Desky / box na sešity

4243
19.5.15 11:13

Desky / box na sešity

Prosím, jaký je rozdíl mezi boxem a deskama na sešity? Učitelka mluvila při schůzkách do 1.třídy o deskách, ale na webu jsem viděla nějaké pojmenované jako box. Co je lepší? Jestli je to o šířce, aby nebyly úzké jen ty desky. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6525
19.5.15 11:26

No desky jsou takové ty provázané tkaničkou. Box je to na obrazku. Dceri jsem tedy kupovala box.
Ovsem… je to jen další zátěž do už tak těžké školní tašky, dá se fungovat i bez toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
19.5.15 12:00

Řekla bych, že deskami je myšleno to, co jsi našla jako box. :mrgreen: Tedy to, co vložila Black Cat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
19.5.15 12:07

Máme je předepsané ze školy. Takže asi box je lepší. Právě, že jsem si říkala, zda není moc těžký zbytečně zda nejsou lepší desky a že jsou levnější, ale nemám zkušenosti, za mě se to nepoužívalo a já to nikdy moc nepotřebovala :-). Hledám názory zkušených mamek prtíků školou povinných :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15432
19.5.15 12:13

Drtivá většina prvňáků má box.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TehotnaTerezka
19.5.15 12:25

Vetsina deti ma box, ale ja ho dceri vylozene zakazuji, protoze je silene tezky, nejenze by chtela nosit box velikosti A4, ale take box velikosti A5 na mensi sesity, a ja resim kazdy gram, protoze zacina mit problem se zady
zrovna vcera jsme meli doma scenu, protoze nejenze ‚musi‘ mit plne vybaveny penal, ale taha si v tasce i dalsi tuzky v takovych tech spesl prihradkach a vcera si vzala i dalsi penal a v nem 30 fixek, do toho nosi par prazdnych sesitu - co kdyby je pry nahodou potrebovala :evil:
akorat dnes jsme byli na preventivni prohlidce v 7 letech a hned jsme vyfasovali zadanku na ortopedii kvuli zadum
takze ja misto tech boxu kupuji jen takove plastove desky, jsou lehci a ucel splni, bohuzel ty tezke boxy maji mnohem hezci designy a dceri to proste nevysvetlim :zed:
nedavno si ty desky s kamoskou stejne na tyden vymenila, a dalsi tyden ji je zase pujcila jeji segra :roll:

http://www.papirnictvipavlik.cz/…-default.jpg

• Citovat
  • Upravit
12
19.5.15 12:38

My jsme to koupili dětem, ale stejně to v tom nenosily, takže jsme zjistili že zbytečně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3352
19.5.15 12:45

Tak my nosíme box na sešity A4, tedy ten těžší tvrdý s gumičkou po celé délce a jsme s ním spokojení, protože jinak se sešity v aktovce ohýbaly a tím pádem krčily. Dává si do něj i sešity A5 včetně žákovky. Když se náhodou něco nevejde, dá si to vedle boxu a díky tomu boxu to pak drží tvar a nemá to pomačkané…

Jinak box a desky na sešity je řekla bych to samé a jsou to ty tvrdé(cena kolem 70-100Kč dle obrázku), pak jsou ještě různé složky na sešity (kolem 20-40Kč), to jsou ty tenší, ale zase se tam skoro nic nevejde. Máme je doma také, ale jsou prázdné v šuplíku… Ale už jsem se setkala i s tím, že byl uveden název desky na sešity a byly to ty měkké, takže se raději ujistit v e-shopu ;).

Syn už jeden box zničil (promáčkl, protože se o něj opřel), chvíli nosil sešity bez něj, ale nakonec jsme koupili druhý, pořád se mu to v té aktovce prohýbalo a krčilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
19.5.15 13:10

@Osmanka ten box používá kluk doteď (3. třída).. je praktičtější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
19.5.15 14:00

Ženské, jsem učitelka 1. stupeň. Nechci vám brát iluze, ale box bude prvňák používat pár dní, pak v něm bude jeden sešit, a zbytek zmuchlaný v aktovce. Je to podle mě zbytečnost, navíc velká a těžká. Za mě - doporučuji lehké plastové složky na gumu, více barev, více kusů. a do každé dát věci na jeden předmět. Dítě pak má přehled, má vše na danou hodinu pohromadě, méně zapomíná, a i pro vás je kontrol, a aktovky jednodušší. A nebo teda jednu tuto A4 a jednu A5 a dávat zvlášť aspoň velké pracovní učebnice a sešity. Super je mít jednu složku na to, v čem mám DÚ…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
19.5.15 21:08

@čarodějka1311
Díky za typ. Mám jen strach zase mít jiné řazení než celá třída - na ten začátek. Máme předepsané A5 i A4. Přijde mi to právě mnoho taky. Ale zase ty desky, aby tam vůbec dal cekou matematiku třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
21.5.15 22:21

Od papírových boxů jsem úplně upustila, jsou hrozně těžké, holky mají plastové boxy- běžné, které jsme vylepšili obrázky, dále jsme je trošku v kritických místech přelepili izolepou a slouží úžasně!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
23.7.17 08:54

Obnovuji diskuzi… Koupili jsme do první třídy batoh Topgal a malá teď dostala box na sešity A4, který má mít do první třídy. Jenže ten box se nevejde do batohu pro prvňáčky?? Stalo se to někomu? Co s tím?? Nikde jsem na netu nenašla přesně rozměry těch boxů, všude píšou jen A4 :-( Přitom ten box je mnohem větší..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
23.7.17 08:59

Meli jsme taky topgal chi /nebo tak nejak/ pro prvni tridu a boxy velky i maly se normalne vesly. Delaji se v jedne velikosti, co jsem koukala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9450
23.7.17 09:07
@hhrusticka píše:
Obnovuji diskuzi… Koupili jsme do první třídy batoh Topgal a malá teď dostala box na sešity A4, který má mít do první třídy. Jenže ten box se nevejde do batohu pro prvňáčky?? Stalo se to někomu? Co s tím?? Nikde jsem na netu nenašla přesně rozměry těch boxů, všude píšou jen A4 :-( Přitom ten box je mnohem větší..

Nám se tam normálně vlezl.

Který batoh jste kupovali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí