Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Vyzkoušet jiného dermatologa, vyšetření na záněty, nebo laserové ošetření?
Omezit cukry ![]()
Tak chci ti k tomu jen napsat, ze ze zkusenosti vim, ze kdyz ti tvuj muz rika, ze jsi krasna a jak te miluje, tak by to pro me bylo nejvic!
Co se tyce pupinku..od asi 12ti let se mi VSICHNI smali a rikali ze mam hlavu sam bedar, az to vyvrsilo tim, ze pry jsem ja jeden velky bedar…Mamka me utesovala, ze az budu mit18 na pupinky si nevzpomenu…Je mi 25 a jsem tehotna, sebevedomi mi vzdy chybelo a ted mam pupinku jednou tolik..zapasim s tim taky, ale snazim se nad to povznest..
Asi jsem te moc nepovzbudila, ale snad ti bude brzo lepe a prekonas to!
@burgundy
dermatologa asi jiného zkusím, jen pochybuju, že by na mě vyzkoušel něco jiného, než ten původní… je to pořád dokola… na laser jsem se zatím nikde neptala, zkusím něco vyzjistit, aby to taky bylo k čemu. Jinak sladké vůbec nejím, tím to nebude, dám si jednou za čas kostičku čokolády - i kdyby mi sladké chutnalo, nemůžu ho skrz citlivé zuby ![]()
@Klaudinka88
problém v mém manželovi je ten, že mu jeho „jsi krásná“ nevěřím. Není to ani rok, co jsem mu přišla na nevěru - slepili jsme to, ale není to ono, teprve se mu učím znovu věřit…
Zajímala jsem se o nový typ laseru, který vlastní vip medicom nebo yes visage
sice kvůli jinému problému, ale dočetla jsem se, že výborně řeší i akne.
http://www.yesvisage.cz/…icky-peeling
Zkus se na ty stránky mrknout…:-)
@Anonymní píše:
@burgundy
dermatologa asi jiného zkusím, jen pochybuju, že by na mě vyzkoušel něco jiného, než ten původní… je to pořád dokola… na laser jsem se zatím nikde neptala, zkusím něco vyzjistit, aby to taky bylo k čemu. Jinak sladké vůbec nejím, tím to nebude, dám si jednou za čas kostičku čokolády - i kdyby mi sladké chutnalo, nemůžu ho skrz citlivé zuby@Klaudinka88
problém v mém manželovi je ten, že mu jeho „jsi krásná“ nevěřím. Není to ani rok, co jsem mu přišla na nevěru - slepili jsme to, ale není to ono, teprve se mu učím znovu věřit…
Tak to chapu..a chapu i to, ze i tohle mohlo zamavat se sebevedomim… je to tezke, ale snad bude lip a neco ti na to zabere
Nevím jak akné, ale ja jsem měla problém s perioralni dermatitidou a pomohl mi Cicalfate od Avene. A zádný make-up!
Já taky trpěla na akné. Opravdu zmizly až při braní té antikoncepce, pak jsem je vysadila, zas vyrašily…za pár měsíců jsem otěhotněla a jsou zase fuč. Vím, že mi vždycky zabíral Zineryt. Já mám taky neřešitelný problém a to kruhy pod očima. Musím na sebe vždy napatlat make-up, jinak nevyjdu ven, jinak jsem jak mrtvola, nebo vypadám jak nemocný člověk. Mám světlou pleť jde mi vidět na puse kde jaká žilka. Pupínky Ti můžou kdykoliv zmizet, kruhy mi zůstanou navždy ![]()
Nepomohla by nějaké celková detoxikace? Nejlépe pod dohledem někoho, kdo tomu rozumí? Zkusila bych jak „čištění“ organismu stravou, tak výplachy střev. Třeba by to mohlo pomoci ![]()
Doporučuju probrat s kožařkou možnou terapii preparátem Roaccutane.
je tam velmi přísné omezení, ale léčbu tímto přípravkem jsem prodělala v 18 letech - těžká forma akné - obličej + záda. Dojde k přestvbě mazových žláz, léčba je tak na 3 měsíce až půl roku.
Jsou to vysoké dávky vit. A, ale opravdu mi to pomohlo!!!žádné jizvy nic, mám ted jen mastnější kůži s širšími póry, ale díky tomu mám zase minimum vrásek.
Nevím jestli tam není kontraindikace ty deprese, ale zkus se poradit.
Onemocnění kůže dovedou velmi narušit sebevědomí a psychický stav, vím to z vlastní zkušenosti.
Nezoufej, dnes se to dá už řešit.
, M.
Ahoj, souhlasím s poslední příspěvkem… akné bude souviset s něčím v těle, zkus detoxikaci, homeopatika… nejlépe vyhledat odborníka, kt. tomu rozumí, třeba někoho přes Joalis ![]()
No a kosmetička? preventivně čistit nezanícená místa pleti?
jinak souhlas, asi to jde zevnitř, ale pokud je to takový problém, tak určitě dalšího kožaře. jinak bych zkusila vysledovat, jestli se to nehorší stresem, nějakým jídlem. je to asi nepříjemné, ale držím palce ![]()
@21.6.2014
stres mám od narození dcery pořád… sice se to mění od situace, ale buď jsem měla poporodní depresi nebo stres z neschopnosti najít si práci, pak zas depresi, že nezvládám práci, pak zas stres z manželovy milenky, kterou znám a každý den potkávám, tzn. stres mám kolem toho pořád a každý den se mi stupňuje
, pak stresy okolo školek, nemocnosti dítěte, stres ohledně financí.. furt nějaký stres. Je fakt, že jednu chvíli se mi akné zmírnilo, to jsem používala kosmetiku TianDe, ale bylo to jen krátkodobé, nemuselo to ani tou kosmetikou být. Pravda je, že od doby, co chodím do práce, se mi akné hodně rozjelo a zhoršilo, určitě to bude taky stravou, máme jídelnu a zrovna zdravě se tam nevaří (snad bych mohla zkusit si obědy nosit z domu). Detoxikaci, v tomhle se vůbec nevyznám, zkusila jsem akorát detox čaje a jakési náplasti, co měly vytáhnou toxiny z těla přes chodidla
S kosmetičkou konzultuji, podle ní je můj problém ve špatném čistění, dala mi nějaké přípravky, mám to teď doma asi měsíc, ale vzhledem k tomu, že mám akné i na prsou a na zádech, tak celkem pochybuji, že by mi to mohlo celkově pomoci (zatím vidím pokrok jenom v tom, že se mi pupínky rychleji hojí, ale výskyt a rozsah se nezměnil).
Každopádně díky za názory, jako první věc zkusím toho dermatologa vyměnit a poptat se na ten detox ![]()
@Anonymní píše:
Doporučuju probrat s kožařkou možnou terapii preparátem Roaccutane.
je tam velmi přísné omezení, ale léčbu tímto přípravkem jsem prodělala v 18 letech - těžká forma akné - obličej + záda. Dojde k přestvbě mazových žláz, léčba je tak na 3 měsíce až půl roku.
Jsou to vysoké dávky vit. A, ale opravdu mi to pomohlo!!!žádné jizvy nic, mám ted jen mastnější kůži s širšími póry, ale díky tomu mám zase minimum vrásek.
Nevím jestli tam není kontraindikace ty deprese, ale zkus se poradit.
Onemocnění kůže dovedou velmi narušit sebevědomí a psychický stav, vím to z vlastní zkušenosti.
Nezoufej, dnes se to dá už řešit., M.
můj exmanžel ve svých 40-ti letech měl stejnej problém, prostě měl vždycky pleť krásnou a po rozvodu (byl vpohodě, takže stres asi minimální) odjel se svojí novou přítelkyní na měsíc do Austrálie a od té doby se mu udělalo šílené akné na obličeji. Bojoval s tím roky a jediné, co mu pomohlo byl ten Roaccutane. Má to všelijaké vedlejší účinky, ale až zas tak hrozný to nebylo, ale nějaké depky či stavy nahouby to mělo. Každopádně jen tohle jediné mu fakt pomohlo, takže bych to doporučila taky.
Děvčata, oživuji tuto diskuzi, protože se asi nejvíc podobá problému, který mám. Nechci plevelit novou diskuzí, vím, že to tu nemáte rády, tak doufám, že si to někdo přečte a možná něco poradí (ač už v radu ani pomoc asi nedoufám)…
Jde o to, že už nějakou dobu trpím skrz akné. Není to jen občas pupínek, občas vřídek, občas jizvička… bez make-upu nejdu ani otevřít pošťákovi. Vyzkoušela jsem všemožnou kosmetiku, něco z lékárny, něco přírodního od dealerek, i kožař mě měl v péči (ten to nakonec vzdal se slovy „kupte si antikoncepci, to vám pomůže“). Hormonální antikoncepci neberu a brát nechci. Mám jedno dítě, jednou jsem potratila, proti dalšímu těhotenství se bráním jinak. Hormony prostě nechci, přes to mi nejede vlak, tak tohle prosím ani nezmiňujte jako případné řešení.
Když pominu to akné, myslím si, že jsem hezká ženská. Nemám sice prsa, po porodu jsem hodně zhubla a prsa mi zmizela
, další věci, jako třeba zuby, by se daly taky změnit/spravit, ale ty pupínky jsou moje nejhorší noční můra. Kolikrát jedu do práce a při pohledu do zpětného zrcátka mi je ze sebe samé blbě a chce se mi brečet. Manželovi jsem se několikrát rozbrečela, že vypadám jak puboška, děcka na ulici mi tykaj, v práci se stydím chodit na meetingy, protože na mě lidi koukají. Fakt mě to hodně ovlivňuje jak v soukromém, tak v pracovním životě. Dříve jsem se léčila s depresemi, postupně jsem se „srovnala“, ale teď se mi všechno vrátilo a už fakt nevím co dělat…ale antidepresiva jsou další věc, kterou znovu brát nechci, takže tohle pro mě taky nebude to pravé řešení, naopak, bylo by to pro mne zklamáním, pokud bych k tomu musela přikročit.
Vlastně ani nevím, jestli čekám, že mi někdo z vás v tomto pomůže, spíš ne
ale potřebovala jsem se nějak někomu „vybrečet“, manžela s tím zatěžovat nechci, ten pořád tvrdí, jak mi to sluší a jsem krásná, ale jo jsem krásná, se třema vrstvama make-upu a dvěma pudru… moje sebevědomí je zahrabané kdesi úplně až kam se nedokopu…
Měl nebo má někdo podobný problém? Dá se to nějak vyléčit? Nechci dalších deset let postávat v rohu a platit za drahé make-upy, abych vypadala jak člověk. Nemluvě o tom, že v létě radši zůstávám doma - na bazén se v make-upu jít nedá, ve vodě se hned smeje a i jen tak venku se člověk potí, takže pupínky zase rychle vylezou… Díky za jakoukoliv reakci…
(vkládám anonymně, prosím o zachování, je to pro mě dosti citlivé téma, pár lidí mě tu zná a nechci rozvířit diskuzi mezi známými)