Děti narozené mimo manželství

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7
14.3.16 21:22

děti narozené mimo manželství

Dobrý den, ráda bych se zeptala, co vše je potřeba vyřídit na úřadech, pokud nejsme s přítelem sezdaní a čekáme spolu mimčo. S přítelem máme navíc každý trvalé bydliště jinde (ale žiji u přítele). Co jsem vyčetla, tak musíme vyplnit formulář o přiznání otcovství a o jménu dítětě. Lze to na jakékoliv matrice? Například v místě trvalého bydliště přítele nebo musíme na matriku připadají k mému trvalému bydlišti. Případně co ještě je třeba vyřídit.
Moc děkuji za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23966
14.3.16 21:27

My jsme za šli na matriku kde jsme bydleli. Oba jsme měli trvalé bydliště jinde. Musíte mít sebou občanky a rodný listy, nic se neplatí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.3.16 21:27

Dobra otazka, mame to s pritelem uplne stejne :) jsem zvedava, co vse musime „oblitat“ :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1107
14.3.16 21:28

Tak já mám deti mimo manželstvi a bylo mi řečeno na matrice, že díte má automaticky trvalé bydlište tam kde matka. Takže bych to sla vyridit na matriku v miste tvého bydlište, vse s vámi vyridi tam, otec jen podepíše potrebné papiry-práve ty jak píšeš, o priznání otcovství, atd…vše tam s vámi vyridí najednou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2522
14.3.16 21:33

Je to jedno na ktere matrice :) Ja to vyrizovala ve meste, pod ktere nase vesnicka spada, ale rodila sem v jinem okrese a nebyl problem ;) Jen rodny list ti po porodu vystavi na urade tam, kde si rodila ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
14.3.16 21:34

A rodný list dítěte se posílá doporučeně poštou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2522
14.3.16 21:37

@Netopirek Priteli ho dali do ruky hned ;) Asi je to jak kde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
487
14.3.16 21:40

Taky jsem myslela, že se chodi na matriku dle mého bydliště, ale není to tak. Musíš na příslušnou matriku, kde budeš rodit. Já jsem z Prahy, ale moje dite je zapsane v Mělníku, i když jsme tam nikdy nebydleli a ani to neplanujeme, jen jsem tam jela porodit. Taky mi to přišlo divný. Jinak je nutný mit rodne listy obou rodičů a vyplnit přiznání otcovství. Většinou to funguje tak, že tyhle dokumenty das sestřičce, když jdeš rodit a oni to posílají na matriku sami. Nic teda obihat nemusíš. Rodný list ti přijde poštou. Porodnice to mají zmaknuty takže ti při registraci presne řeknou, co budeš potřebovat. Mas to bez starosti a obihani ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
14.3.16 21:40

@MAPETUL byla jsem před cca měsíce - každý máme trvalé jinde a potřebovali jsme rodný list a občanku - a pokud jsi rozvedená, tak budou chtít rozhodnutí soudu o rozvodu - nevím jak se to správně jmenuje. Trvalo to pár minut a bylo to zadarmo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
515
14.3.16 21:43

Muzete na kterekoli matrice, jste-li oba Cesi, my mame take s partnerem rozdilna bydliste a kazde dite jsme vyřizovali jinde. Potrebujete s sebou rodne listy vas obou a OP, sepisete a podepisete pred matrikarkou prohlaseni o jmene ditete pro chlapce i divku (krestni neni podminkou, prijmeni ano), coz samozrejem zahrnuje prohlášení o otcovství. Dite bude mit automaticky TP dle vas, ale muzete ho pak prehlasit na otce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
14.3.16 21:50

@En.Joy u nás musí chlap pro rodný list na matriku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
487
14.3.16 22:01

@Ginuš Asi záleží kde to mají jak zařízené. Koukám, že Mělník to má opravdu „all inklusive“ :lol: Jen jsem při registraci k porodu odevzdala vše sestřičce a pak už mi jen poštou přišel rodný list dítěte. Jakoby toho vyřizování a zařizování před porodem nebylo už takhle dost - ještě lítat na matriku! :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
14.3.16 22:15

@En.Joy u nás to bylo rychlé a máme to kousek :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1035
14.3.16 23:00

Tak my na matriku plánovali jít tak dlouho, až jsem předčasně porodila. V porodnici pak přišla po porodu matrikářka pod kterou spadá porodnice a obchazela všechny matky. Brala si od nas papíry. Ja je samozřejmě neměla tak mi řekla ze do určitého data musím na jejich matriku osobně i s přítelem (oba rodné listy a ja navíc rozvodovy od soudu), pokud se nedostavime, bude vystaven rodný list malé na mé příjmení a bez otce v RL.
Rodné listy vystavuje matrika pod kterou spadá porodnice ale přihlášeni dítěte na adresu matky děla automaticky. Pani na matrice mi také potvrdila, že před porodem se muže odsouhlasit otcovství na jakékoliv matrice v ČR a ta vystaví doklad, který se pak předkládá v porodnici matrikarce a oni na základě toho vystaví RL, který bud pošlou poštou nebo lze vyzvednout osobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2973
15.3.16 00:16
@En.Joy píše:
Taky jsem myslela, že se chodi na matriku dle mého bydliště, ale není to tak. Musíš na příslušnou matriku, kde budeš rodit. Já jsem z Prahy, ale moje dite je zapsane v Mělníku, i když jsme tam nikdy nebydleli a ani to neplanujeme, jen jsem tam jela porodit. Taky mi to přišlo divný. Jinak je nutný mit rodne listy obou rodičů a vyplnit přiznání otcovství. Většinou to funguje tak, že tyhle dokumenty das sestřičce, když jdeš rodit a oni to posílají na matriku sami. Nic teda obihat nemusíš. Rodný list ti přijde poštou. Porodnice to mají zmaknuty takže ti při registraci presne řeknou, co budeš potřebovat. Mas to bez starosti a obihani ;)

To je blbost, můžeš na jakoukoliv matriku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí