouho jsem se rozmýšlela založit/nezaložit? Ale jste skvělé holky, umíte bezvadně povzbudit a dodat zas optimismus do žil, tak to zkusím.
Nevím jak začít.....Mám problémy se svým vzhledem a dost mě to trápí.Mám dvě děti, druhému je 8 měsíců, dost jsem přibrala (mám od porodu pořád hodně kg nahoře a at cvičím jak chci, držím i diety, ne a ne to shodit), mám hodně akné a obličeji a zádech a vyrážky na rukou.Navíc se mi i zkazila přední dvojka, úplně mi zešednul zub, prý mi odumřel nerv, jak jsem měla hluboký kaz, prostě jsem šeredná, stydím se za sebe a mám z toho ted čím dál víc depresi.Stydím se i před manželem, ač mě uklidnuje sebevíc, já jsem prostě hnusná, on má krásné kolegyně ve firmě, chodí na němčinu, kterou vyučuje taková modelka,fakt hezká kočka mladá, prostě se denně setkává s krásnýma ženskýma, i všude na netu jsou jen samé modelky, které okukuje a pak přijde domů a tam jsem já.Stydím se na něj i podívat, myslím si, že si říká, jééé, ta je ale hnusná, dneska jsem viděl tolik krásnejch ženskejch a domů se vracím k téhle.V noci občas kvůli tomu brečím, cítím se na nic, at se snažím jak chci (cvičím, plet ošetřuju, jakž takž se moderně oblékám) stejně jsem šeredka.Vím, že mně si vzal, máme spolu děti, ale já kdysi byla hezká a ted…
Vím, že rada neexistuje, jen jsem se potřebovala z toho všeho vykecat, hrozně mě to trápí, jsem kvůli tomu i dost protivná na všechny kolem, jsem zamindrákovaná a léčím si to na jiných.
Děkuji moc za vyslechnutí a mějte hezký den