Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Forest_Gump1 ja brala cipralex asi tři měsíce a nic..brala sem 10.Trittico beru stale na noc a krasne spim.Jinak moje stavy trvaly bez prasku asi rok a pul a zhorsovalo se to.A k psychiatricce chodim jednou za mesic.Tak ted uvazila ze mi ty leky nepomáhají a nasadila tyhle.Tak jsem zvědavá.Po lyrice sem spala taky klidne cely den.A to pri triletym dítěti fakt nemuzu.
@Dojcanis píše:
@Forest_Gump1 ja brala cipralex asi tři měsíce a nic..brala sem 10.Trittico beru stale na noc a krasne spim.Jinak moje stavy trvaly bez prasku asi rok a pul a zhorsovalo se to.A k psychiatricce chodim jednou za mesic.Tak ted uvazila ze mi ty leky nepomáhají a nasadila tyhle.Tak jsem zvědavá.Po lyrice sem spala taky klidne cely den.A to pri triletym dítěti fakt nemuzu.
Trittico už mi nezabírá, zkusil jsem zvýšit dávky ale bylo mi blbě. Taky jednou za měsíc. Ty jsi se nějak zhroutila ?
@Dojcanis Ahoj, já brala vše, co zde uvádíš, Deprex beru i teď mimo jiné, 40 mg. Trochu mi pomohl, ale zrovna teď mám už několik týdnů propad a taky jsme dávaly nové léky. Lamotrigin není AD, ale entiepileptikum a stabilizátor nálady, ten jsem brala v roce 2010 myslím, ale ten mi vůbec nepomohl. Já beru Lyricu teď. Držím palce, ať je ti lépe.
@Forest_Gump1 Buronil pro mě síla vůbec nebyla, brala jsem ho 2 tablety večer + ještě Chlorprothixen + pak i Tisercin (myslím, že na spaní už nejde téměř udělat silnější kombinace) a nespala jsem vůbec a ani jsem nebyla utlumená ![]()
@Lollitka píše:
@Dojcanis Ahoj, já brala vše, co zde uvádíš, Deprex beru i teď mimo jiné, 40 mg. Trochu mi pomohl, ale zrovna teď mám už několik týdnů propad a taky jsme dávaly nové léky. Lamotrigin není AD, ale entiepileptikum a stabilizátor nálady, ten jsem brala v roce 2010 myslím, ale ten mi vůbec nepomohl. Já beru Lyricu teď. Držím palce, ať je ti lépe.@Forest_Gump1 Buronil pro mě síla vůbec nebyla, brala jsem ho 2 tablety večer + ještě Chlorprothixen + pak i Tisercin (myslím, že na spaní už nejde téměř udělat silnější kombinace) a nespala jsem vůbec a ani jsem nebyla utlumená
bipolární porucha? Trittico + Buronil
@Forest_Gump1 Nene, mánie je z psychiatrie skoro to jediné, co jsem naštěstí nikdy nezažila, mám ale takové cyklování spánku, buďto spím skoro pořád, nebo nespím skoro vůbec a na to pak nezabere vůbec nic, žádná hypnotika, benzáče v mega dávkách… prostě nic ![]()
N @Forest_Gump1 Nebo teď nevím, jestli ses ptal mě, zda mám bipolárku.
@Lollitka píše:
@Forest_Gump1 Nene, mánie je z psychiatrie skoro to jediné, co jsem naštěstí nikdy nezažila, mám ale takové cyklování spánku, buďto spím skoro pořád, nebo nespím skoro vůbec a na to pak nezabere vůbec nic, žádná hypnotika, benzáče v mega dávkách… prostě nic
A bylo to někdy v pohodě ?
@Lollitka píše:
N @Forest_Gump1 Nebo teď nevím, jestli ses ptal mě, zda mám bipolárku.
Jo ptal. Já jsem usínal i v práci, a tomu jsem se zkrátka nemohl ubránit. Už jsem se nemohl nic učit (IT technologie). Někdy mi připadalo že mi v hlavě mluví 20 lidí najednou. Ale to už ok. Když to někomu „normálnímu“ říkáš, má člověka za simulanta.
Spánek? Asi úplně nikdy, ale posledních několik let je to náročnější víc a víc. A ty bereš Buronil na spaní?
Jak je možné,že někomu nezabírají antidepresiva?vždyť přece ta chemie musí něco v tom mozku dělat
@Lollitka píše:
Spánek? Asi úplně nikdy, ale posledních několik let je to náročnější víc a víc. A ty bereš Buronil na spaní?
Jo společně s Tritticem, to mi řekla že můžu i 2 najednou. Co se Ti muselo stát, že to máš takhle ? Já jsem teda chodil na psychiatrii v 19 letech, nějaké zhorucení, neuróza. Dost si z toho pamatuju. Problémy jsem začal mít v 55 letech, a to už vypadalo to mě špatně,skoro až úplně špatně. Antidepresiva mi zabrala, to nejhorší jsem překonal, ale je to dost kolísavé, občas musím jít, když začne panika a pracuju třeba 30 hodin. Zkoušela si hypnózu, nebo autogenní trénink ?
@GabinkaCh píše:
Jak je možné,že někomu nezabírají antidepresiva?vždyť přece ta chemie musí něco v tom mozku dělat
To je chemie, a záleží na receptorech, jak jsou nastavené Někdy je lepší než se trápit jít na EŠT (elektrošoky). Dělají je v narkóze, za 3 dny jdeš domů.
Příspěvek upraven 08.12.18 v 19:37
@Forest_Gump1 píše:
To je chemie. Někdy je lepší než se trápit jít na EŠT (elektrošoky). Dělají je v narkóze, za 3 dny jdeš domů.
Ježiš a proti čemu to pomáhá konkrétně?
@GabinkaCh píše:
Ježiš a proti čemu to pomáhá konkrétně?
Proti depresím i mániím. Má to ale bohužel vedlejší účinky a tím je dílčí ztráta paměti. Něco si zkrátka nepamatuješ, protože se zničilo spojení neuronů A budeš se divit lidi na to chodí i dobrovolně a už jsem slyšel o ženské ta na tom byla 3×
Mám zkušenost s Tritticem, Cipralexem a Lamotriginem, dál mám na nespavost Buronil. Buronil je teda opravdu sila, a spím po něm celý den. Mě trval Cipralex 10 asi měsíc, ale musel jsem potom brát 20 protože se mi příznaky zhoršily. to už bylo lepší. No beru to už čtvrtý rok a jde to. Jak dlouho ti trvalo, než si zašla k doktorovi ?