Děti v občance?

53
22.10.11 13:14

Děti v občance?

Chtěla jsem se zeptat, zda se ještě dají zapsat děti do občanky.. Máma má ségru v občance zapsanou a to má novou od roku 2008. Bejvalej mi totiž bude tvrdit, když jsem se ho ptala, jestli si do občanky nechal zapsat děti (ztratil občanku), že by je tam rád měl, ale že už je tam od roku 2000 nebo respektive 2005 nepíšou, takhle dělá chytrého úplně ve všem a bude to tvrdit. Já si děti do občanky zapsat chci, je to snad úplně normální, už kvůli rodným číslům. Jen to chci teda potvrdit jak to teda je :) Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
kofola3
22.10.11 13:16

Píšou. nechávala jsem si zapsat syna v roce 2007 a dceru loni, když jsme měnili OP.

• Citovat
  • Upravit
7182

Ano, jde to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226

Já tam mám syna(2009) i manžela. ALe z letošního roku ti neřeknu, zda to jde :think: Ale nevidídm důvod, proč by to měli rušit. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101576
22.10.11 13:17

Možné to je, myslím, že to stojí snad 50,– nebo kolik, ale mě osobně to přijde k ničemu, rodné číslo si pamatuju a i kdyby ne, tak stejně nosím malého kartičku zdravotní pojišťovny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8283
22.10.11 13:19

já si dělala op 3 měsíce zpět a ani se neptali a automaticky psali dítě i manžela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2087
22.10.11 13:21

Nechají to na tobě. Mám novou občanku od července a napsala jsem si tam manžela i děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
22.10.11 13:21

nechavala jsem si dopsat mladsiho loni,takze urcite jde,poplatek 50kc.Pro me je to uzitecne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1438
22.10.11 13:22

Jj, zatím to jde, ale nedávno jsem četla článek, jak se má postupně omezovat množství údajů zapsaných do občanky. A teď si nevzpomenu přesně, ale mám pocit, že děti + manžela od příštího roku už zapisovat nebudou (nebo že by příští rok byl poslední, kdy se ještě zapisovat budou… teď fakt nevím).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
22.10.11 13:26

2009 to šlo…
Malá má jiné příjmení než já, tak jsem si ji zapsat nechala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
22.10.11 13:27

Manžel se píše automaticky, když si měníš občanku po svatbě, to má v občance každý ženatý či vdaná a děti ti určitě tak zapíšou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10568
22.10.11 13:32

Mam ted par dnu novou obcanku a jde to ,mam tam obe deti napsany

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1438
22.10.11 13:32
Temaho píše:
Manžel se píše automaticky, když si měníš občanku po svatbě, to má v občance každý ženatý či vdaná a děti ti určitě tak zapíšou.

Automaticky ne, jenom na žádost. Mne třeba manžel v občance nemá, i když tam má údaj o tom, že je ženatý.

Jinak jsem to už našla - po 1.1.2012 se budou vydávat nějaké nové občanky a do těch už se děti ani manžel zapisovat nebudou.

iDnes.cz píše:
Další novinkou, kvůli které se nové občanky vlastně zavádějí, je absence některých osobních údajů. Na průkazu tak už nebudou moci být zapsány děti, manžel, manželka ani partner a partnerka. Zůstane ale možnost zvolit si, zda zájemce chce mít na průkazu vysokoškolský titul.

V budoucnu se počítá s tím, že další údaje budou volitelné. Člověk se bude moci rozhodnout, zda je na občance chce, nebo nechce mít. Rodinný stav by se měl zapisovat pouze do konce příštího roku. Místo bydliště z průkazů zmizí od roku 2017 a rodné číslo od roku 2020.

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/…/domaci.aspx?…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SayaSt
22.10.11 13:33

pred pul rokem jsem si delala novou obcanku a dceru zapsanou bez problemu mam :wink:

• Citovat
  • Upravit
7182
22.10.11 13:33
Temaho píše:

Aby zapsali manžela, tak ho musíš vyplnit do formuláře… Nemyslím si, že by to dělali automaticky. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová