Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
@Černá vdova ja jsem od přírody vostra jak břitva, ale na nej je to jak červenej hadr. Na nej se musí jemně a to možná udělá minikrucek. Ale pak skočí zas dozadu. Beru vše. Ze je hnusnej a kdovico beru. Ale co 4 dny vydírání rozvodem nesnesu. Prd udělá a jen o tom věrohodné kvaka. Víte jak. Pes který stéká nekouše. Ale přesto se bojím, ze jednou kousne. A to mě nejvíc trápí. Ze nevím nikdy co bude.
Z toho, cos tu napsala to vidím tak, že ty jsi na něm emočně závislá a on to cítí.
U něj si nejsem jistá. Myslím si jako ostatní přispěvatelky, že si na tobě leští ego, protože cítí tvou slabinu a závislost. V tom případě o rozvodu jen planě žvaní, protože ví, že ti to ubližuje.
Druhá možnost je ta, že se opravdu rozvést chce a provokuje a čeká, až ti rupnou nervy a podáš to ty, aby on mohl být ten opuštěný chudáček a ty ta špatná. V tom případě bych čekala, že se jeho chování bude ještě zhoršovat.
Jediná cesta je podle mě zbavit se té emoční závislosti. To neznamená, že ho přestaneš mít ráda. Musíš se spolehnout víc na sebe a nastavit hranice.
@Elenloth píše:
Z toho, cos tu napsala to vidím tak, že ty jsi na něm emočně závislá a on to cítí.
U něj si nejsem jistá. Myslím si jako ostatní přispěvatelky, že si na tobě leští ego, protože cítí tvou slabinu a závislost. V tom případě o rozvodu jen planě žvaní, protože ví, že ti to ubližuje.
Druhá možnost je ta, že se opravdu rozvést chce a provokuje a čeká, až ti rupnou nervy a podáš to ty, aby on mohl být ten opuštěný chudáček a ty ta špatná.V tom případě bych čekala, že se jeho chování bude ještě zhoršovat.
Jediná cesta je podle mě zbavit se té emoční závislosti. To neznamená, že ho přestaneš mít ráda. Musíš se spolehnout víc na sebe a nastavit hranice.
No, tohle vůbec není marná myšlenka
. Je to dost pravděpodobné, že sleduje přesně tohle. ![]()
U nas to bylo podobne me asi rok neustale kritizoval, srazel, ponizoval. Chvili jsem se snazila s nim o tom mluvit, be efektu. Tak jsem to rozstipla. Jsme skoro tri roky od sebe a mam klid. Po mesici jsem zjistil, ze ten rok v tom byla jina buchta. Od te doby se ke me chova slusne. Deti jsou s tatou temer denne.
@Černá vdova to není ani myšlenka to je fakt a ja špinavou práci za nej dělat nehodlám a toho sejri.
@Anonymní píše:
@Černá vdova to není ani myšlenka to je fakt a ja špinavou práci za nej dělat nehodlám a toho sejri.
I sem mu řekla ze je dospěly ať si to podá a ja z úcty k němu mu to podepíšu. A on ze nechce abych něco dělala z úcty ale ze to taky chci. No pardon jako ale chtění si snad mužu organizovat sama ne ![]()
@Anonymní píše:
I sem mu řekla ze je dospěly ať si to podá a ja z úcty k němu mu to podepíšu. A on ze nechce abych něco dělala z úcty ale ze to taky chci. No pardon jako ale chtění si snad mužu organizovat sama ne
Aha, no tak já myslela, že je to u vás ještě udržitelné. Ale vy už jste vlastně na konci vztahu a bojujete jen o to, kdo to podá. Je to tak? A ty nechceš být ta, která „rozvrací rodinu“ a „bere dětem tátu“. A on zkouší, kolik toho vydržíš.
No, jestli je to tak, tak hodně štěstí, teda.
@Anonymní píše:
@Černá vdova netvrdim, ze se choval pekne, jen nemel tolik moznosti se ke mne chovat blbě, protoze jsme nemeli jeste samotnou domácnost. Jinak by se choval uplne stejne jak k rodicum. U ncih sem to byla vetsinou ja, kdo ho krotil vuci vlastnim rodicum. Je to smutny, ale fakt. Ale na druhou stranu, oni s tim nikdy nic neudelali.
Takže on se choval hnusne ke svým rodicum a ti s tim nic nedělali? Tak to je blby, nezmění se. Je to v něm, asi si mysli, ze je mistr sveta. Tady ani žádná milenka byt nemusí.
@Černá vdova netvrdim, ze se choval pekne, jen nemel tolik moznosti se ke mne chovat blbě, protoze jsme nemeli jeste samotnou domácnost. Jinak by se choval uplne stejne jak k rodicum. U ncih sem to byla vetsinou ja, kdo ho krotil vuci vlastnim rodicum. Je to smutny, ale fakt. Ale na druhou stranu, oni s tim nikdy nic neudelali.