Deti v Mš a válka

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Makca87
1.3.22 20:14
@Cuddy píše:
Tak jsem dnes otukla našeho předškoláky a ve školce nikdo o žádném Rusku nemluví. Asi třída retardu.

U nás taky ne, dokonce i na prvním stupni ZŠ. Dokonce i v jiných školách a školkách ;).

• Citovat
  • Upravit
8472
1.3.22 20:31
@Lucy75 píše:
Holky, neblázněte, jako vy si fakt balíte evakuační zavazadla!!???

Neříkám, že to někomu nemůže fungovat jako psychologická podpora, berlička „někde vzadu“, ale připadá mi to dost přehnané v naší geo-politické situaci..
ono je lepší v případech, kdy zpravodajství člověka stresuje, ho sledovat jen absolutně nejnutněji pár minut denně..

já ho sleduju a čtu komentáře prakticky on-line pořád (pracuji na pc), takže mám seznam otevřený jako jednu z karet, pouštím si nějaké politologické podcasty, protože mne od nátury politika vždy zajímala a zajímá.. a jelikož myslím, že o téhle válce vím poměrně dost, tak si opravdu stejně jako většina odborníků nemyslím, že by nám aktuálně hrozilo jiné nebezpečí, než ekonomické, případně hackerské… bude se enormně zdražovat PHM, tím pádem i zboží, potraviny, to ano.. odezvu sankcí také samozřejmě pocítíme.. ale balit se (zatím) nikam nemusíme… je potřeba zachovat chladnou hlavu, nepanikařit a umět logicky a přiměřeně věku i dětem vysvětlit, že je na Ukrajině válka, že je napadl silnější agresivní soused a chce dobýt jejich území.. tomu opravdu děti rozumí, není nutné jim pouštět obrázky mrtvol, ale bránit jim v základních informacích také ne.

Já třeba nic nebalím, ale seznam, co případně sbalit, mám (jaké dokumenty etc.). Myslím, že sem teď nepůjde, ale proč nebýt připravená. Také jsem si nechala předepsat léky na delší dobu. Také chci dětem udělat pasy.

Zbytečně se nestresuji, myslím, že zatím bude mít jiné starosti, než útočit na NATO. Ale kdyby náhodou, myslím, že je lepší být připraven, než naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
1.3.22 22:31
@Russet píše:
Ne. Opravdu nebalím. Popadla bych kabelku a šla. Protože já se málo balit neumím, mám vždy loďák. A s tím se fakt blbě utíká.A myslím si, že mu dojdou prašule a bude v čudu.

No jo, vezmes kabelku a peníze, ale kdyby k něčemu došlo, jak dlouho případně vydržíš bez jídla a pití? A pokud člověk bude mít sebou i nějakého prcka, jak dlouho vydrží o hladu a případně zimě :nevim:.
Na netu jsem četla o člověku co má zabaleno nakonec napsal něco jako jestli nám přijde jako blázen, ať se zeptáme lidi co zažili tornádo, jestli mají zabaleno :think:. Dál taky psal, že je dobře si s rodinou domluvit místo kde se kdyžtak sejít. Přiznám se, že zabaleno nemám, ale jestli je to dobře a nebo ne nevím.
Les máme kousek, hodil by se stan, spacák a jídlo a pití na pár dní :think:.
Nikdy bych nevěřila, že tohle zažiju, ale stejné to bylo s covidem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24760
2.3.22 16:14

Ale jo, kdo je připraven, není překvapen ;) já teda balím často, tak vím co kde mám, ale fakt nemyslím, že to budu potřebovat..
i když lidi šílí, vybavují si sklepy, kupují si bunkry https://www. seznamzpravy. cz/clanek/domaci-zivot-v-cesku-v-pripade-hrozby-se-s-bunkry-nepocita-schovejte-se-ve-sklepe-radi-hasici-191468#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy. sznhp. box&dop_req_id=8WCCfzhrgs2-202203021509&dop_id=191468&source=hp&seq_no=2&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
my třeba pro situaci s výpadkem plynu máme kousek odsud chalupu, kde si zatopíme dřevem.. ale chápu, že kdo takovou možnost nemá, může být nervozní..

