Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Kakika U nás se toto taky stává. A často. U spousty věcí si nenechá poradit, prostě to dělá, jak on sám chce, i když to obvykle dopadne špatně nebo je to mnohem složitější, než by to jinak bylo. Nebo chce jen to, co uzná za vhodné a jiné odmítá ![]()
A jak píše @Maden, chce to připomínat, připomínat, připomínat ![]()
@Alchris píše:
A jak píše @Maden, chce to připomínat, připomínat, připomínat
Budeme to muset ještě vypilovat. Jak mu něco řeknu podruhé, tak na mě hned začne startovat dost uraženě „neříkej mi to pořád dokola“. Nějaké vysvětlování, že mu to nebudu opakovat, pokud začne s tím, co má dělat, je naprd. Jak se jednou vztekne, tak už s ním řeč není. achjo, co já budu dělat za pár let, když se s ním občas nedokážu domluvit ani teď ![]()
@Alchris Ahoj,mám dceru 8 s ADHD, poruchou soustředění a všemy dys.taky bere léky, velmi špatně zvládá emoce, s léky už je ta nervozita o krapátek lepší ![]()
To se časem zlepší. Chris po mě taky často startoval a pak se vztekal a brečel a říkal, ať na něj pořád nemluvím. Ale teď už na mě akorát houkne „Joooo“ a uraženě jde dělat, co má. I když mu to obvykle trvá několik upozornění. Záleží na jeho momentální náladě ![]()
@rozmary A jak dlouho je už berete? My od první třídy, takže už rok a několik měsíců
@Alchris Nevím přesně ale něco ke dvěma letům, v první třídě už jí je psych. chtěla nasadit, ale já jsem to nechtěla, že to dáme bez toho, no nedali ![]()
Ve škole je lepší je mít, řekla bych. Alespoň u nás to pomohlo docela dost. On je klidnější a já vlastně taky
A co máte? My Stratteru
@Alchris Má ritalín, fakt jsem ho nechtěla, protože o tom všude píšou co je to za šílenej dryák, hrozná sra.ka,bohužel Strattera by jí podle psychiatričky na to co má nepomohla
Jediné co mi může dát co se léků týče je Ritalín.
Aha. Tak to je škoda. Ale jestli jí to pomáhá, tak pořád lepší, než aby se trápila… Chrisovi naštěstí stačí strattera. Má zatím jen AD/HD, bez dalších projevů. Ale to je asi jednodušší jen co se týká školy. Jak to jde vaší malé?
@Alchris @rozmary holky a vy jste museli kvůli lékům ještě k psychiatrovi? To si vás znova vyšetřovali? Nás to do první třídy prý nejpíš taky čeká, tak se informuju. Stejně jsem si skoro jistá, že bude mít odklad. Teď si neumím představit, že příští rok by měl být poslední školkový ![]()
@Kakika My jsme chodily k dětské psychiatričce už od školky kvůli nočním děsům, teď chodíme každý čtvrtrok na kontroly @Alchris Ve škole má super známky, ona je hrozně chytrá, takže s tím až takový problém není, ale věčně vyrušuje v hodinách, neposlouchá učitelku, dělá si co chce, když nechce pracovat, nepracuje a to je potom maso doma, když musí všechno dodělávat a samozřejmě se jí vůbec nechce
nezapisuje si úkoly, když ho náhodou zapíše, nemá sešit nebo učebnici no je to pocuc ![]()
@rozmary no já vím, že léky může jen psychiatr, ale vůbec mi to nedošlo v souvislosti s malým. Už jen, že to to „vstupní“ psycho vyšetření budeme absolvovat 2× (kvůli stěhování budeme před školou hledat nového psychologa), tak mě berou mrákoty, že ještě další vyšetření u psychiatra. No, za půl roku jdeme na další „sezení“, aby se rozhodla, jestli mu ADHD napíše jako diagnozu, nebo se jen unáhlila ![]()
@Kakika já nevím, jak tohle je, myslela jsem že určit diagnozu ti může taky pouze psychiatr, ale fakt nevím. K psycholožce chodí taky tak jednou dvakrát do roka, kvůli tomu že je dys, ale už ve školce jí přečůrala, hned na prvním sezení jí řekla že chodí do školy, přeříkala celou abecedu a podepsala se.Pak se mě psycholožka ptala kolik jí je vlastně roků, že náš pediatr jí tam nejspíš napsal špatný datum narození
K psychiatričce chodí kvůli chování a tomu všemu kolem. Nevím jestli vás pošlou k psychiatrovi, je spousta dětí které chodí jen k psychologovi, ovšem to je bez medikace.