Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím mám dotaz, syn (3 roky) od ledna začal chodit do školky a jsme pravidelně týden ve školce, týden doma - rýma, kašel naštěstí bez teplot… Syn funguje normálně, hraje si, je živý..
Pravidelně dávám dračí sirup a má otázka zní.. Máte někdo zkušenost s oscillococcinum? Četla jsem dobré recenze.. Tak jestli ho nasadit a zda se může podávat dohromady s dračím sirupem?
Už jsem z toho unavená, je to jak začarovaný kruh… Díky za reakce
Mám. Za mě jen placebo. Zkoušela jsem ho víckrát, na syna, na sebe, prostě vyhozený peníz. Mám vyzkoušené kolostrum - nula efekt, různé vitaminy, multivitaminy, betaglukany. Ted synovi zkouším obyčejný česnek v tabletách…tak uvidíme..
Mám super zkušenosti s Echinacinou. V MŠ dcera nebývala nemocná, akorát 1× ročně slabší laryngitida a neštovice. Což jaksi nepřisuzuji funkci imunity ![]()
Než poradím doplňky stravy, prvně ti chci napsat, že je to úplně normální a hlavně i žádoucí, aby si dítě v tomto věku prošlo všemi možnými respiračními onemocněními (respektive aby se s nimi setkalo a imunita na ně reagovala), buduje si tím imunitu, takže ho později ve škole nezkosí každá rýmička.
Za mě nejlepší kombinace DS na podporu imunity dětí je vitamin D, betaglukany a preventan. Céčko naopak jsou vyčůrané peníze a o homeopatii, zvlášť téhle komerční polykomponentní si myslím své ![]()
@Andrejjkaaa píše:
Zdravím mám dotaz, syn (3 roky) od ledna začal chodit do školky a jsme pravidelně týden ve školce, týden doma - rýma, kašel naštěstí bez teplot… Syn funguje normálně, hraje si, je živý..
Pravidelně dávám dračí sirup a má otázka zní.. Máte někdo zkušenost s oscillococcinum? Četla jsem dobré recenze.. Tak jestli ho nasadit a zda se může podávat dohromady s dračím sirupem?
Už jsem z toho unavená, je to jak začarovaný kruh… Díky za reakce
Oscillo je takova parodie na homeopatii. Spravne se cilene dava lek na konkretni potize, kdezto do oscilla zamichali nejpouzivanejsi pilule s virou, ze to „vetsine zabere“.
Jestli chces homeo, najdi si zkuseneho homeopata, at to ma syn presne pro nej (ale fakt homeopata, ne pediatra, ktery do toho „taky trochu dela“).
Jinak mala ryma/kasel driv nebyly prekazkou dochazce do skolky ani nic hrozneho.
U nás od září taky neustálé kolečko… týden ve školce, cca dva týdny se léčí doma, týden dáme na rekonvalescenci a pak zase do školky… Nejvíc měla v kuse dva týdny docházky, ale to zatím jen jednou. Jinak leden 4 dny, únor 6… Doma prcek necelý rok, už taky třikrát kvůli školkačce marod. Aktuálně marodíme, starší už jen dochrchlává ráno a večer, já a prcek jsme na hromádce, kašel, rýma, děs. Do toho prcek ještě zuby. Na radu pedi dáváme dlouhodobě Imunoglukan a k tomu vit. D+C. Zatím se žádný zázrak nekoná. Ale u nás je to bohužel i tím, že dcerka nikdy nebyla nijak zvlášť v kolektivu (ať žije covid), tak si to vybírá teď. Jen je to už fakt únavné a i finanční náročné. Hlavně mě štve, že ve školce klidně nechávají ve třídě kašlající a unudlané děti.
A jakoby to nestačilo, tak ještě v rámci budovy slučují snad každý den některé třídy, aby učitelky mohly jít dřív domů, takže se dětičky nádherně promořujou.
Když pak vidím mimčo, jak má záchvaty kašle a musím ho trápit odsáváním, tak mám na ně fakt vztek. A samozřejmě i na rodiče, co pošlou viditelně nachcípané dítě do kolektivu. Ještě chápu, když jde o matku samoživitelku, co nemá na výběr, ale těch nebude většina.