Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Užívat něco proti depresi a pak si dávat alkohol, což je depresivum, to nedává moc smysl.
@obet.stalkingu píše: Více
No ještě jí raď, aby místo zobání pilulí se sebou třeba začala něco dělat. Hrozný tady
![]()
Děkuji, ale ptam se jestli s tim ma nekdo zkusenost, ne ze se to nedoporučuje to vim.
Nedává mi to celé smysl.. ptáš se náhodných lidí na internetu, kteří tě nikdy neviděli, neví jakou máš dávku, jaký máš metabolismus, váhu, psychický stav a míru alkoholu…
![]()
Navíc každý organismus na antidepresiva a alkohol reaguje úplně jinak… Někdo skončí s úzkostí jak vrata od stodoly, jiný v slzách na záchodě a třetí v nemocnici nebo čtvrtý úplně v pohodě, protože si jen cucne. Úplně zbytečná otázka a založení vlákna.
Máš antidepresiva, tak zkrátka nepij a nemusíš čekat na 100 názorů od náhodných lidi. Naprosto jednoduché řešení to má, žádnou vědu v tom nehledej. Nebo je tak strašně těžký si místo prosecca nebo piva dát džus, i když je to oslava? ![]()
Příspěvek upraven 28.04.25 v 20:22
Tak co na to pribalovy letak?
Přípravek Deprex Léčiva s jídlem, pitím a alkoholem
Přípravek Deprex Léčiva můžete užívat s jídlem nebo mezi jídly podle toho, co upřednostňujete. Po dobu užívání tohoto přípravku byste se měl(a) vyvarovat požívání alkoholu.
Ale joo, jen si dej. Tva jatra ti podekuji a nediv se, kdyz ti bude zle jeste ten vecer.
@Anonymní píše: Více
Ano, bude ti min. druhý den blbě, psychicky i fyzicky.
Jenže to tě pravděpodobně nezastaví, takže příště na to budeš chlastat znovu a pak znovu, deprese se bude stále zhoršovat a ty přijdeš vypisovat na epipi, jak se ti „deprese zhoršuje a nevíš z čeho
" a spousta místních ti bohužel poradí, že "řešením“ je určitě nechat si navýšit antidepresiva.
Kruh se uzavírá.
@Freya_H píše: Více
Někdy to bez té chemie nejde. Ale brát prášek kvůli depresím a pak do sebe cpát depresivum, to je jako bych chodil běhal, počítal si kalorie, jedl zdravě a pak každý třetí den sežral dort. ![]()
Jestli si dáš výjimečně skleničku vína, tak to by nemuselo vadit. Pokud se žiješ jak mužik tak to už je horší.
@JancaS84 píše: Více
Moje zkušenost je taková, že pokud se někdo ptá, jestli může pít na léky, tak to zpravidla není kvůli tomu, že by si chtěl dát 1× týdně dvoudecku vína… ![]()
Ne fakt není vhodné na antidepresivum chlastat. Předpokládám, že pokud by sis chtěla dát jednu skleničku piva nebo vína na oslavě na přípitek tak se neptáš..a počítej s tím, že ti druhy den bude psychicky i fyzicky hůř
@Anonymní píše: Více
Mám odzkoušeno na sobě u SSRI že občas do dvou skleniček vína nebo tří piv je to v pohodě.
Prostě to zkuste a uvidíte jak vám pak bude.
U benzodiazepinů tam alkohol vůbec jelikož na rozdíl od SSRI tlumí a s alkoholem by se to sečetlo.
Ahoj,
dostala jsem od lékařky deprex beru jeden ráno. Když někam půjdu mohu si dat alkohol? Nepiju běžně, ale na dovolené nebo na festivalu/oslavách si ráda dám.
Napila jste se něktěrá na antidepresiva? Lékařka říkala, že mi může být pouze druhý den špatně. Ale raději bych slyšela i názor někoho jiného.
Děkuji