AKTUÁLNĚ mi více vadí tisíce černých uprchlíků, kteří mají na ukrajinských hranicích směrem do Polska a SR přednost před ukrajinskými matkami a dětmi (mezinárodní smlouva chránící cizince ve válečných zemích), takže chudina pracovnice polské charity skoro brečela, že měli připravená lůžka pro ukrajinské mamky s dětmi a mají tam desítky arabáčů a černochů, které zajímá akorát kde je jako WIFi :zed: to mne regulérně se-re velmi MOC, nesrovnatelně více než co zabalit do případného evakuačního zavazadla
protože TENTO TYP UPRCHLÍKŮ tu fakt ničemu dobrému neprospěje a naopak to bude zlé, což si troufám po skoro 30 letech u bezp. sboru tvrdit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
2.3.22 16:28

@Lucy75 ano, máš pravdu, ale když to někde řeknu, tak mi nevěří… Byla i fotka kde je vítala prezidentka Čaputová a nebyl to žádný dezinformační web. Někde na YouTube bylo i video slovenské policie kde apelovali na lidi, ať se podívají a že za 2 roky bude pozdě něco měnit…
A přesně jak píšeš, mají přednost ve vlaku, autobusu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24760
2.3.22 16:35

@Ginuš já jsem tomu nechtěla ani věřit, ale český rozhlas tam zajel, i na ty hranice i na tu polskou charitu.. jenže to se tu nikomu do zpravodajství nehodí.. přitom to je šílené a navíc hrozné bezpečnostní riziko.. využili prostě vál. stav a valí se nám sem ve velkém…
byl tam rozhovor s ukrajinkou, která několik hodin čekala s 3 dětma a psem, než prošli tihle černí hoši v adidaskách.. což je strašné a velmi vážné a skoro vůbec nikde se o tom nemluví.. okrajově v Polsku a na Slovensku když mrkneš na jejich weby…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24760
2.3.22 16:39

Jinak myslím, že česká vláda záměrně koriguje tenhle typ informací, aby u Čechů nezabrzdila chuť pomáhat Ukrajině a ukrajinským uprchlíkům..
je ale potřeba vidět věci v souvislostech.. Ukrajincům pomohu vždy ráda a už jsem to udělala jak finančně, tak materiálně.
Africkým a muslimským hochům doporučuju vrátit se do svých domovin a začít pracovat, nikoliv čerpat dávky na „západě“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
2.3.22 17:08
@Ginuš píše:
No jo, vezmes kabelku a peníze, ale kdyby k něčemu došlo, jak dlouho případně vydržíš bez jídla a pití? A pokud člověk bude mít sebou i nějakého prcka, jak dlouho vydrží o hladu a případně zimě :nevim:.
Na netu jsem četla o člověku co má zabaleno nakonec napsal něco jako jestli nám přijde jako blázen, ať se zeptáme lidi co zažili tornádo, jestli mají zabaleno :think:. Dál taky psal, že je dobře si s rodinou domluvit místo kde se kdyžtak sejít. Přiznám se, že zabaleno nemám, ale jestli je to dobře a nebo ne nevím.
Les máme kousek, hodil by se stan, spacák a jídlo a pití na pár dní :think:.
Nikdy bych nevěřila, že tohle zažiju, ale stejné to bylo s covidem

Kovid jsem přežila bez enormních zásob a odstěhování se na samotu. Na válku v Evropě to nevypadá, o tašku bych leda zakopávala. Budu to řešit, až to přijde. Jestli vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
2.3.22 17:48

@Lucy75 ano, Adidasky, Tomi Hilgifer zvláštní to ukrajinské ženy a děti atd… No nechci vědět co bude.

@Russet mě covid pěkně naštval kvůli botám jak pro mě, tak pro děti :lol: :zed: a zrovna byl i sníh, že jo :lol:. Jinak jsem měla štěstí, že jsem pro oblečení pro mladší vylezla jen na půdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.22 19:17
@Mar__tanka1983 píše:
@Limi123 no čoveče, já už párkrát hledala, kde jsou v našem okolí funkční kryty a nikdy nic pořádnýho nenašla - informace neexistují, když jsou, tak od nadšenců, co prohledávají kryty z druhý světový a podle toho i vypadají (polorozbořené, zničené dveře, doupata bezdomovců), nebo je u nich napsáno, že při rekonstrukci toho či onoho objektu byly zbourané…

já si pamatuju, že nás o krytech učili na základce, v Praze je tak zabezpečená snad každá druhá stanice metra, co budovali komunisti, no pak je něco pod Vítkovem a pod Letnou, no ale já dětem říkám, že jestli překročí Slovenské hranice zdrháme k tátovi domů do Afriky :lol: a bereme s sebou i příbuzné :-)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.3.22 19:22
@Ginuš píše:
@Lucy75 ano, máš pravdu, ale když to někde řeknu, tak mi nevěří… Byla i fotka kde je vítala prezidentka Čaputová a nebyl to žádný dezinformační web. Někde na YouTube bylo i video slovenské policie kde apelovali na lidi, ať se podívají a že za 2 roky bude pozdě něco měnit…
A přesně jak píšeš, mají přednost ve vlaku, autobusu…

a nenapadlo tě, že tam na té Ukrajině třeba studovali, pracovali nebo žili? Viděla jsem záběry z Kyjeva, kde byli studenti z Indie i evidentně z nějaké africké země…

• Citovat
  • Upravit
42775
2.3.22 20:12
@Anonymní píše:
a nenapadlo tě, že tam na té Ukrajině třeba studovali, pracovali nebo žili? Viděla jsem záběry z Kyjeva, kde byli studenti z Indie i evidentně z nějaké africké země…

Napadlo, ale na záběrech byl autobus plný Afričanů. Ženský a děti nastoupit nenechali.
Proč se ptáš jako anonym :think:?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
2.3.22 20:53
@Ginuš píše:
@Lucy75 ano, Adidasky, Tomi Hilgifer zvláštní to ukrajinské ženy a děti atd… No nechci vědět co bude.@Russet mě covid pěkně naštval kvůli botám jak pro mě, tak pro děti :lol: :zed: a zrovna byl i sníh, že jo :lol:. Jinak jsem měla štěstí, že jsem pro oblečení pro mladší vylezla jen na půdu.

Boty byly oříšek. Dokonce jsem omylem objednala dvoje totožné boty. Ale nakonec se ukázalo, že to není špatné, syn ty první strašně rychle zrasoval, tak měl „najednou“ jako nové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
2.3.22 21:06
@Russet píše:
Boty byly oříšek. Dokonce jsem omylem objednala dvoje totožné boty. Ale nakonec se ukázalo, že to není špatné, syn ty první strašně rychle zrasoval, tak měl „najednou“ jako nové.

U nás je na prd, že s nohama lítáme na rehábky a k ortopedovi + široká noha a vysoký nárt. Byl to opravdu problém a číst radu, že každý má přece boty z minulého roku.. mě u takových bot upadla podrážka, když se šlo ze sáňkování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
5.11.24 19:27

Válka

Nevím sám co si o tom přesně myslet
Spíš to vysvětlit tak že se prostě státy jakoby perou a že by si to mezi sebou měli vyřešit
A že by to měli zůstat mezi něma
Sám si myslím adoufám že vyhraje Trump a vyřeší to můžou za to víceméně státy oba dva Ruská federace i Ukrajina atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí