Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
důležité je, co na to říká manžel. Když tě uráží či pomlouvají, zasáhne? vymezí se? nebo s nimi souhlasí?
Ať se ti to líbí nebo ne, tak mají právo děti vídat. A kdyby s tím šli k soudu, vyhrají …
Jak se k těm urážkám staví manžel?
No, nejsou to TVOJE děti, ale VAŠE děti, takže pokud manžel chce, aby v kontaktu s prarodiči z jeho strany byly, tak budou…
@Šmoulice Prave ze v tomto pripade si jsem jista, ze soudni spor bych vyhrala ja. Mj. by se musely vypracovat znalecke posudky na cleny jejich domacnosti a nasledne by se posuzovalo, zda je v zajmu deti, aby se s nimi vidali.
Nemuzu byt prilis konkretni, ale v te rodine jsou nejruznejsi psychicke a psychiatricke problemy, nasili aj.
Nemáš nejmenší právo omezovat kontakt dětí s prarodiči jen proto, že TY jako MATKA s nimi nevycházíš ![]()
Jsou to rodiče jejich otce a pokud on s nimi nemá problém a děti k nim bere rád, nemáš do toho co mluvit. Nejsou to TVÉ děti - stejně tak jsou i JEHO.
Osobně se přece účastnit nemusíš, když k tomu máš vážné důvody.
Příspěvek upraven 29.05.24 v 11:26
@Keyllah At mi kdy udelali cokoli, vzdy je na jejich strane. Omlouva to jejich spatnym psychickym stavem, ze to tak nemysleli, ze se spatne vyjadrili aj. I kdyz mam dukaz na ocividnou lez, manipulaci nebo napadnuti, pokazde to zamluvi.
A na vse, co se stalo driv mi odpovi, ze to je prece pryc… Jenze za ty roky to pro me proste pryc neni, jen se vse scita a scita…
blbost, u normálních rozvodů či stanovení styku, se znalecké posudky fakt nevypracovávají, proč by měly? kdo by to platil? Takže „musely“ fakt neplatí a už existuje i soudní judikatura, že je v zájmu dětí se s prarodiči stýkat, takže v tom „vyhrála bych“ bych byla fakt opatrná…navíc s tebou nesouhlasí nejen ti prarodiče, ale i vlastní manžel, že?
a přesto všechno se s nimi 16let stýkáš a trpíš to
kolik je dětem? a ony vídat prarodiče chtějí? a jak častý kontakt se jedná?
ale ano, v 99% opravdu je a těch 1% jsou fakt výjimky, kdy se jedná o osoby nebezpečné, omezené, odsouzené atd. Navíc zapomínáš na fakt, že otec ve svém čase může vodit děti kam bude chtít, takže ve vašem případě jde zcela o zbavení práv prarodičů a zákaz styku s dětmi…a to je problém i v případech, kdy dotyčný dítko napadl, až ho málem zabil a i tam to byl problém…
@Šmoulice V tomto pripade je, jelikoz kdyz se v domacnosti vyskytuji psychicky nemocni a agresivni jedinci, kteri napadaji ostatni cleny rodiny, urcite neni v zajmu deti, do takoveho prostredi chodit.
By sis vymyslela cokoli, abys je tam nemusela posílat, co? ![]()
Hele moc ti nevěřím. Ale buď v klidu. Pokud to není opravdu nějaký mega vážný případ, tak právo mít budou a vyhráli by.
Nehledě na to, že si to přeje i tvůj manžel … Takže? Kdo tady vyhrává? …
Ahoj,
Co si myslite o teto situaci? Je to velice osobni, takze muzu psat jen anonymne a zaroven pouze obecne, at se dotycni nepoznaji.
Uz cca 16 let se ke mne tchanovci a manzelova rodina chovaji fakt strasne a dokud se nenarodily deti, vubec jim nevadilo, ze me nevidaji (nemeli o to zajem, mj. me nikam nezvali, kdyz ja je zvala, nikdy neprisli atd. - ale to je jen jedna z veci, co mi provedli a spise ta nejmene zavazna).
Toto jejich chovani pokracuje i nyni, napr. mi od clenu jejich rodiny chodi urazlive SMS, pomlouvaji me, postvavaji proti me manzela, lzou, nerespektuji moji „ne“ aj.
I pres tohle chovani ale porad chteji vidat me deti.
Prijde vam normalni, abych k takovym lidem me deti poustela? Podle me neni normalni otevrene napadat matku deti a pak ocekavat, ze tam ty deti budou chodit.
S manzelem se kvuli tomu casto hadame, pry maji pravo deti vidat a ja k nim prece vubec chodit nemusim, coz mi ale prijde naprosto postavene na hlavu.
Kdo je podle vas v pravu? Maji tchanovci a jejich rodina pravo vidat deti nebo jsem v pravu ja a mam opravneny duvod, proc tam deti nepoustim? Vzhledem k tomu, jak bezne jsou v jejich rodine lzi a manipulace, mam strach, ze me deti budou postvavat proti me a nakecavat jim blbosti. Prece jenom deti jsou jeste male a duverive.