Děti - tchánovci - manžel

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53190
29.5.24 15:25
@Keyllah píše: Více

No jasně, za pár let určitě. Tomu mladšímu jsou 2 pokud si dobře pamatuju, ten asi do školky ještě nechodí a tipuju, že ani tatínek s nimi sám moc času netráví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41432
29.5.24 15:26
@Qwerty987 píše: Více

když to máš těžký, chlapovi asi jeho rodiče tak hrozní nepřijdou a zakladatelka si v tomto udělal po 12letech dvě děti…Takže buď to nebylo až tak hrozný, nebo to prostě neřešila a teď v tom ty děti jsou. Bohužel. Kdyby táhli s manželem za jeden provaz, tak je to jiná, takto budou trpět jen ty děti, ikdyby jen dohady svých rodičů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
29.5.24 15:26

Zakladatelko nečtu všechno. Ale napíši ti jeden pravdivý příběh. V okolí mám ženu, kterou chtěl manžel zabít, když byla těhotná. Řešila to PČR. Takze záznam byl. Otec dítěte chtěl po porodu dítě vídat. No a představ si, že právo měl. Jelikož soudní posudky od psychologů zněly tak, že ten člověk není nebezpečný pro to dítě.
Takže jen abys měla trochu představu jak to funguje.
To že někdo chodí k psychologovi/psychiatrovi nic neznamená.
A jen takový dotaz. Nemyslím to zle.
Ale proč máš děti s člověkem, který má rodinu celou dle tebe psychicky narušenou. Víš že jsou určite věci dědičné, že? Takže takhle může být i psychicky nemocny manžel a i děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Qwerty987
29.5.24 15:30

Tak nejsem právník, ale tak nějak jsem si myslela, že k mým rodicovskym právům patří i vědět, kde to dítě je (ano v puberte uz buud mit asi smulu 8) ), nedovedu si představit že čekám na dítě co se vrátí že školy a místo toho přijede za 3hod od babičky :think: pořád se píše, že rodiče jsou oba, me nepřijde pořádku takhle matku obcházet a za jejími zády rozhodovat o společných dětech, to se pak ale on prostě nechová lepe než ona :nevim:

• Citovat
  • Upravit
53190
29.5.24 15:32

Tak bohatě stačí, když tatínek napíše „beru děti po školce k babičce“ a je to :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41432
29.5.24 15:33

jak obcházet? :think: tatínek má vyzvednout dítko ze školky, tak ho vyzvedne a zavolá, že jedou za babičkou a vrátí se za dvě hodiny. Kde vidíš nějaké porušení rodičovských práv? On jí návštěvu u jejích rodičů nezakazuje a ona by mu to zakazovat mohla? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Qwerty987
29.5.24 15:35

Ale to je jedno, já si reálné nedovedu vlastně představit tu situaci, ona stojí před vchodovýma dveřma a odmítá pustit manžela k babi nebo on startuje auto o 5min dřív, aby byl dříve ve školce a pak frčí k babi a ona tam celá říčná doběhne a vyrve babičce dítě z rukou :lol: jakože možná to tu padlo, jak to vlastně probíhá ta výměna názoru, ale pokud ona jen řekne NE a on ANO a dále neumí komunikovat tak by mě fakt zajímalo, jak to teda dal probíhá

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.5.24 15:36

@stinga @Qwerty987 Ženský, vy jste hrotičy fakt. V kolika rodinách to tak funguje, že se prarodiče nevydaji s vnoucatama. Docela masakr tady řešit třeba že někdo někoho zavře nebo řešit hned soud. Otec by měl uznat, že jeho rodina není úplně OK a ať tam jezdí a dohlidne na děti proboha, ale co hned hrotite vše do úplných blbostí. Já taky svoje děti nebudu posílat ani ke svýmu tátovi, který pije nebo ke tchanovcum, kde je normální, že frčí urážky a ponižování na denní bázi. A to za mé přítomnosti, co se tam asi děje když je tam jen jejich rodina. Ony to ty děti všechno vidí a budou to brát jako běžnou součást života. Vzpamatujete se. Spokojená @BohunkaP? Máš lepší den, že si nepíšeš s anonymem?

Příspěvek upraven 29.05.24 v 15:36

• Citovat
  • Upravit
41432
29.5.24 15:36
@stinga píše: Více

tak ani zakladatelka nepoznala, že tato rodina pro děti není vhodná :think: a pokud on má nějakou diagnozu, tak opět, takového si ho zakladatelka za otce svých dětí po 12letém vztahu zvolila…takže fakt nevím, jestli to nakonec nebude fakt až tak zlý, nebo do toho zakladatelka šla i s tímto a neřešila možné následky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Qwerty987
29.5.24 15:38

No takhle to je v pohodě v normálních rodinách, ale on ji to teda zavolá a pak mají večer doma saigon, proptze ona s tím nesouhlasi a příště budou před tou školkou stepovat oba a o to dítě se přetahovat :D

• Citovat
  • Upravit
41432
29.5.24 15:40

zbytečně to hrotíš, prostě cestou ze školy zavolá, že jedou za babi a není nutné se přetahovat o nějaké dveře nebo startovat auto dřív :think: jako pokud ty máš pod kontrolou každou minutu času svých dětí a jsi schopna vyřešit cokoli okamžitě, ok. Já mám děti dvě jako zakladatelka a chodím i do práce, takže když děti odjedou s tatínkem na kroužek/do školy/ na zápas či jen do Alberta, fakt nestojím ve dveřích a nehlídám, kam v reálu jedou. Dost často ani u odjezdu či příjezdu nejsem, takže zastavit se cestou u prarodičů není žádný problém a zřejmě to tak bude i u zakladatelky. Navíc, to ona zakazuje styk s prarodiči, ne on. Kdyby tobě tvůj chlap zakazoval, aby se vaše děti stýkali s tvými rodiči tak sklapneš podpadky a splníš to? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41432
29.5.24 15:41

Klidně to tak může být. A může za to on, nebo ona, která styk s prarodiči zakazuje? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Qwerty987
@jahodacervena píše: Více

Já bych tam ty děcka nepustila, tady se psalo, že bych porušila práva otce a já jsem říkala, že bych je tam nepustila ani tak a tím pádem- patova situace (já v ní nejsem, prootze se umím domluvit), ale oni se domluvit neumí, takže mě zajímá, jak to u nich probíhá…někdo psal, že on řekne, že prostě jede a co ona udělá, jestli ho vezme pánvi a já na to jen hodila ironickou odpověď, že to může fungovat i naopak (ona řekne nejedeš a pánvi ji teda bude muset vzít kon…nemyslím to vážně, ale fakt teda nechápu, jak to resi, když mluvit spolu neumi

• Citovat
  • Upravit
41432

Nebo se rozvedou a on ve svém styku bude mít děti u prarodičů pořád, taky řešení. Tak jestli by to zakladatelce vyhovovalo víc, proč ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41432
29.5.24 15:43

no jak? rozvedou se a ona ztratí právo vůbec vědět, jak často u těch prarodičů děti jsou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová