Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Mně kolo za normálních okolností nevadí, ale když ty děti doma nejsou, tak mi to přijde takový neosobní.. Teď zase nechápe, proč mi to vadí
.
Tak zabalit sebou deku, nějaké jídlo či se cestou stavit v restauraci se dá a už to tomu trochu dá jiný směr, než jízdu na kole. A brala bych to jako i zkontrolování, jestli tu trasu bude schopné dát dítě. A večer bych měla jako ten jen o nás dvou.
Jsme bez dětí relativně často. Dva víkendy v měsíci určitě. Babička je zlatá
. Uvaříme si spolu něco dobrého, co děti moc nebere (nás bere Asie, mořské plody, krvavé steaky), jdeme na bembajz, na celodenní túru do hor, do kina, do hospody a opijeme se tam
, napustíme si vanu a popíjíme víno, dlubeme dobroty…toto samozřejmě ne najednou ![]()
@Anonymní píše:
Moje mamka si bere děti přes noc. Starší teda na týden a mladší (2,5)si veme asi jednou nebo dvakrát na den/noc, protože je docela hyperaktivní. Takže bude super příležitost něco podniknout s manželem. Tak nějak mě ale zklamal návrhem, že bychom jeli na cyklo výlet. Co vy dělate s partnerem když jste bez dětí?
Jezdíme na cyklovýlety ![]()
A řekla jsi mu, co bys dělala ráda ty, nebo jen házíš kyselé obličeje na jeho návrhy?
Řekla bych mu, že na kolo můžeme i s dětma a když už jsou prcci z baráku, chtěla bych dělat něco, co s nima nejde - takže koncert, kultura, večeře, nebo jestli u vás ve městě je třeba welnes, naložit se ve dvou do výřivky/sauny, prostě jako za bezdětna.
Mi odjíždí děti zítra dopoledne. Už se balí. Převlékají si postele, ať to můžu oprat, když budou pryč. Chtějí upéct pizzu na cestu a buchty. Tak jsme nakoupili teď. Zadělala jsem na těsto a půjdu na to 🧑🍳 🥣.
Budu sama se psem a kočkama. Muž je do příštího týdne pryč v práci. Možná přijede o den dříve. Postupně doma přerovnám nějaké věci. Mám rest v umytí oken 😂. Času bude dost. Až se muž vrátí, což bude pár dní dřív, než přijedou děti. Měli jsme výročí svatby, když mu začínal turnus pracovní. Tak by byla fajn společná večeře dodatečně. Na výlet nemůžeme. Máme doma chlupaté miminko. Které nemá rádo slunko. Funguje k večeru, až slunko zaleze. Takže budeme s ním, jak jsme teď pořád.
Když máte hlídání z obou stran a navíc nijak výjimečné, tak to zřejmě nebere jako svátek. Já bych chtěla s mužem třeba v klidu někam na večeři a pak kulturní program a ráno si užít, že nemusíme brzy vstávat. Nicméně hlídání nemáme, takže to je takový nesplnitelný sen a když už si nějaké zaplatíme, tak s tím kolik to na hodinu stojí je to vždy hrozně hektické. Rychle do divadla/kina, rychle z divadla/kina.
Ještě bych měla asi dodat, proč me to zamrzelo. On má za 3 mesice kulatiny. Ví, že se všichni budou skládat na jeden dárek, co chtěl. Jenže se mi sešlo, víc peněz, než ten darek stojí. Tak mě napadlo překvapení. Romantický vikend pro dva někde a teď mě to vykolejilo, jestli by to fakt chtěl. Spíš to v kontextu těch nerozenin přeháním. Chodíme spolu třeba behat, když spime u rodičů (babičky tu hodku pohlidaji)
@unuděná hravali jsme dřív hodně onlinovky, ale z toho jsme už vyrostli
. Nebo chodili do aquaparku, což byl můj původní plán, ale mám mít MS, tak nevím jak mi bude
. Alternativa je pro něj kolo, no
.
@Anonymní píše:
Jsem ráda, máme obě babičky hlídací. Obě ale radši si vemou starší dítě, je už relativně bezúdržbový (snad to nezní blbě). Jako přežila bych i ten vylet, jen mě zamrzelo, že to bylo první, co ho napadlo.
Jeho napadlo něco, měla jsi mu hned říct, co napadlo tebe. Nebo co jsi čekala? To co napadlo tebe? On není ty. Všude se to píše: chlap potřebuje jasné pokyny. A ty je ještě třeba každý půlrok zopakovat.
Ne vážně, řekni mu, co bys chtěla ty. Nic nevymyslíš a pak se vztekáš. To si o tobě pomyslí on. A je to zbytečné. ![]()
@Anonymní píše:Ójé, tak tím ho asi naštveš víc, než odmítnutím kola
Ještě bych měla asi dodat, proč me to zamrzelo. On má za 3 mesice kulatiny. Ví, že se všichni budou skládat na jeden dárek, co chtěl. Jenže se mi sešlo, víc peněz, než ten darek stojí. Tak mě napadlo překvapení. Romantický vikend pro dva někde a teď mě to vykolejilo, jestli by to fakt chtěl. Spíš to v kontextu těch nerozenin přeháním. Chodíme spolu třeba behat, když spime u rodičů (babičky tu hodku pohlidaji)
@unuděná hravali jsme dřív hodně onlinovky, ale z toho jsme už vyrostli. Nebo chodili do aquaparku, což byl můj původní plán,ale mám mít MS, tak nevím jak mi bude
. Alternativa je pro něj kolo, no
.
@unuděná píše: Ójé, tak tím ho asi naštveš víc, než odmítnutím kola
Pokud jsi mu chtěla udělat romantický víkend, tak jsi měla říct „mám pro nás vymyšlený program, nech se překvapit“ a je to ne?
Jo to ho štve, ale i mě
. Původní plán byl právě, ten aquapark. Jenže kvůli MS, jsme to zavrhli (nevim, jak mi bude) a on navrhl právě to kolo
. Víkend by byl až po jeho narozeninách, jen ho teď plánuji a rezervuji.
Tak ty nejsi nadšená, že nevymyslel romatický den protože se bojíš, že nebude nadšený z romantického víkendu?
@Serpentini píše:
Když máte hlídání z obou stran a navíc nijak výjimečné, tak to zřejmě nebere jako svátek. Já bych chtěla s mužem třeba v klidu někam na večeři a pak kulturní program a ráno si užít, že nemusíme brzy vstávat. Nicméně hlídání nemáme, takže to je takový nesplnitelný sen a když už si nějaké zaplatíme, tak s tím kolik to na hodinu stojí je to vždy hrozně hektické. Rychle do divadla/kina, rychle z divadla/kina.
Máme častěji hlídání pro starší dítě, mladší zas tak často ne. Je mu 2,5 a bylo na noc tak 4×.
@Anonymní píše:
Jo to ho štve, ale i mě. Původní plán byl právě, ten aquapark. Jenže kvůli MS, jsme to zavrhli (nevim, jak mi bude) a on navrhl právě to kolo
. Víkend by byl až po jeho narozeninách, jen ho teď plánuji a rezervuji.
Hele ty vůbec nevíš, co chceš co?
Když beztak nemůžete mít romantiku kvůli MS, v čem je kolo špatné, že je neosobní? To bys radši trávila víkend v hotelu sledováním Výměny manželek? ![]()