Máma učitelka a problémové dítě

Anonymní
12.10.24 12:52

Máma učitelka a problémové dítě

Dotaz na místní učitelky. Jak zvládáte to, když máte problémové dítě, co se přetřásá na poradách? Máma mi dnes sdělila, že ji to velmi poznamenalo, měla jsem třídní dutky za zapomínání, pak se s mou osobu pojila šikana. Prý se vždy velmi styděla.
Taky jsem učitelka a teď mě máma odrazuje, abych si vzala na svou školu své děti, zatím jsou na jiné škole, ale chtěla bych je k sobě.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3680
12.10.24 13:12

Ty jsi v mladi sikanovala spoluzaky a ted jsi ucitelka, jo? No potes koste, teda… 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.10.24 13:14
@Fee-bee píše: Více

Ne, spolužáci šikanovali mě.

• Citovat
  • Upravit
8943
12.10.24 13:15

Edit. Víš, každá mince má dvě strany. Co jedna učitelka vůbec nehrotí nebo si vyřeší ve třídě, tak jiná ráda bude řešit a přisadí si, jak hroznou má třídu. Nedávno kolegyně říkala (už má dospělé děti, má i vnoučata). Když měla mladší dceru ve škole, tak ona chytla za třídní největší postrach školy. Mladá měla každou ped. radu napomenutí nebo důtku. Doma jim brečela, prosila, ať ji dovolí, aby zbytek ZŠ dochodila jinde. Zažila jsem dva roky pracovně tuhle madam, než šla do důchodu. Byla arogantní, protivná, náladová a ráda si na někoho zasedla. Pak hledala mouchy. Sama jsem se bála, když se naštvala.
Můj syn měl druhý postrach školy. Ta nadržuje holkám a kluci dělají vše špatně. Kluci jsou prostě moc živí, sportovci a potřebuji víc aktivit. Sedět o přestávce na zadku nevydrží. Doma jsem mu vždy vysvětlila, ať se krotí a p. uč. nedráždí zbytečně, ať nemá problémy. Už má jiného učitele. Nastala úleva pro všechny. On je hodný, přísný, tolerantní, umí nastavit mantinely. Když je problém, tak si ho vyřeší ve třídě. A nemá problém. Za měsíc, kdy je má. Tak vyčistil klima ve třídě. Na druhý stupeň dostane syn asi dalšího takového.

Příspěvek upraven 12.10.24 v 13:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18118
12.10.24 13:20

Tak jestli jsou děti na jiné škole, tak asi víš, jestli jsou s nimi problémy. Jestli jo, tak bych je asi na školu, kde učím já, nebrala. Pokud jsou v pohodě, tak proč ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.10.24 13:22
@bigl píše: Více

Vím, že jsou problémy, proto je chci k nám.

• Citovat
  • Upravit
30408
12.10.24 13:25
@Anonymní píše: Více

A proto se tvoje máma styděla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.10.24 13:26
@hanka.br. píše: Více

Jo, protože jsem to řešila ve škole a přetřásalo se to kvůli mě na poradě.

• Citovat
  • Upravit
24630
12.10.24 13:27

Nedělej to. Kamarádka takto měla ve své škole problémového syna a nemohla se dočkat, až konečně vyjde. Prý to bylo peklo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2164
12.10.24 13:28

Upřímně, mít dítě na škole, kde učí rodič, je pro to dítě dost zátěž. Co znám lidi, co to takhle měli(spolužáky, kamarády), tak z toho šťastní nebyli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
12.10.24 13:29

Jestli máš děti problémové, pak tě čeká totéž, to asi víš. Proč je tady chceš k sobě na školu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.10.24 13:32

Protože mi to přijde v mnoha ohledech jednodušší.

• Citovat
  • Upravit
30408
12.10.24 13:34

A ve kterých?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.10.24 13:36

Znám postupy řešení naší školy, znám kolegyni a její přístup, znám speciální pedagožku.

• Citovat
  • Upravit
30408
12.10.24 13:44

A tvoje děti mají problémy proto, že jejich stávající škola je špatná? Možná by bylo řešení jim najít nějakou třetí školu. Změna školy může zafungovat, ale ne vždy. Vždycky je důležité ten problém dětí pojmenovat a vyřešit. Když je jenom přesuneš k sobě, může se stát, že se nevyřeší nic, jenom to budeš na těch poradách poslouchat. Nebo taky ne a bude to v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová