Deprese po potratu

Anonymní
28.5.13 09:10

deprese po potratu

O vanocich 2013 jsem prodelala revizi pro zamlkle tehotenstvi. prvni 2 mesice jsem byla uplne mino, pak jsem se zacla vzpamatovavat a smirovat se s tim, ale ted to na me zacina zase lezt. nevim jestli je to tim, ze se blizi datum kdy jsem mela rodit, nebo jestli bych nemela navstivit nejakeho psychologa. dokaze me rozbrecet kazda blbost…mozna je to i proto ze uz se muzeme snazit, ale zatim se nezadarilo. i prvni tehotenstvi se nam zadarilo az temer po roce… jak jste se s tim smirily vy? potreboval tu nekdo odbornou pomoc? omlouvam se, ze pisu anonymne.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
69235
28.5.13 09:13

Nesmířila jsem se s tím, pomohlo až další těhotenství. Pomoc psychologa klidně vyhledej, třeba ti dokáže trochu ulevit. V kolikátém týdnu jsi potratila, že to bylo o vánocích a už bys rodila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7369
28.5.13 09:20

Potratila jsem pred 4,5 lety a nesmirila jsem se s tim doted. Bylo to ve 14.tydnu. Ted jsem konecne po silenych peripetiich tehotna, zatim nemuzu rict, ze bych se z toho dostala uz jenom protoze ted jsem jeste pomerne na zacatku, takze prevlada stale strach. Takze jsem te asi nepotesila :,( jeste musim podotknout, ze to neni moje prvni dite a stejne je ro narocne. Nepochopi, kdo neprozil. Takze pokud mas pocit, ze by ti popovidani s nejakym odbornikem pomohlo, urcite to absolvuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.5.13 09:21
@terinka4444 píše:
Nesmířila jsem se s tím, pomohlo až další těhotenství. Pomoc psychologa klidně vyhledej, třeba ti dokáže trochu ulevit. V kolikátém týdnu jsi potratila, že to bylo o vánocích a už bys rodila?

Napsali ze jsem byla 11+3 a termin porodu mel byt 8.7.

• Citovat
  • Upravit
1059
28.5.13 09:22

Ahoj. Mě to potkalo v únoru a také to nemám v pohodě. Musím říct, že „hon“ za novým miminkem mě drží nad vodou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
28.5.13 09:23

Nesmířila jsem se s tím, pořád jsem na to myslela, potratila jsem dvakrát posobě. Pomohlo až další těhotenství, které dopadlo dobře :kytka:

• Citovat
  • Upravit
69235
28.5.13 09:24
Bát se nepřestaneš celé těhotenství, kolikrát jsem musela ležet, zhluboka dýchat a do zblbnu´tí si opakovat, že to bude tentokrát v pořádku. Ječtě ve 38.týdnu jsem nemohla spát, jak jsem se bála, tolik se mi ulevilo, když byla živá venku na světě.
@kačka25 píše:
Potratila jsem pred 4,5 lety a nesmirila jsem se s tim doted. Bylo to ve 14.tydnu. Ted jsem konecne po silenych peripetiich tehotna, zatim nemuzu rict, ze bych se z toho dostala uz jenom protoze ted jsem jeste pomerne na zacatku, takze prevlada stale strach. Takze jsem te asi nepotesila :,( jeste musim podotknout, ze to neni moje prvni dite a stejne je ro narocne. Nepochopi, kdo neprozil. Takze pokud mas pocit, ze by ti popovidani s nejakym odbornikem pomohlo, urcite to absolvuj.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tterrezzkaa

Potratila jsem před 2,5 lety ve 24tt…nesmířila jsem se s tím nikdy ani teď, kdy mám týden do porodu…pořád mám strach, že se něco pokazí…nikdo z rodiny nechápe, že s tím žijeme my a tudíž chceme jenom 1 miminko, protože těch 9 měs bylo hodně psychicky náročných…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
@kačka25 píše:

prave nevimm jestli nekam zajit a nebo je to normalni jev, ze mi je takhle…snad se nam brzy zadari a uklidnim se…i kdyz ten zacatek bude asi hodne tezky…drzim ti palce aby bylo vse v poradku:)

• Citovat
  • Upravit
69235
28.5.13 09:25
Ty jo, to už bylo hodně, zajdi za psychologem, nevím, jestlo pomůže, ale ublížit to nemůže, časem se to otupí, opravdu. :hug: :hug:
@Anonymní píše:
Napsali ze jsem byla 11+3 a termin porodu mel byt 8.7.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.5.13 09:28
@PavlaPir píše:
Ahoj. Mě to potkalo v únoru a také to nemám v pohodě. Musím říct, že „hon“ za novým miminkem mě drží nad vodou

to me taky, ale ted me zase strasne zklamalo, ze se to nepodarilo…beru utros a listovku, dokonce dr. mi presne rekl, ktery den se zadari…takze jsem se tak tesila ze se povede a nic…navic jsou kolem me vsichni tehotni, nebo pred porodem a ja se tvarim jak me strasne zajimaj jejich tehu problemy, ale pritom bych nejradsi nekam utekla.

• Citovat
  • Upravit
7369
28.5.13 09:29

@terinka4444 - no taky se toho bojim :( Tim, ze to tehotenstvi je po IVF, tak predstava, ze bych to mela absolvovat znovu, ani nemluvim! No budu oprimista a doufat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.5.13 09:32
@terinka4444 píše:
Ty jo, to už bylo hodně, zajdi za psychologem, nevím, jestlo pomůže, ale ublížit to nemůže, časem se to otupí, opravdu. :hug: :hug:

snazim se soustredit se na jiny veci, ale posledni dny to na me strasne leze…vcera se me treba zrovna jedna nadrizena ptala jestli uz mam deti…

• Citovat
  • Upravit
7965
28.5.13 09:36

Nesmířila jsem se stím taky se blíži termín kdy jsme měla rodit :,( taky si pobrečím nesnáším řeči jste mlada příště se to podari mám to za sebou 2× v rozmezi 4 měsícu. ted uz jsem ve fazi dalšího snažení tak se snažím na to moc nemyslet jen ten strach a smutek zustane asi naporad

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
28.5.13 09:36

Hodně mi pomohlo si zajet na dovču k moři, hrozně jsme se tam s přítelem odreagovali a docela nás to nakoplo. Otěhotněla jsem půl roku po potratu, a teda bála jsme se hrozně celé těhotenství. Nikomu jsem ani neříkala moc, že jsem těhotná až do 6. měsíce…nakonec to dopadlo dobře, malá bude mít zítra rok :dance: :dance: :dance: Fakt si zajeďte na dovču, odreagujte se, užijte si sami sebe, a těšte se na miminko.
Jak s emi narodila malá, tak už si na to skoro ani nevzpomenu.

Příspěvek upraven 28.05.13 v 09:37

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty