Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Stále častějším tématem jsou dětská chodidla, vadná chůze, nesprávné držení těla, vhodná obuv.
Máte zájem o diskusi na toto téma?
Ano určitě : ) zabýváte se i problematikou barefoot? Máte pocit, že jde jen o současný trend nebo má skutečně význam. Dětem od narození kupuji barefoot botky a zajímal by mě názor odborníka : )
Většina maminek chce pro své dítě jen to nejlepší. Téma barfoot obuvi vyvolává t. č. spory i v odborné veřejnosti. Velmi doporučuji přednášku pana MUDr. Havrdovy z Hradce Králové. Je velmi srozumitelná, s důrazem na zdravý rozum. Můžete se pokusit zavolat do jeho ordinace a ziskat ji.
Pracovala jsem roky v zahraničí a různé metody a výrobky, které ztratily zájem a odbyt, se začaly prezentovat jako novinky směrem na Východ.
Byznys až na prvním místě.🙄
Děkuji za odpověď, našla jsem shrnutí přednášky v textové podobě - posílám odkaz pro ostatní zájemce edit admin: link
Máte pravdu, my mámy se snažíme dopřát dětem to nejlepší, ale názorů, co vlastně je nejlepší je v dnešní přeinformované době tolik..
Rozhodně souhlasím s MUDr. Havrdou v tom, že BF se nehodí na pevné plochy, sama mohu potvrdit, že je to dost nepříjemné.
Ano, správný vývoj dětských chodidel a výběr obuvi jsou klíčové pro zdravou chůzi a držení těla. Ráda se podělím o tipy, jak vybírat obuv a podpořit přirozený vývoj chodidel u dětí.
Dobré ráno. Měla byste tip na konkrétní obchod s kvalitní obuví v okolí Karlových Varů?
Dekuji