Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, jak se řeší úrazy ve školce? čtyřletého syna mi děti zbili do boulí a šrámů a učitelky si ničeho nevšimly. řekl mi to v šatně, tak jsme se do třídy vrátili a ještě malý dostal vynadáno, že to nenahlásil dřív. no já koukala se spadlou bradou. myslela jsem, že to minimálně někam zapíše, co se stalo a ono nic. k dr. se nedostanu. na ledovku nevyjedu, bus už nejede. co mám dělat? stačí ho vzít k dr. zítra? co mám ve školce řešit?
díky
@Hanusek všechno! Udělat tam bugr největšího kalibru, stěžovat si ředitelce na jednání učitelek a důrazně trvat na vyřešení.
Mám s tím zkušenosti - bohužel bila děti učitelka. ![]()
@berry4 píše:
@Hanusek všechno! Udělat tam bugr největšího kalibru, stěžovat si ředitelce na jednání učitelek a důrazně trvat na vyřešení.
Mám s tím zkušenosti - bohužel bila děti učitelka.
Berry a co to bylo za školku?
![]()
No to bych udělala takovej čurbes, že by se divily. Děti musí hlídat, nemůže se přeci stát, aby takto zbili 4leté dítě. Šla bych ráno k doktorce a s papírem za ředitelkou. A chtěla bych aby to řešila. Hlavně aby řešila neschopnost učitelek, které mají na děti dohlížet
A samozřejmě zanést do knihy úrazů. Školky snad stejně jako školy musí být pojištěné.
@berry4 píše:
Mám s tím zkušenosti - bohužel bila děti učitelka.
To bych ji zlámala pazoury, ale fakt, kdybych se dozvěděla že mi zbila dítě
![]()
Já bych tam udělala takovej randál
to je děs
v jedné školce u nás zase zavírají děti když pláčou do kumbálu. ![]()
@tessy
jsi odjinud, tak je to jedno. Jinak zřízením státní.
Ne, neučí, je to už cca 18let, tenkrát byla nouze o učiteleky, tak přijali do MŠ vychovatelku z domova mládeže. Nějak jí nedocvaklo, že s malýma dětma se nejdená, jako s nevybouřenýma pubošema.
Letěla na hodinu.
No zašla bych určitě k dr. Budeš mít papír a lepší vyjednávací pozici když si nejednala hned. S papírem bych šla rovnou k ředitelce a žádala zápis do knihy a vyřešení dané situace s učitelkami - proč nezasáhly a pod.
To by mě ještě naštvalo, že malýmu vynadají, to je přístup na pěst. Jak má tak malé dítě vědět, že má neco hlásit hned? Možná to učitelce neřekl, protože k ní nemá důveru a je to satorie, kdo ví, třeba to neřekl proto, že se těch co ho zbili bojí, chyba ale může být na straně učitelky. Každopádně empatie nulová a přístup k dítěti hrozný.
Nevím jestli je to na lékaře, záleží jak moc je pomlácený, ale postěžovala bych si u ředitelky, že si toho učitelky nevšimly a hlavně, že se ke klukovi ještě potom chovají hrozně.
Koukám že je to někde ještě horší. No na dr. by to bylo. ale fakt se bojím vyjet v tomto počasí. jezdím krátce a nemá nás tam kdo hodit. zatím jsou všichni v práci.
určitě to budu řešit zítra, s učitelkami, i s ředitelkou. ještě jsem zvědavá, co na to děti a rodiče. malý mi řekl o dvou, co mu to udělali. už jen představa, kdo to je, mě jímá.
Učitelky má rád, ale některých dětí se bojí. a taky si podle mě zřejmě neuvědomil, že by to mohl někomu říct a učitelky si myslely, že to přejdu. těžko říct. snad se zítra dovím víc a dohstaneme se k rozumnýmu závěru.
V 15 hod. už tam nebyla a s „rozjetou“ učitelkou se rozumně mluvit nedalo.
Ja zase dneska prisla do skolky a ucitelka SPALA na stole
Jsem ji vzbudila a rikam, co to jako znamena???A ona, ze je nemocna
Ze ma hrozne horecky a tak muj, nemocny syn UTEKL dverma a byl venku bez papuci na zahrade
![]()
Kazdopadne zakl. stezovala bych si pisemne k reditelcinym rukam a eventuelne bych to dala vis. ![]()