Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Za mě ne z obou stran - zkušenost jako (bezproblémové) dítě učitelky a názor matky (bezproblémových) dětí.
Já bych to svým dětem neudělala, fakt ne, i když ony by se asi úplně nebránily.
Mě nejdřív mrzelo, že jsem se pracovně nedostala na školu, kde mám děti. Stačil rok a jsem ráda, že to tak je. A to mám bezproblémové děti s pěkným prospěchem. Ta nejmladší je trošku drak, ale žádný extrém.
@Anonymní píše: Více
Věř, že udělala. Pokud by původní škola nebyla schopna a ochotna např. zajistit výběr druhého cizího jazyka( jen ruština), školu v přírodě, kroužky. Neřešila nedostačující pracovní dobu v družině, nezvládla online výuku, dělala jen hromadné třídní schůzky a jako bonus otřesná jídelna. A určitě bych si ještě na něco vzpomněla.
Děti mají celkem slušnou skolu, ale mají tam i věci, co mi nevyhovují, třeba absence kroužků pro nadané děti, my máme programování, pokusy, šachy, mladeho diváka. Pak mi nevyhovuje to, že když chybí učitelka na PSPP, tak to vedou asistentky pedagoga. U nás máme víc speciálních pedagogů. Zvazuju to dost, ale počkala bych na pololetí. Tím, že se u jednoho z dětí objevilo víc problémů, tak to je pro mě jedno z možných řešení.
@hanka.br. píše: Více
Tohle jsou zase hloupé předsudky. Všechny problémové děti nejsou nevychované.
Já taky nemluvím o dětech, ale o zákeřném ženském kolektivu. Jestli si myslíš, že tě kolegyně budou šetřit a nebudou si o tobě za zády povídat, jaké máš nevychované dítě, tak to jsi teda hodně naivní.
@hanka.br. nějakou radu nebo zkušenost máš, nebo tu budeš vypisovat jen své domněnky.
Jak znám náš kolektiv, tak mi to klidně řeknou do očí.
Samozřejmě si to řeknou i mezi sebou, ale do očí mi to řeknou taky.
Taky znám náš kolektiv. Mám ho dobře přečtený. Jak jsem byla překvapená. Syn není žádný gauner, není problematický. Přesto byl automaticky hozen do téhle škatulky, protože má mužské pohlaví. Jen to stačilo. A jeho spolužáci kluci to stejné. Jeden čas jsem ho chtěla dát na zbytek prvního stupně pryč a na druhý ho vrátit. Pak jsem zjistila, že se blíží vysvobození, protože bude nový třídní.
Proč hned nevychované?