Máma učitelka a problémové dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18121
12.10.24 13:46
@Anonymní píše: Více

Jestli jsou děti problémové, rozhodně bych je nebrala na tvoji školu. Naruší ti to vztahy i s kolegyněmi. Budou to řešit za tvými zády, dost často tě odsoudí jako matku, co to nezvládla atd.
Něco jiného je teorie, jak ty si představuješ, že to bude a něco jiného realita. Děti, které mají problémy, je budou mít všude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.10.24 13:48

@hanka.br. moje dítě je problémové, protože takové prostě je, se školou to nemá co dělat, ale pro mě to bude jednodušší.

• Citovat
  • Upravit
24781
12.10.24 13:49

Myslím, že by to situaci spíš zhoršilo, mít mámu úču na své škole není nic moc…
leda by o to to dítě vyloženě stálo
a to si nemyslím…

spolužák z vedlejší třídy měl za matku naši třídní, byla to typická soudružka sovětského typu a fakt jsme ho kvůli ní neměli rádi, přitom to byl jinak fajn kluk… ale nikdo se s ním nebavil, báli jsme se donášení apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
12.10.24 13:55

Tak co řešíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.10.24 14:01
@hanka.br. píše: Více

Ráda bych zkušenost, jestli si někdo přesunul dítě s problémy k sobě. Jak to všechny ovlivnilo.

• Citovat
  • Upravit
32888
12.10.24 14:26

Mám problémové dítě a na svou školu jsem ho nedala. Byl tehdy tuším v 6. třídě, mladší v 5. Ten je teď druhým rokem na gymplu a starší zůstal v původní. V 8. třídě je vše mnohem lepší, dlouho jsem ve škole kvůli němu nebyla.
Ovšem nejmladší je předškolák a toho si k sobě vezmu. Ale už teď řeším, ke komu bych ho dala, kdo bude mít 1. třídy, jak mu sednou metody a naše speciální pedagožka o něm bude vědět předem ( teď má AP v MŠ, do školy už nedají).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
12.10.24 14:26

Nedělej to. Jsem z učitelské rodiny. Vím, o čem mluvim. Ale ty jsi nejspíš už rozhodnutá a čekáš tady jenom na toho, kdo ti to odsouhlasí. TY CHCEŠ PROSTĚ SI ZOPAKOVAT SVOJI MINULOST, akorát na pozici té matky budeš teď ty. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6910
12.10.24 14:30

Znám to jen z pozice kolegyně.. Nedělala bych to. Ovlivní to Tvoje vztahy na pracovišti, ovlivní to vztahy dítěte s vrstevníky. Některé věci je lepší řešit „si cizími“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6149
12.10.24 14:31
@Lucy75 píše: Více

ja som mala spoluziacku, ktora tazila z toho, ze mala mamu v profesorskom zbore. to je asi od pripadu k pripadu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13165
12.10.24 14:40

A pro tvé dítě to bude taky jednodušší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
12.10.24 14:44

Chodila jsem do školy na maloměstě, kde to jinak nešlo. Místní učitelská děcka se od šesté třídy snažila dostat na víceletý gympl o maloměsto vedle. Jinak se pořád řešilo nadržování a protekce nebo naopak kázeňské prohřešky, že děcko v naší době dostalo od svého rodiče, učitele, za prohřešky facku přímo na chodbě. Tak to měl jeden spolužák, syn matikářky. Ten už při sebemenším problému a konfliktu brečel přímo v hodině, že zase přijde matka :mrgreen:

Jsem toho názoru, že pokud to organizačně jen trochu jde, je lepší se tomu vyhnout a mít dítě na jiné škole. Shodla jsem se s většinou lidí, se kterýma jsem se pracovně setkala. Moje první kolegyně, speciální pedagožka, kterou považuji za svou mentorku a čerpám z ní dosud, má několik dětí a říká, že to míchání rolí není dobré. U nás je pořád škol dost, míst taky a je možnost výběru metod a někdy i samotných učitelů.
Jeden vzdálenější příbuzný taky nemá dobré vzpomínky na matku učitelku. Ulevilo se mu, když odešla učit mimo.

Dovedu ale pochopit, že pro někoho by bylo organizačně a logisticky příliš složité mít děti jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.10.24 14:45

Převedla jsem obě své skvělé děti z neschopné vesnické základky k nám do města. Nelituji. Ubyly mi problémy s logistikou, spoustu věcí vyřídím ve škole a neřeším až doma. Ale já mám super děti. Obě na samých jedničkách. Bez problémů s chováním. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.10.24 15:03

Taky mám super děti, ale asi budou po tatínkovi a mají poruchy učení i chování.

• Citovat
  • Upravit
66815
12.10.24 15:53

Dite s vychovnymi problemy bych si nenechala ve skole. Pubos sel na gympl, v sedmicce to s nim mlatilo tak, ze bych to nerozdychala mezi kolegy a byla jsem rada, ze to neni v praci. Jeste dodam, ze mam tridu slozenou napul z hajzliku, ktere dost tvrde krotim. Kdyby zustal ve vedlejsi tride, nema to jednoduche ani on.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
12.10.24 15:57

Nevychované učitelské dítě, to je pro kolegyně v kabinetech ten nelepší vánoční dárek. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová